Αθλητισμός|20.03.2019 12:54

Η 13χρονη πρωταθλήτρια του «αύριο» που σαρώνει στους δρόμους ημιαντοχής (vid)

Newsroom

Βάζει… κάτω μεγαλύτερες αθλήτριες και αν συνεχίσει έτσι, θεωρείται δεδομένο ότι θα εκπροσωπήσει τα ελληνικά χρώματα σε διεθνείς αγώνες.

«Όνειρό μου στο μακρινό μέλλον είναι να πάρω μέρος σε μία Ολυμπιάδα. Είναι πολύ δύσκολο, αλλά θα συνεχίσω να παλεύω γι αυτό. Αυτό που νιώθω είναι μοναδικό... Επόμενοι στόχοι είναι τα διασυλλογικά πρωταθλήματα» είπε μιλώντας στο Open TV.

Περισσότεροι από 22.000 δροµείς έτρεξαν στα αγωνίσµατα του 8ου Ηµιµαραθωνίου της Αθήνας που διεξήχθησαν µε επιτυχία στους δρόµους της πρωτεύουσας την περασμένη Κυριακή (17/3). Μεγάλες πρωταγωνίστριες και φέτος ήταν οι νεαρές Ηλιάννα Χατζηπαναγιώτη και Γλυκερία Σκάρκου, οι οποίες πήραν την πρώτη θέση στα 5 χλµ. και τη δεύτερη θέση στα 3 χλµ. αντίστοιχα.

Με τη συµµετοχή ρεκόρ 3.500 δροµέων έγινε ο αγώνας 3 χλµ. Πρώτος τερµάτισε ο Νίκος Σάκης σε 8.53, δεύτερος ο Γιώργος Σταµούλης σε 8.57 και τρίτος ο Αλέξανδρος Σουκούλης σε 9.02. Στις γυναίκες πρώτη τερµάτισε η Ζωή Ανδρικοπούλου σε 10.24, δεύτερη ήταν η µικρή Γλυκερία Σκάρκου µε 10.33 και τρίτη η Ελλη Κουκουβιτάκη µε 11.17. «Σε αγώνες που συναγωνίζοµαι µεγάλες αθλήτριες, στόχος δεν είναι η θέση, αλλά η επίδοση, από την οποία είµαι πολύ ευχαριστηµένη σήµερα. Ευχαριστώ τον προπονητή µου, Παναγιώτη Χαραµή» είπε η Σκάρκου μετά την επιτυχία της.

στίβοςημιμαραθώνιοςΓλυκερία Σκάρκου