Αθλητισμός|24.09.2023 09:00

Θρίαμβος της Σάκκαρη στη Γουαδαλαχάρα! Δεύτερος τίτλος καριέρας με σπουδαία εμφάνιση

Newsroom

Η Μαρία Σάκκαρη ολοκλήρωσε τη δουλειά με απόλυτη επιτυχία στη Γουαδαλαχάρα. