Τακτοποιήθηκε αλλά με... τελεσίγραφο το ζήτημα των ξένων διαιτητών: Επικοινωνία Τσέφεριν - Μπαλτάκου
NewsroomΛύθηκε... προς το παρόν το θέμα των ξένων διαιτητών για τα ντέρμπι της 4ης αγωνιστικής της Stoiximan Super League. Μετά από τις επιστολές προς τον Αλεξάντερ Τσέφεριν και τις εγγυήσεις που πήρε ο πρόεδρος της UEFA, εκείνος ενημέρωσε τον πρόεδρο της ΕΠΟ Τάκη Μπαλτάκο το πρωί της Τρίτης (12/9) ότι θα υπάρχουν κανονικά ξένοι διαιτητές την προσεχή αγωνιστική.
Στην ανακοίνωση της ΕΠΟ δεν διευκρινίζεται αν αυτό αφορά και το ΠΑΟΚ - Άρης, εκτός από το ΑΕΚ - Ολυμπιακός. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες του SDNA, ο ισχυρός άνδρας της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας άφησε να εννοηθεί στον πρόεδρο της ΕΠΟ ότι θα υπάρχουν ξένοι διαιτητές και στα δύο ντέρμπι.
Παράλληλα όμως ο πρόεδρος της UEFA δίνει κι ένα τελεσίγραφο: σε περίπτωση που επαναληφθούν περιστατικά του παρελθόντος και τεθεί σε κίνδυνο η ασφάλεια των διαιτητών, δεν πρόκειται να ασχοληθεί ξανά με το θέμα και θα αφήσει ουσιαστικά στη... μοίρα του το ελληνικό ποδόσφαιρο.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠΟ
Ο πρόεδρος της ΟΥΕΦΑ κ. Αλεξάντερ Τσέφεριν, μόλις τώρα, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον πρόεδρο της ΕΠΟ κ. Παναγιώτη Μπαλτάκο και τον ενημέρωσε ότι το θέμα των ξένων διαιτητών, με δική του παρέμβαση τακτοποιήθηκε για την ερχόμενη αγωνιστική.
Προειδοποίησε επίσης, ότι είναι τελευταία φορά που γίνεται τέτοια παρέμβαση εκ μέρους τους εάν δεν υπάρξει ασφάλεια για τους διαιτητές που έρχονται στην Ελλάδα.
- «Ξέχασαν» να δηλώσουν πάνω από 14,3 εκατ. ευρώ στα πόθεν έσχες - Το «κόλπο» της κενής κόλλας
- Πώς οδηγήθηκε η Ισπανία ξανά σε εκλογές - Η αλληλουχία κρίσεων που «ροκάνισε» τη θέση του Σάντσεθ
- Σταύρος Ξαρχάκος: Αγωγή από την κληρονόμο του Νίκου Γκάτσου για το «Ρεμπέτικο - 40 Χρόνια Μετά»
- Τρομακτικό τροχαίο: SUV πέφτει με μεγάλη ταχύτητα σε παρκαρισμένο αυτοκίνητο και σκοτώνει άνδρα που κοιμάται