Αθλητισμός|11.09.2023 08:36

US Open: Μυθικός Τζόκοβιτς κατέκτησε το 24ο Grand Slam και έπιασε την ιστορική επίδοση της Μάργκαρετ Κορτ

Newsroom

Ο μοναδικός Νόβακ Τζόκοβιτς συνεχίζει να γράφει ιστορία στο παγκόσμιο τένις. Ο 36χρονος Σέρβος κυριάρχησε στα τρία σετ του Ντανίλ Μεντβέντεφ, κατέκτησε το US Open και έφτασε τους 24 τίτλους Grand Slam πιάνοντας στην κορυφή τη Μάργκαρετ Κορτ. Μια μυθική επίδοση από έναν μύθο του τένις!

Ο αγέραστος και αειθαλής Τζόκοβιτς ήταν από άλλο πλανήτη, επικράτησε του Νο.3 τενίστα στον κόσμο με 6-3, 7-6(5), 6-3 σε 3 ώρες και 17 λεπτά και κατέκτησε το Grand Slam της Νέας Υόρκης για τέταρτη φορά στην καριέρα του. Πλέον απέχει δύο major τίτλους από τον Ράφα Ναδάλ, ενώ διανύει πλέον την 390η εβδομάδα του στο Νο.1 του κόσμου. Και θα μπορούσε να είναι ακόμα πιο ψηλά καθώς του απαγορεύτηκε η συμμετοχή από μία φορά σε Australian Open και US Open λόγω μη εμβολιασμού κατά του κορονοϊού.

Στη χρονιά που έκλεισε τα 36 του χρόνια, έπαιξε και στους τέσσερις τελικούς Grand Slam, αντιμετωπίζοντας άκρως φιλόδοξους, διψασμένους και εξαιρετικούς αντιπάλους (Τσιτσιπάς, Ρουντ, Αλκαράθ, Μεντβέντεφ) και έχασε μόνο από τον 20χρονο Ισπανό, ενδεικτικό και της κλάσης που διαθέτει ο μικρός.

Εκτός πάντως των γνωστών ικανοτήτων του, ο Τζόκοβιτς σ' αυτό τον τελικό «ανακάτεψε» το παιχνίδι του, έβαλε ποικιλία και ένας από τους καθοριστικούς παράγοντες του αγώνα ήταν οι εξαιρετικές προωθήσεις του στο φιλέ (κέρδισε 37/44 πόντους). Στο δεύτερο και καθοριστικό σετ απειλήθηκε άμεσα από τον 27χρονο Ρώσο αλλά έσωσε ένα σετ πόιντ, αποφεύγοντας τις περιπέτειες διότι μπορεί να εξελίσσονταν διαφορετικά τα πράγματα αν γινόταν το 1-1. Η αλήθεια, βέβαια, είναι ότι ο Τζόκοβιτς έδινε την αίσθηση ότι αυτό το ματς δεν θα το έχανε, ό,τι και αν γινόταν!

Στο τέλος του ματς ο Τζόκοβιτς γνώρισε την αποθέωση απ' το κοινό της Νέας Υόρκης που έζησε μια ιστορική βραδιά για το τένις...

US OpenΝτανίλ ΜεντβέντεφΝόβακ Τζόκοβιτςειδήσεις τώραΤένις