Αθλητισμός|22.09.2023 00:12

Ο Ολυμπιακός το... πάλεψε αλλά ηττήθηκε στο Καραϊσκάκη απ' τη Φράιμπουργκ

Newsroom

Με άλλη εικόνα αλλά ίδιο αποτέλεσμα απέναντι στη Φράιμπουργκ, ο Ολυμπιακός έχασε ξανά από τους Γερμανούς κι έκανε το χειρότερο δυνατό ξεκίνημα στον όμιλο του Europa League.

Δύο τραγικά ατομικά λάθη, ανεπανάληπτες χαμένες ευκαιρίες στην επίθεση, ένα δοκάρι ο Φορτούνης, μια χαρισμένη κόκκινη κάρτα στον αντίπαλο στο 19ο λεπτό και τρία εις βάρος του γκολ στις ισάριθμες φάσεις των φιλοξενούμενων σε όλο το 90λεπτο και κάπως έτσι, ο Ολυμπιακός... κατάφερε να χάσει και αυτό το ματς απέναντι σε γερμανική ομάδα!

Στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής του Α' ομίλου του Europa League, οι «ερυθρόλευκοι» ηττήθηκαν 2-3 στο Καραϊσκάκη και πλέον κυνηγάνε αποτελέσματα μακριά από το σπίτι τους για να έχουν τύχη στο γκρουπ. Συνολικά, η απόδοση της ομάδας του Ντιέγκο Μαρτίνεθ δεν ήταν κακή, όμως κάτι τα... χαρισμένα γκολ στον αντίπαλο, κάτι τα κάκιστα τελειώματα στις μοναδικές της ευκαιρίες στην επίθεση, έφεραν αυτό το αρνητικό αποτέλεσμα σε ένα ματς που θα μπορούσε κάλλιστα να είναι υπέρ του. Ο Ελ Κααμπί και τα δύο γκολ των Πειραιωτών, από ένα Σάλαϊ, Γκρίφο και Φίλιπ για τους νικητές.

Στα πρώτα 45λεπτά του αγώνα, ο Ολυμπιακός χάρισε δύο γκολ στη Φράιμπουργκ που δεν είχε άλλη φάση στο ματς σε αυτό το διάστημα, αντίθετα πέταξε τις δύο δικές του ανεπανάληπτες ευκαιρίες στα σκουπίδια, ο Ολλανδός ρέφερι αρνήθηκε κόκκινη στους Γερμανούς για μια εν ψυχρώ αγκωνιά του Σάλαϊ που «τσαλάκωσε» τη μύτη του Χέσε και κάπως έτσι γράφτηκε η ιστορία του πρώτου ημιχρόνου. Τα δύο γκολ της γερμανικής ομάδας μάλιστα ήρθαν αμφότερα ελάχιστα λεπτά μετά τις ανεπανάληπτες ευκαιρίες των γηπεδούχων, «σκοτώνοντας» έτσι και την ψυχολογία τους. Συνολικά, η εμφάνιση της ομάδας του Ντιέγκο Μαρτίνεθ δεν ήταν κακή, όμως χάρη στα δύο ατομικά λάθη που έφεραν τα γκολ της Φράιμπουργκ και τη δική της αστοχία στην επίθεση, αδίκησε ξεκάθαρα τον εαυτό της.

