Αθλητισμός|14.09.2023 21:10

Κώστας Κάκαρης στο ethnos.gr: «Η Εθνική πόλο πρέπει να έχει τη δική της πισίνα»

Έλβη Μιχαηλίδου

Ο Κώστας Κάκαρης είναι βασικό μέλος της Εθνικής ομάδας που μας έκανε υπερήφανους κατακτώντας το ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο της Φουκουόκα αλλά και ο πρώτος Έλληνας που φορά το σκουφάκι της «Ρεάλ Μαδρίτης του πόλο», της Προ Ρέκο. Ο Διεθνής φουνταριστός μίλησε στο ethnos.gr για την ιστορική μεταγραφή του, την πορεία της γαλανόλευκης, την πικρία που άφησε ο χαμένος τελικός, τους επόμενους στόχους αλλά και τις βασικές ελλείψεις που συναντά στην προετοιμασία του το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για την προσαρμογή στην Ιταλία:

«Eίναι πολύ ωραία, το μέρος είναι πολύ όμορφο, θάλασσα, πράσινο, γραφικό, όπως βλέπουμε κάτι χωριουδάκια της Ιταλίας. Τα παιδιά πάρα πολύ καλά, γενικά όλα πολύ ωραία. Ανυπομονούσα η αλήθεια είναι να ξεκινήσω την προετοιμασία παρά τη μεγάλη σεζόν με την Εθνική, με τις ομάδες, ανυπομονούσα να ξεκινήσω, να δω πως είναι η προπόνηση πως είναι η ομάδα.»

Για την μεταγραφή στην Προ Ρέκο:

«Εντάξει, είναι πολύ τιμητικό και να φοράς το σκουφάκι της Προ Ρέκο και να είμαι ο πρώτος Έλληνας που θα παίξω εδώ και θέλω σίγουρα να ανέβω όσο πιο ψηλά μπορώ. Δηλαδή να μπορέσω να βοηθήσω την ομάδα και να γίνω και εγώ καλύτερος μέσα από αυτό

Για το ασημένιο παγκόσμιο μετάλλιο της Εθνικής:

«Όποιος πιστεύει στην ομάδα και ξέρει που μπορεί να φτάσει η ομάδα και πόσο έχει δουλέψει όλο το καλοκαίρι και όχι μόνο αλλά και όλα τα χρόνια, και τι προσπάθεια καταβάλλει ο κάθε παίκτης, τότε νομίζω μόνο στενοχωρημένος θα ήταν μετά τον τελικό.»

Για τη συγγνώμη του Θ. Βλάχου:

«Ήταν προς τιμήν που βγήκε και ζήτησε συγγνώμη μπροστά σε όλο τον κοσμο. Εντάξει συμβαίνουν αυτά τα πράγματα. Το είχαμε καταλάβει. Είναι πάνω στη ροή του παιχνιδιού, μπορεί να συμβούν τα πάντα. Και εγώ εκείνη τη στιγμή σκεφτόμουν πως γίνεται να έχασα το τελευταίο σουτ.»

Για την Ολυμπιακή πρόκριση που ήρθε:

«Είναι θετικό που ήρθε από την αρχή γιατί έχουμε μπροστά μας ένα Ευρωπαϊκό, ένα Παγκόσμιο, που κρίνονται οι προκρίσεις και από εκεί αλλά είναι πολύ σημαντικό που το καταφέραμε από την πρώτη διοργάνωση και νομίζω θα μας βοηθήσει και στις επόμενες διοργανώσεις.»

Για τον επόμενο στόχο της Εθνικής:

«Όλοι θα δουλέψουμε όσο το δυνατόν περισσότερο μπορούμε και ο στόχος είναι το χρυσό. Τα μετάλλια σίγουρα και πάνω από όλα το χρυσό. Νομίζω ότι όλοι στην ομάδα έχουν στόχο το χρυσό και αυτό είναι το καλό.»

