Αθλητισμός|16.09.2023 22:25

Πεντάστερος Παναθηναϊκός στο Αγρίνιο επί του Παναιτωλικού με χατ-τρικ του Μπερνάρ - Τα γκολ

Newsroom

Με ένα προσωπικό σόου του Μπερνάρ ο Παναθηναϊκός πέτυχε μια επιβλητική νίκη στο Αγρίνιο επί του Παναιτωλικού για την 4η αγωνιστική της Super League. Οι Πράσινοι επικράτησαν 5-0 με χατ τρικ του Βραζιλιάνου κι ένα του Αϊτόρ και του Μάγκνουσον και έκαναν το «τρία στα τρία» στο πρωτάθλημα πριν απ' τα καυτά ματς με Βιγιαρεάλ, ΑΕΚ, Αστέρα Τρίπολης και ΠΑΟΚ σε διάστημα μόλις έντεκα ημερών. Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς κυριάρχησε ολοκληρωτικά στο γήπεδο, έκανε επίδειξη δύναμης και έφτασε σε μια άνετη νίκη σε μια έδρα όπου τα τελευταία χρόνια είχε δυσκολευτεί αρκετά...

Ο Μπερνάρ σκόραρε για πρώτη φορά χατ-τρικ με τη φανέλα του Παναθηναϊκού, επίτευγμα που είχε να πετύχει στην καριέρα του απ' το μακρινό 2013 και την εποχή που αγωνιζόταν στην Ατλέτικο Μινέιρο. Παράλληλα, έφτασε τα τέσσερα γκολ στη σεζόν με τους Πράσινους (είχε σκοράρει και με τη Μαρσέιγ), ενώ πέρυσι σ' ολόκληρη τη σεζόν βρήκε δίχτυα μόλις δύο φορές! Στο σκοράρισμα επέστρεψε κι ο Αϊτόρ μετά από έντεκα μήνες και τον σοβαρό τραυματισμό στο γόνατο.

Ο Παναθηναϊκός πήρε απ' το πρώτο λεπτό τα ηνία στο παιχνίδι και με τη συμπλήρωσε 13 λεπτών άνοιξε το σκορ. Ο Χουάνκαρ σέντραρε για τον Μπερνάρ, ο οποίος πλάσαρε ιδανικά για το 0-1.

Οι Πράσινοι διατήρησαν τον έλεγχο μέχρι και το φινάλε του α' ημιχρόνου, οπότε έπειτα από πολλές καλές φάσεις, έφτασαν στην επίτευξη ενός δεύτερου γκολ και πάλι με τον Μπερνάρ. Ο Ιωαννίδης πάσαρε στον Βραζιλιάνο με ένα θαυμάσιο τακουνάκι και ο Μπερνάρ έπιασε το σουτ στην κίνηση σκοράροντας για δεύτερη φορά στο 45+2' (0-2). 

Ο Μπερνάρ πέτυχε χατ τρικ στο 64' με απευθείας εκτέλεση φάουλ. Ο Βραζιλιάνος σούταρε με το δεξί χαμηλά και έστειλε την μπάλα κάτω απ' το τείχος και στη δεξιά γωνία του Καπίνο για το 0-3.

Το 0-4 διαμορφώθηκε στο 86' με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Αϊτόρ (το κέρδισε ο Σπόραρ σε ανατροπή απ' τον Σενγκέλια).

Οι Πράσινοι που είχαν και δοκάρι με τον Βιλένα στο 90', σκόραραν για πέμπτη φορά με κεφαλιά του Μάγκνουσον έπειτα από κόρνερ του Τσέριν.

Παναιτωλικός: Καπίνο, Λιάβας (56’ Ντουάρτε), Μαλής, Οικονόμου, Ντουάρτε, Τορεχόν, Τσιγγάρας (46’ Χουάνπι), Πέρες, Μπαλντασάρα, Ντίας (65’ Σενγκέλια), Καρέλης (75’ Πέντρο).

Παναθηναϊκός: Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Χουάνκαρ, Μάγκνουσον, Σένκεφελντ, Ρουμπέν (64’ Αράο), Βιλένα, Μπερνάρ (75’ Τσέριν), Μαντσίνι (64’ Αϊτόρ), Παλάσιος (80’ Βέρμπιτς), Ιωαννίδης (75’ Σπόραρ).

ειδήσεις τώραΠαναιτωλικόςSuperLeagueΠαναθηναϊκός