Αθλητισμός|20.03.2019 23:09

Παναθηναϊκός-Μπασκόνια 72-70: Διπρόσωπος αλλά ζωντανός για την πρόκριση

Θοδωρής Φελάνης

Ο Παναθηναϊκός είχε τάσεις… αυτοχειρίας,  όμως στο τέλος έκανε το καθήκον του, σε μια ημέρα μνήμης και τιμής αφιερωμένης στον Θανάση Γιαννακόπουλο.

Οι «πράσινοι» επικράτησαν της Μπασκόνια με 72-70 φτάνοντας στην 5η συνεχόμενη νίκη τους(μετά τις επιτυχίες σε Χίμκι, Γκραν Κανάρια, Νταρουσάφακα και ΤΣΣΚΑ). Η ομάδα του Ρίκ Πιτίνο  παρέμεινε ζωντανή στην μάχη της πρόκρισης  στα πλέι οφ της Euroleague παρότι δεν κατάφερε να πάρει την διαφορά(στο πρώτο ματς είχε χάσει με 86-77), κάτι που σημαίνει πως η Μπασκόνια θα έχει το πάνω χέρι σε περίπτωση ισοβαθμίας

Εξίσου μεγάλο βαθμολογικό ενδιαφέρον πάντως αναμένεται να έχουν οι τρεις τελευταίες αναμετρήσεις της regular season για τον Παναθηναϊκό κόντρα σε  Αρμάνι Ρεάλ και Μπούντουσνοστ.

Οι «πράσινοι» χθες είχαν δυο πρόσωπα. Στο πρώτο ημίχρονο ήταν καθηλωτικοί, έλεγξαν απόλυτα τον ρυθμό, δεν άφησαν την Μπασκόνια να τρέξει στο ανοικτό γήπεδο και παράλληλα την οδήγησαν γρήγορα σε 10 λάθη. Οι «πράσινοι» προηγήθηκαν με 26-10 και λίγο αργότερα με 48-25. Κάπου εκεί οι παίκτες του Παναθηναϊκού πίστεψαν πως το ματς τελείωσε και στην συνέχεια τα έκαναν όλα… λάθος. Στην 3η περίοδο πέτυχαν μόλις 8 πόντους την ώρα που η Μπασκόνια έτρεχε ένα επιμέρους 15-0! Στο τελευταίο δεκάλεπτο οι Βάσκοι έκαναν την ολική ανατροπή επιστρέφοντας από το -23(58-59). Στο τέλος το παιχνίδι απέκτησε δραματικό χαρακτήρα με τον Παναθηναϊκό να μένει όρθιος χάρις την καλή του άμυνα και εύστοχα σουτ των Κιλπτάτρικ και Τόμας. Η Μπασκόνια παρότι ταξίδεψε στην Αθήνα με αρκετά προβλήματα(ο  Περάσοβιτς δεν είχε στην διάθεση του τους Σενγκέλια, Γκρέιτζερ, Τζάνινγκ και Γκαρίνο) αποδείχθηκε εξαιρετικά ανταγωνιστική.

Στην διάρκεια του αγώνα οι χιλιάδες  οπαδοί των «πρασίνων» που γέμισαν το ΟΑΚΑ δεν σταμάτησαν να φωνάζουν συνθήματα υπέρ του Θανάση Γιαννακόπουλου ενώ αυτό που δόνησε αρκετές φορές την ατμόσφαιρα ήταν το : «Θανάση σ' αγαπαμε, ποτέ δεν σε ξεχνάμε, ατόφιος, μάγκας, ο πιο ρομαντικός Θανάσης Γιαννακόπουλος, Παναθηναϊκός». Πριν από την έναρξη τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή ενώ λίγο νωρίτερα  προβλήθηκε βίντεο της ΚΑΕ με «πρωταγωνιστή» τον εμβληματικό ηγέτη της ομάδας. Επίσης, στις κερκίδες των επισήμων τοποθετήθηκε μια φωτογραφία του Θανάση Γιαννακόπουλο μαζί με μία σημαία του συλλόγου και λουλούδια.

Παναθηναϊκός : Τόμας 16, Λάνγκφορντ 8(1), Παπαγιάννης 10, Παπαπέτρου 6, Γκιστ, Βουγιούκας 5, Λεκαβίτσιους 2, Κιλπάτρικ 14(3), Καλάθης 11(1), Αντετοκούνμπο.

Μπασκόνια : Βιλντόζα 11,  Βόιγκτμαν 9,  Χουέρτας 13, Ντιόπ 2, Πουαριέ 10, Τζόουνς, Σιλντς 13(1), Χίλιαρντ 12(2).

ΜπασκόνιαΠαναθηναϊκός