Για το αν το πόλο είναι το εθνικό μας σπορ:

«Το ότι έχει τις περισσότερες επιτυχίες, είναι αλήθεια. Τώρα πως το βλέπει ο κόσμος είναι ένα άλλο θέμα γιατί δεν υπάρχει προβολή του αθλήματος, το άθλημα δεν γίνεται γνωστό στον κόσμο, δηλαδή όσο παίζουν οι Εθνικές ομάδες και υπάρχουν κάποια παιχνίδια και αυτό είναι όλο. Αντε να δει και τον Ολυμπιακό και τη Βουλιαγμένη που θα παίξουν ένα παιχνίδι Ευρωπαϊκό. Το μπάσκετ μπορεί να έχει και παιχνίδια Α2 μέσα στη βδομάδα, το πόλο δεν είναι έτσι. Δε μπορείς να κατηγορήσεις τον κόσμο γιατί δεν το βλέπει, γιατί δεν το ξέρει. Και εκτός αυτού είναι ότι είναι δύσκολο και το άθλημα για να το παρακολουθήσεις. Γίνονται πολλά πράγματα κάτω από το νερό. Ελπίζω κάποια στιγμή στα επόμενα χρόνια να αρχίσει να γίνεται ακόμα πιο δημοφιλές γιατί υπάρχει ήδη διαφορά με το πως ήταν πιο παλιά. Θεωρώ πως έχει αρχίσει να το μαθαίνει ο κόσμος αλλά έχουμε ακόμα πολύ δρόμο μπροστά μας.»

Για τη θερμή υποδοχή του κόσμου στο αεροδρόμιο:

«Σίγουρα ήταν. Και ήταν και πάρα πολύ όμορφο και όλοι μας ευχαριστούμε όλους τους ανθρώπους που μας στηρίξανε, που ήρθανε, γι’ αυτό και λέω ότι έχει αρχίσει το άθλημα να γίνεται πιο γνωστό στον κόσμο.»

Για τις συνθήκες που προπονείται η Εθνική:

«Προσωπικά πιστεύω και το γυμναστήριο είναι ένα θέμα γιατί το κάθε άθλημα έχει ξεχωριστό γυμναστήριο. Άλλο γυμναστήριο θα κάνει ένας αθλητής μπάσκετ, ένα αθλητής πόλο. Το θέμα δεν είναι να πηγαίνεις στο γυμναστήριο και να κάνεις τις βασικές ασκήσεις. Το θέμα είναι να πηγαίνεις στο γυμναστήριο και να κάνεις αυτό που πρέπει για να φτάσεις στο τοπ επίπεδο. Τώρα αν ψαχνεις εναλλακτικές, σίγουρα μπορεί να γίνει δουλειά αλλά νομίζω οι εθνικές ομάδες σε τέτοιο επίπεδο πρέπει να κάνουν αυτό που πρέπει και όχι εναλλακτικές για να μπαλώσουν τρύπες να το πω ετσι.

Και φυσικά να έχουμε μια δική μας πισίνα γιατί είναι η εθνική ομάδα δε μπορείς να λες «α έχω χώρο, α δεν έχω χώρο, α επειδή έχω χώρο να κάνω αυτή την προπόνηση, α επειδή έχω λίγο χώρο θα κάνω άλλη προπόνηση, νομίζω για τις εθνικές ομάδες δεν πρέπει να υπάρχουν αυτές οι σκέψεις. Και δε νομίζω ότι σε άλλα αθλήματα, στο μπάσκετ ή στο ποδόσφαιρο  -που εντάξει δεν συγκρίνονται τα μεγέθη των αθλημάτων- αλλά δε νομίζω ότι κάποιος προπονητής ανησυχεί για τον χώρο που θα έχει.»

Τα αγαπημένα του Κώστα

  • Αγαπημένο φαγητό: παστίτσιο
  • Αγαπημένο σπορ (εκτός πόλο): μπάσκετ
  • Αγαπημένη πόλη: (μετά από σκέψη) Παρίσι
  • Αγαπημένο τραγούδι: «Το καλύτερο παιδί» του Πλούταρχου

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: ΕΛΒΗ ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ

ΜΟΝΤΑΖ: ΣΑΚΗΣ ΒΑΣΜΑΤΖΙΑΝ 

Εθνική Ελλάδοςεθνική ΕλλάδαςΠόλοειδήσεις τώρα