Αθλητισμός|17.09.2023 23:15

Premier League: Νίκη της Άρσεναλ στην έδρα της Έβερτον, νέα γκέλα της Τσέλσι

Newsroom

Η Άρσεναλ δυσκολεύτηκε αλλά πέτυχε μια πολύτιμη νίκη επί της Έβερτον εκτός έδρας με 1-0 και παρέμεινε στο κυνήγι της προπορευόμενης στην Premier League Μάντσεστερ Σίτι. Η ομάδα του Αρτέτα ισοβαθμεί στους 13 με Λίβερπουλ και Τότεναμ και βρίσκεται στο -2 απ' τους Πολίτες.

Η είσοδος του Λεάντρο Τροσάρ στο 29ο λεπτό αντί του τραυματία Μαρτινέλι, έμελλε ν΄ αποδειχθεί καθοριστική για την Άρσεναλ, καθώς με το γκολ του Βέλγου επιθετικού στο 69' οι Κανονιέρηδες έφυγαν με σπουδαίο «διπλό» από το «Γκούντισον Παρκ». Το 1-0 επί της Έβερτον «σηματοδότησε» την τέταρτη νίκη της ομάδας του Αρτέτα σε πέντε ματς (αήττητη με 4-1-0), ενώ αντίθετα για τους Εφοπλιστές ήταν η τέταρτη ήττα (έχουν μόλις ένα βαθμό).

Προηγουμένως, σε δεύτερη συνεχόμενη «γκέλα» υπέπεσε η Τσέλσι. Μετά το «χαστούκι» στο «Στάμφορντ Μπριτζ» από τη Νότιγχαμ, οι Μπλε απέτυχαν να περάσουν από την έδρα της Μπόρνμουθ (0-0) παρότι είχαν αρκετές ευκαιρίες, με αποκορύφωμα δύο δοκάρια, για να φύγουν με το «διπλό». Πήραν τελικά ένα βαθμό και μετά τις πέντε πρώτες αγωνιστικές βρίσκονται στο -10 από την κορυφή!

Η Μπόρνμουθ παρέμεινε χωρίς νίκη στο πρωτάθλημα, απέσπασε την 3η της ισοπαλία, παρότι στο σημερινό ματς αμυνόταν στη μεγαλύτερη διάρκειά του. Οι Μπλε βρήκαν δίχτυα με τον Τσίλγουελ στο 51΄, αλλά το γκολ δε μέτρησε καθώς ο σκόρερ ήταν σε θέση οφσάιντ. Η φάση ξεκίνησε από το σουτ του Στέρλινγκ που «τράνταξε» το οριζόντιο δοκάρι! Η Τσέλσι είχε κι άλλο δοκάρι με τον Τζάκσον στον 37΄.

Αρσεναλειδήσεις τώραPremier LeagueΤσέλσι