Από ένα λάθος σε επίθεση και άμυνα και 0-1

Μόλις στο 6ο λεπτό ήρθε η πρώτη απίθανη ευκαιρία για το 1-0, όταν μετά από τραγικό λάθος της γερμανικής άμυνας στην περιοχή, ο Φορτούνης έκλεψε, έδωσε στον Ελ Κααμπί ο οποίος με τον τερματοφύλακα εξουδετερωμένο από το ύψος του πέναλτι «σημάδεψε» τον Γκίντερ που έβγαλε έτσι τη μπάλα πάνω στη γραμμή. Στη συνέχεια, με κεφαλιά ο Φορτούνης δεν μπόρεσε επίσης από κοντά, ενώ και το νέο σουτ του Μπιέλ κόντραρε και πέρασε κόρνερ. Τρία λεπτά αργότερα, ήρθε το πρώτο γκολ της Φράιμπουργκ -ένα εξαιρετικά φτηνό γκολ που παραχώρησε η ερυθρόλευκη άμυνα. Το μόνο που είχε να κάνει ο Φρέιρε που βρέθηκε να πιέζεται, ήταν ένα απλό γύρισμα προς τον Πασχαλάκη. Αυτό όμως ήταν κάκιστο, ο Έλληνας γκολκίπερ αντίστοιχα δίστασε να βγει ενώ μάλλον θα προλάβαινε, έτσι ο Σάλαϊ έγινε κάτοχος της μπάλας και με ένα απλό πλασέ, έγραψε το 0-1.

Τα σουτ των Μασούρα και Σάλαϊ στη συνέχεια σταμάτησαν στους δύο γκολκίπερ, ενώ ο Ούγγρος στη συνέχεια πρέπει να ευχαριστεί τον Ολλανδό ρέφερι για το ότι δεν άφησε την ομάδα του με δέκα. Σε μια διεκδίκηση της μπάλας με τον Χέσε, ο Ούγγρος σήκωσε τον αγκώνα του και χτύπησε τον Αργεντινό στη μύτη, αναγκάζοντάς τον να βγει από το ματς. Ρέφερι και VAR δεν θεώρησαν πως υπήρξε κάτι το αντικανονικό κι έτσι το ματς συνεχίστηκε, με σχετικά μοιρασμένο παιχνίδι.

Ισοφάριση και νέο λάθος

Στο 25' ο Φορτούνης είχε μια καλή φάση, όμως το σουτ εντός περιοχής κόντραρε και πέρασε κόρνερ. Από την δική του εκτέλεση, η μπάλα βρήκε στο δοκάρι, με τον αρχηγό του Ολυμπιακού να φτάνει κοντά σε ένα ακόμη γκολ με απευθείας εκτέλεση από τη γωνία. Πέρασε και αυτή η ευκαιρία όμως για τους «ερυθρόλευκους». Ο ρυθμός για λίγη ώρα στη συνέχεια έπεσε, με το ματς να «ανάβει» ξανά στο 40'. Φορτούνης και Ροντινέι συνδυάστηκαν στα δεξιά, ο Βραζιλιάνος έκανε έξοχη σέντρα και ο Ελ Κααμπί με κοντινή προβολή ισοφάρισε σε 1-1. Το Καραϊσκάκη... πήρε φωτιά, στα επόμενα λεπτά ο Ολυμπιακός πίεσε, η άμυνα της Φράιμπουργκ, όπως σταθερά συμβαίνει φέτος, πελαγοδρομούσε, όμως και πάλι οι «ερυθρόλευκοι»... κατάφεραν να πάνε στα αποδυτήρια με το σκορ εις βάρος τους.

Και αυτό γιατί αφενός στο 45+2', σε ένα ακόμη τραγικό λάθος στη γερμανική άμυνα, ο Μασούρας μπήκε μόνος στην περιοχή, είχε όλο το χρόνο και το χώρο να πλασάρει εύστοχα, όμως με το αριστερό σούταρε πάνω ακριβώς στον Ατουμπόλου. Άουτ πέρασε και το πλασέ του Ελ Κααμπί στη συνέχεια, επίσης υπό εξαιρετικές προϋποθέσεις. Σα να μην έφτανε αυτό, δευτερόλεπτα πριν το φινάλε των καθυστερήσεων, επίσης σε μια φάση που δεν «μύριζε» κίνδυνο, ένα άτσαλο πάτημα του Ρέτσου πάνω στον Ντοάν, έδωσε στον Ολλανδό την ευκαιρία να δείξει -σωστά- το πέναλτι. Ο Γκρίφο το εκτέλεσε εύστοχα στη γωνία και έτσι το 1-2 ήταν το σκορ ημιχρόνου.

