Αθλητισμός|21.09.2023 17:20

Η απεργία βάζει εμπόδια στους φίλους Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού: Πώς θα πάνε ΟΑΚΑ και «Γ. Καραϊσκάκης» χωρίς ΜΜΜ

Newsroom

Δυσκολίες στους οπαδούς των ελληνικών ομάδων που ετοιμάζονται για την πρεμιέρα τους στους ομίλους του Europa League προκαλεί η πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση που έχει ξεκινήσει από το πρωί της Πέμπτης, καθώς οι φίλοι του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού θα αντιμετωπίσουν προβλήματα για να φτάσουν στα γήπεδα των ομάδων τους λόγω του «χειρόφρενου» που έχουν τραβήξει τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Ειδικότερα οι δύο «αιώνιοι» του ελληνικού ποδοσφαίρου ξεκινούν τις υποχρεώσεις τους με εντός έδρας παιχνίδια, καθώς οι «πράσινοι» υποδέχονται στις 19:45 τη Βιγιαρεάλ στο ΟΑΚΑ και οι «ερυθρόλευκοι» θα παίξουν στις 22:00 κόντρα στη Φράιμπουργκ στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στη Γραμμή 1 του Ηλεκτρικού, όπου υπάρχουν στάσεις έξω από το ΟΑΚΑ και το «Γ. Καραϊσκάκης» και δεν θα λειτουργήσει καθόλου. Λύση δίνουν μερικά λεωφορεία, με το 040 να εξυπηρετεί το επιβατικό κοινό από Αθήνα ως Δημοτικό Θέατρο Πειραιά και το 550 από Κηφισιά έως Πειραιά.

Σημειώνεται επίσης ότι εκτός λειτουργίας είναι οι Γραμμές 2 και 3 του Μετρό, ενώ στο Τραμ θα υπάρχει στάση εργασίας από τις 13:30 έως τη λήξη της βάρδιας. Τα Τρόλεϊ θα λειτουργήσουν από τις 9:00 έως τις 21:00 και στον Προαστιακό θα υπάρχει στάση εργασίας από τις 21:00 μέχρι τα μεσάνυχτα.

Πώς κινούνται τα ΜΜΜ

Σύμφωνα με την ενημέρωση που παρείχαν το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και η ΣΤΑΣΥ -και μετά από ένα τεράστιο αλαλούμ για το πώς τελικά θα κινηθούν τα Μέσα- ισχύουν τα εξής:

  • Σύμφωνα με τη ΣΤΑΣΥ, τελικά η γραμμή 1 (ΗΣΑΠ), και οι γραμμές 2 και 3 του μετρό δεν θα λειτουργήσουν καθόλου.
  • Η στάση εργασίας που είχαν εξαγγείλει οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία της Αθήνας για το πρωί και το βράδυ κρίθηκε παράνομη οπότε το Συνδικάτο με έκτακτη ανακοίνωση ανέστειλε την κινητοποίηση.
  • Τα τρόλεϊ δε θα κινηθούν στην αρχή της βάρδιας καθώς θα ισχύσει η στάση εργασίας που είχαν εξαγγείλει έως τις 9 το πρωί. Τις πρωινές ώρες όμως θα εκδικαστεί η προσφυγή της ΟΣΥ κατά του Σωματείου, οπότε η πραγματοποίησης της εξαγγελθείσας στάσης εργασίας στη λήξη της βάρδιας θα εξαρτηθεί από την απόφαση.
  • Το Τραμ θα λειτουργήσει από την έναρξη της κυκλοφορίας ως τις 13:30.
  • Τα λεωφορεία της Θεσσαλονίκης θα κινηθούν από τις 8:00 το πρωί έως τις 21:00 καθώς η δική τους κινητοποίηση κρίθηκε νόμιμη από το δικαστήριο.
  • Τι ισχύει με τα υπόλοιπα μέσα μεταφοράς

Σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα μέσα, κανονικά θα εκτελεστούν οι πτήσεις από και προς τα ελληνικά αεροδρόμια καθώς η απεργία των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας και της ΟΣΥΠΑ κρίθηκε παράνομη.

Από τις κινητοποιήσεις θα επηρεαστούν και τα βραδινά δρομολόγια του Προαστιακού Σιδηροδρόμου Αθηνών και Πάτρας καθώς ορισμένα θα καταργηθούν εξαιτίας της 3ωρης στάσης εργασίας των σιδηροδρομικών από τις 9 το βράδυ της Πέμπτης έως τα μεσάνυχτα.

Η Hellenic Train ανακοίνωσε ότι θα υπάρξουν ματαιώσεις και τροποποιήσεις δρομολογίων.

Europa LeagueαπεργίαΠαναθηναϊκόςΟλυμπιακόςειδήσεις τώρα