Αθλητισμός|29.10.2023 23:00

Super League: Συνεχίζει την ανοδική πορεία ο Άρης - Επικράτησε 2-0 του ΠΑΣ Γιάννινα εντός έδρας

Newsroom

Ο Άρης κέρδισε τον ΠΑΣ Γιάννινα στο Κλεάνθης Βικελίδης με 2-0, σημείωσε τη δεύτερη σερί νίκη του και ανέβηκε στην έκτη θέση.

Στο πρώτο ημίχρονο, ο Άρης δεν είχε ρυθμό στο παιχνίδι του και αδυνατούσε να φτάσει σε τελικές ευκαιρίες έχοντας μερικές κακές αποφάσεις στις εκτελέσεις από τους Βερστράτ - Κάρλσον με τους Μορόν - Σουλεϊμάνοφ αντίστοιχα να μην έχουν μπει στην εξίσωση. Από μεριάς του, ο ΠΑΣ Γιάννινα ήταν καλά στημένος έχοντας αμυντικό προσανατολισμό και την επιθυμία κατά βάση να χτυπήσει σε κόντρα επιθέσεις.

Η πρώτη καλή στιγμή για τους «κιτρινόμαυρους» ήρθε στο 23' με τον Σουλεϊμάνοφ να πασάρει στον Νταρίντα αλλά ο τελευταίος εκτέλεσε ελάχιστα άουτ. Νωρίτερα, οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν για μη καταλογισμό πέναλτι σε χέρι του Παμλίδη εντός περιοχής αλλά ο ρέφερι Μανούχος, συμβουλευόμενος το VAR, έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Στο δεύτερο ημίχρονο, το σύνολο του Άκη Μάντζιου μπήκε δυνατά με στόχο να βρει ένα γκολ και το κατάφερε στο 55' όταν ο Φεράρι έβγαλε υπέροχη σέντρα από τ' αριστερά και ο Σουλεϊμάνοφ πρόλαβε τον Τσαούση και με κεφαλιά νίκησε τον Κλέιμαν για το 1-0. Σαν να μην έφτανε αυτό για τους Ηπειρώτες ήρθε η αποβολή του Τζίνο στο 61' με 2η κίτρινη κάρτα για φάουλ στον Βερστράτ, αλλάζοντας την αριθμητική ισορροπία του ματς

Ο Άκης Μάντζιος φρέσκαρε την επίθεση της ομάδας του περνώντας τους Μενέντες - Σαμόρα αντί των Παναγίδη - Κάρλσον και ο Άρης συνέχιζε να πιέζει τον ΠΑΣ για να βρει ένα ακόμη τέρμα κλειδώνοντας το τρίποντο. Στο 73', οι γηπεδούχοι βρήκαν δίχτυα όταν ο Φεράρι σούταρε με τη μπάλα να κοντράρει στον Σαμόρα αλλά το γκολ ακυρώθηκε για φάουλ καθώς βρήκε στο χέρι του Κοσταρικανού επιθετικού. Τελικώς το κατάφεραν στο 75' με τον Νταρίντα να σουτάρει και τον Κλέιμαν ν' αποκρούει αλλά ο Μενέντες εξαπέλυσε νέο σουτ με τη μπάλα να κοντράρει και ο Σαμόρα έγινε παραλήπτης στέλνοντάς την στα δίχτυα για να διαμορφώσει το τελικό 2-0. Μάλιστα, ο 21χρονος άσος έχασε σημαντική ευκαιρία να βρει ξανά δίχτυα στο 87' όταν επιχείρησε ωραίο πλασέ που σταμάτησε στο δοκάρι του Κλέιμαν.

Έπειτα από αυτό το αποτέλεσμα, ο Άρης ανέβηκε στην 6η θέση με 14 βαθμούς ενώ αντίθετα ο ΠΑΣ Γιάννινα καταλαμβάνει τη 13η και προτελευταία με 5 πόντους, ισόβαθμος με τον τελευταίο Βόλο. Την επόμενη, -10η- αγωνιστική, ο Άρης θα υποδεχθεί τον Ατρόμητο, την Κυριακή 5 Νοεμβρίου και ώρα 20:15 στο «Κλεάνθης Βικελίδης» ενώ ο ΠΑΣ Γιάννινα θα φιλοξενήσει τον Βόλο, την ίδια ημέρα και ώρα 17:30 στους Ζωσιμάδες.

Άρης: Κουέστα, Οντουμπάζο (Μοντόγια 34'), Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Φεράρι, Βερστράτ, Νταρίντα (Πάρντο 88'), Σουλεϊμάνοφ (Τζούρασεκ 88'), Παναγίδης (Μενέντες 63'), Κάρλσον (Σαμόρα 63'), Μορόν.

ΠΑΣ Γιάννινα: Κλέιμαν, Σόρια, Παντελάκης, Εραμούσπε, Τσαούσης, Καραχάλιος, Ριένστρα (Λιάσος 83'), Παμλίδης (Μπάλαν 71'), Τζίνο, Τζίμας (Έφορντ 83'), Ροσέρο (Κιάκος 83').

Αρηςειδήσεις τώραΠΑΣ Γιάννινα