Νέα ισοφάριση ο Ελ Κααμπί, νέο «φτηνό» γκολ και τέλος

Το δεύτερο ημίχρονο είχε πιο αργό τέμπο, με τη γερμανική ομάδα να κλείνεται πίσω και να αφήνει τη μπάλα στον Ολυμπιακό, θέλοντας φυσικά να εκμεταλλευθεί τη μοναδική ικανότητά της στις αντεπιθέσεις. Μοιραία, λιγότερες ήταν και οι φάσεις συνολικά, με τον Ολυμπιακό να έχει την κατοχή και να ψάχνει με υπομονή τουλάχιστον το ένα γκολ της ισοφάρισης. Ο Μαρτίνεθ «ψάχτηκε» τακτικά με τις αλλαγές του (Ποντένσε, Γιόβετιτς), όμως τα λεπτά κυλούσαν χωρίς κάτι να αλλάξει επί της ουσίας, με τους «ερυθρόλευκους» να πατάνε περιοχή αλλά να μην μπορούν να βρουν μια καλή τελική πάσα ή μια καλή τελική. Στο 48' είχαν πάντως μια πρώτη γρήγορη ευκαιρία με μια κεφαλιά του Ιμπόρα λίγο άουτ, από κακό διώξιμο του Ατουμπόλου σε σέντρα του Φορτούνη.

Για πολλή ώρα το ματς φαινόταν «κλειδωμένο» από τους Γερμανούς, όμως ο Ολυμπιακός δεν είχε πει την τελευταία του λέξη. Στο 75' και ενώ ο Στράιχ ετοίμαζε αλλαγές, ο Φορτούνης έκανε ένα έξοχο γέμισμα στην περιοχή στην πλάτη της άμυνας, ο Ελ Κααμπί πετάχτηκε ανάμεσα στα στόπερ και με μια ωραία προβολή, νίκησε τον Ατουμπόλου κάνοντας το 2-2. Νέες αλλαγές μετά το 2-2 για τους δύο προπονητές, με τη μπάλα να παραμένει σε ερυθρόλευκα πόδια...

Η μοίρα του αγώνα όμως... φαινόταν από πολύ νωρίς. Ένα κόρνερ της Φράιμπουργκ στο 86', κανείς δεν έδιωξε σωστά, ο Φίλιπ υποδέχθηκε τη μπάλα, έκανε ένα συρτό σουτ που πέρασε ανάμεσα από πολλά πόδια και κατέληξε στη γωνία του Πασχαλάκη για το 2-3. Στην τρίτη της φάση στο ματς, η Φράιμπουργκ πέτυχε το τρίτο γκολ και πάγωσε για ακόμη μια φορά το Καραϊσκάκη. Ένα λεπτό μετά, αντίθετα, το πλασέ του Γιόβετιτς από κοντά, πέρασε ξυστά άουτ, επιβεβαιώνοντας έτσι τη... θεωρία που λέει ότι όταν κάτι στραβώνει, στραβώνει για τα καλά. Τίποτα δεν άλλαξε ως το τέλος, με τον Ολυμπιακό να ξεκινά τον όμιλο με εντός έδρας ήττα και πλέον να κυνηγάει αποτελέσματα μακριά από το «σπίτι» του.

Ολυμπιακός: Πασχαλάκης, Ορτέγκα (77' Κίνι), Φρέιρε, Ρέτσος, Ροντινέι, Καμαρά, Χέσε (24' Ιμπόρα), Φορτούνης (77' Σολμπάκεν), Μπιέλ (46' Ποντένσε), Μασούρας (61' Γιόβετιτς), Ελ Κααμπί.

Φράιμπουργκ: Ατουμπόλου, Σμιντ (55' Σιλντίλια), Λίνχαρτ, Μ. Γκίντερ, Κίμπλερ, Χέφλερ, Έγκεσταϊν, Γκρίφο (75' Βάισχαουπτ), Σάλαϊ (75' Φίλιπ), Ντοάν (92' Αντάμου), Χέλερ (92' Κάιτελ).

ΦράιμπουργκΟλυμπιακόςειδήσεις τώραEuropa League