Αθλητισμός|11.09.2023 19:10

Θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ ο Πολ Πογκμπά - Κινδυνεύει με διετή αποκλεισμό

Newsroom

Θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ βρέθηκε ο Πολ Πογκμπά μετά από το παιχνίδι της Γιουβέντους με την Ουντινέζε και απειλείται με βαριά καμπάνα.

Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ του ιταλικού Τύπου ο 30χρονος Γάλλος σταρ πέρασε από έλεγχο λίγο μετά τη λήξη του αγώνα της Γιουβέντους με την Ουντινέζε στις 20 Αυγούστου που έληξε 3-0 υπέρ των Τορινέζων. Όπως αναφέρουν τα σχετικά δημοσιεύματα, τα επίπεδα της τεστοστερόνης του Πογκμπά βρίσκονταν πάνω απ' το επιτρεπόμενο όριο.

Όπως προβλέπεται από τη σχετική νομοθεσία ο Πογκμπά έχει προθεσμία τριών ημερών για να ζητήσει ανάλυση του δεύτερου δείγματος, το οποίο όμως εφόσον επιβεβαιωθεί ότι είναι θετικό τότε η τιμωρία του θα είναι βαριά. Την υπόθεση θα αναλάβει το εθνικό δικαστήριο της Ιταλίας κατά του ντόπινγκ και σύμφωνα με τη νομοθεσία κινδυνεύει με ποινή δύο ετών. Αν πάντως αποδειχθεί πρόθεση από την πλευρά του, τότε ο αποκλεισμός θα είναι τετραετής!

Κατά τη διάρκεια της τρέχουσας σεζόν ο Πογκμπά έχει αγωνιστεί μόλις 52 λεπτά με τη Βέκια Σινιόρα στη Serie A, ενώ και πέρυσι έπαιξε ελάχιστα λόγω τραυματισμών.

Πολ ΠογκμπάΓιουβέντουςSerie Aντόπινγκ