Αθλητισμός|16.09.2023 21:18

Ίντερ - Μίλαν 5-1: Πάρτι των Νερατζούρι στο ντέρμπι του Μιλάνου με πρωταγωνιστή τον Μκχιταριάν!

Newsroom

To ντέρμπι του Μιλάνου μόνο ντέρμπι δεν ήταν. Η Ίντερ κατατρόπωσε τη Μίλαν και πανηγύρισε μια σπουδαία νίκη με 5-1 στο Τζιουζέπε Μεάτσα. Με πρωταγωνιστή τον Μκχιταριάν, ο οποίος πέτυχε δύο γκολ, οι Νερατζούρι διέλυσαν τους Ροσονέρι και έγιναν η μοναδική με 4x4 στη Serie A. Ήταν η πέμπτη σερί νίκη της Ίντερ επί της Μίλαν σε όλες τις διοργανώσεις. Παράλληλα, ήταν η πρώτη ήττα της ομάδας του Πιόλι στο εφετινό πρωτάθλημα.

Το ξεκίνημα δεν θα μπορούσε να είναι καλύτερο για την Ίντερ, η οποία άνοιξε το σκορ μόλις στο 5’ όταν έπειτα από φάση διαρκείας ο Μκχιταριάν πλάσαρε ανενόχλητος μέσα από την περιοχή. Στο 11’ ο Αρμένιος έφτασε πολύ κοντά σε δεύτερο τέρμα αλλά η κεφαλιά του πέρασε μόλις έξω και στη συνέχεια η Μίλαν πάτησε καλύτερα, είχε κατοχή και στο 31’ ο Ερναντέζ είχε μεγάλη ευκαιρία αλλά μετά το ‘1-2’ με τον Ζιρού πλάσαρε άουτ. Το γκολ δεν ήρθε και στο 38’ ο Τουράμ με τρομερή «ρουκέτα» στο παραθυράκι έκανε το 2-0 για την Ίντερ.

Στο 69’ ο Λαουτάρο πάσαρε στον Μκχιταριάν, ο οποίος είχε τον χώρο να σκεφτεί τι θα κάνει και με ψύχραιμο σουτ άφησε όρθιο τον Μενιάν. Δυστυχώς για την Μίλαν, τα πράγματα θα γίνονταν πολύ χειρότερα στη συνέχεια. Στο 79’ μετά από πέναλτι του Ερναντέζ στον Λαουτάρο ο Τσαλχάνογλου εκτέλεσε από τα 11 βήματα για το 4-1 και στις καθυστερήσεις ο Μκχιταριάν έδωσε και ασίστ για να διαμορφώσει ο Φρατέζι από κοντά το τελικό 5-1.

Κυριάρχησε της Λάτσιο η Γιουβέντους

Στο άλλο ντέρμπι της ημέρας στη Serie A, η Γιουβέντους διατήρησε την εξαιρετική παράδοση που έχει στο Τορίνο απέναντι στη Λάτσιο καθώς επικράτησε με 3-1.

Ο Ντούσαν Βλάχοβιτς με δύο γκολ ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής των Μπιανκονέρι, οι οποίοι με την έκτη τους νίκη στα επτά τελευταία εντός έδρας παιχνίδια απέναντι στην ομάδα της Ρώμης (έχουν μία ισοπαλία), διατήρησαν το αήττητο στο ξεκίνημα της σεζόν (3-1-0). Απ' την άλλη πλευρά, Λατσιάλι, που προέρχονταν από το μεγάλο «διπλό» επί της πρωταθλήτριας Νάπολι, δεν κατάφεραν τίποτα περισσότερο από το να μειώσουν με τον Λουίς Αλμπέρτο. Η Λάτσιο με μόλις μία νίκη σε τέσσερα ματς (τρεις ήττες) έχει να πανηγυρίσει «διπλό» στο Τορίνο από το Δεκέμβριο του 2017!

Serie AΙντερειδήσεις τώραΜίλαν