Αθλητισμός|21.03.2019 08:39

Ξέσπασμα 21χρονης αθλήτριας: «Ζώα, σκεφτείτε πριν τρολάρετε»!

Κώστας Ασημακόπουλος

Σάλος έχει προκληθεί στην Αυστραλία με την αντίδραση της Τέιλα Χάρις στη δημοσίευση μιας εικόνας από την προσπάθεια της στο ντέρμπι του αμερικανικού ποδοσφαίρου γυναικών μεταξύ της Carlton και Western Bulldogs.

Ο φωτογράφος Μίκαλε Γουίλσον έπιασε ένα αμφιλεγόμενο πλάνο σε υπερ-προσπάθεια της 21χρονης αθλήτριας το οποίο δημοσίευσε το τηλεοπτικό δίκτυο 7 Channel για να λάβει χιλιάδες σεξιστικά σχόλια από αναγνώστες και τηλεθεατές.

T

Η Χάρις αντέδρασε άμεσα στα σεξιστικά σχόλια κάτω από την φωτογραφία της τα οποία χαρακτήρισε «σεξουαλική κακοποίηση» τόσο ως αθλήτρια όσο και ως γυναίκα.

«Εδώ βλέπεπε μία προσπάθεια στην δουλειά που κάνω στο γήπεδο… Σκεφτείτε αυτό πριν γράψετε τα σχόλια σας. Ζώα», έγραψε η Τέιλα Χάρις.

T

Σε συμπαράσταση της Χάρις προσέτρεξαν άμεσα πολλοί κυβερνητικοί αξιωματούχοι, μεταξύ αυτών η Ομοσπονδιακή Υπουργός για τις γυναίκες Kelly O'Dwyer που είπε πως είναι «αηδιασμένη» από την κατάχρηση των σεξιστικών μηνυμάτων κάτω από την φωτογραφία και κάλεσε το 7 Channel να προστατεύσει την αθλήτρια και να επικρίνει όσους την έχουν «τρολάρει».

Το θέμα επανέφερε πάλι την συζήτηση για τα μηνύματα «τρολ» που συνήθως διαδίδουν και μεταφέρουν είτε ψευδή μηνύματα, είτε μηνύματα που στερούνται σεβασμού και ηθικών αξιών.

T

Μετά την κατακραυγή η διοίκηση του 7 Channel έσπευσε να ζητήσει συγγνώμη και να δικαιολογήσει την δημοσίευση της συγκεκριμένης φωτογραφίας: «Ζητάμε συγγνώμη για τα λάθος μηνύματα που δημοσιεύτηκαν. Θα εργαστούμε πιο σκληρά ώστε στο μέλλον να μην επαναληφθούν ανάλογα φαινόμενα από αυτούς που τρολάρουν. Πρόθεση μας ήταν να αναδείξουμε την προσπάθεια της Χάρις αλλά και τα δυνατά πόδια ενός αθλητικού σώματος».

T

γυναικείο ποδόσφαιροΣπορΑυστραλίατρολ