Αθλητισμός|13.09.2023 19:54

Κύπελλο Ελλάδας: Διακόπηκε το ματς Πανθρακικός - Εθνικός μετά από επίθεση σε παίκτη των φιλοξενούμενων

Newsroom

Επεισοδιακό ήταν το ματς Κυπέλλου ανάμεσα στον Πανθρακικό και τον Εθνικό, που διακόπηκε οριστικά μετά από επίθεση που καταγγέλλουν οι φιλοξενούμενοι σε παίκτη τους από παράγοντα των γηπεδούχων.

Στο 44' του αγώνα για την 3η φάση του Κυπέλλου υπήρξε γενική σύρραξη με ξύλο και τραυματισμό παίκτη από παράγοντα! Όπως καταγγέλουν οι φιλοξενούμενοι, παράγοντας του Πανθρακικού χτύπησε τον ποδοσφαιριστή Γεωργούση, ο οποίος έπεσε στον αγωνιστικό χώρο και μάλιστα, αφού δέχθηκε τις πρώτες βοήθειες, μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο για εξετάσεις!

Ο αγώνας διακόπηκε οριστικά μετά την άρνηση των φιλοξενούμενων να επιστρέψουν στον αγωνιστικό χώρο για να συνεχιστεί το ματς. Μάλιστα ο Εθνικός στην επίσημη σελίδα του στα social media παρουσιάζει φωτογραφία από την επίθεση. Παράλληλα, αναφέρει: «Ο αγώνας κυπέλλου Πανθρακικος - Εθνικός διακόπηκε στο 43' αφού εκείνη την ώρα παράγοντας των γηπεδούχων εισήλθε στον αγωνιστικό χώρο και βιοπραγησε στον ποδοσφαιριστή της ομάδας μας Γεωργούση (φωτό), το σκορ εκείνη την ώρα ήταν 0-1 υπέρ της ομάδας μας. Η αποστολή μας θα αποχωρήσει σε λίγο για την Αλεξανδρούπολη, οπού και θα επιστρέψει αεροπορικώς στην βάση της».

Το 0-1 διαμορφώθηκε στο 29' με γκολ του Αντωνίου, ενώ ένα εκτός φάσης μαρκάρισμα του παίκτη του Εθνικού, Ζωγραφάκη αποτέλεσε την αφορμή για τα επεισόδια που ακολούθησαν....

 

Μεγάλη πρόκριση της Καλλιθέας

Στο μεταξύ, σπουδαία πρόκριση κατάφερε να πάρει μέσα στη Νίκαια η Athens Καλλιθέα, η οποία επικράτησε με 3-0 του Ιωνικού. Η αρχή έγινε στο 14' με τον Λουκίνα να ανοίγει το σκορ, ενώ έξι λεπτά αργότερα, ο Ματίγια έκανε το 0-2, σκορ με το οποίο ολοκληρώθηκε το ημίχρονο. Στο 2ο και πάλι η Athens Kallithea ήταν αυτή που σκόραρε, κάνοντας με το δεύτερο γκολ του Λουκίνα στο 59' το 0-3, δίνοντας ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις στην πρόκρισή της.

Όσο για τον Λεβαδειακό ζορίστηκε, αλλά τα κατάφερε. Η ομάδα της Βοιωτίας απέκλεισε στην παράταση με 2-1 την Ηλιούπολη. Στο 92' ο Κουϊρουκίδης άνοιξε το σκορ για τον Λεβαδειακό. Η Ηλιούπολη αντέδρασε, ισοφάρισε στο 112' με Μάντιτς, για να έρθει στο 118' ο Νίκας με πέναλτι να κάνει το 2-1 και να στείλει την ομάδα της Βοιωτίας στην επόμενη φάση.

Άνετη πρόκριση, ταυτόχρονα, κατάφερε να πάρει το Αιγάλεω. Το «Σίτι» πέρασε άνετα από την έδρα του Μακεδονικού με 4-0. Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ στο 28' με τον Νταβιώτη, με το 0-1 να είναι και το σκορ ημιχρόνου. Στο δεύτερο και πάλι ο Νταβιώτης έκανε στο 69' το 0-2, για να έρθει ο Ζυγερίδης στο 73' να κάνει το 0-3. Σκορ το οποίο δεν ήταν το τελικό, καθώς στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων ήρθε ο Μαραθωνίτης να κάνει το 0-4 και να δώσει ακόμα μεγαλύτερη έκταση στη νίκη της ομάδας του.

Την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου πήρε ο Γιούχτας, με τους Κρητικούς να επικρατούν με 3-1 του Αστέρα Σταυρού εκτός έδρας. Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν εξαιρετικά και μόλις στο 9' κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ με τον Αλεξόπουλο. Οι γηπεδούχοι δεν τα παράτησαν και στο 39' ισοφάρισαν με τον Φράγκο, σκορ με το οποίο ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο. Στο δεύτερο και συγκεκριμένα στο 61' ο Ροβίθης με την πρώτη του επαφή με την μπάλα έκανε το 1-2, με τον ίδιο παίκτη να είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής του ματς, καθώς στο 65' διαμόρφωσε το τελικό 1-3.

Εύκολο έργο είχε ο Απόλλων Παραλιμνίου, ο οποίος με το 3-0 επί της Αλεξανδρούπολης πήρε το εισιτήριο της πρόκρισης και θα βρει στον δρόμο του τον Μικρασιατικό. Δύο γκολ σκόραρε ο Παναγιωτόπουλος στο 8' και στο 36' και ένα ο Κατσαμάγας στο 57'. Τέλος πρόκριση στις καθυστερήσεις πήρε ο Τηλυκράτης, ο οποίος νίκησε με 1-0 στην έδρα του Χανιώτη και θα βρει απέναντί της την ΑΕΛ.

Τα αποτελέσματα

  • Πανθρακικός-Εθνικός Διακοπή στο 44' με το σκορ στο 0-1
  • Απόλλων Παραλιμνίου-Αλεξανδρούπολη 3-0 (8', 36' Παναγιωτόπουλος, 57' Κατσαμάγκας)
  • Μακεδονικός-Αιγάλεω 0-4 (28', 69' Νταβιώτης, 73' Ζυγερίδης, 90'+4' Μαραθωνίτης)
  • Κοζάνη-Ηρακλής Αναβολή
  • Ηλιούπολη-Λεβαδειακός 1-2 (0-0 κανονική διάρκεια) (110' Μάντιτς - 92' Κουϊρουκίδης, 119' πεν. Νίκας)
  • Αστέρας Σταυρού-Γιούχτας 1-3 (37' Φράγκος - 9' Πολυχρόνης, 60' Ροβίθης, 66' Κίσσας)
  • ΑΟ Χανιώτης-Τηλυκράτης 0-1
  • Παναργειακός-ΠΑΟ Βάρδας 3-4 στα πέναλτι (1-1 παράταση)
  • Ιωνικός-Athens Kallithea FC 0-3 (14', 59' Λουκίνας, 20' Ματίγια)
  • Αχαρναϊκός-Παναχαϊκή 3-2 στα πέναλτι (0-0 κανονική διάρκεια και παράταση)

Κυριακή (17/9)

  • Χανιά-Απόλλων Πόντου (16:00)
  • Αιολικός-Αναγέννηση Καρδίτσας (16:00)


Τετάρτη (20/9)

  • Ζάκυνθος-Νίκη Βόλου (16:00)
Εθνικός Πειραιώςειδήσεις τώραΚύπελλο Ελλάδας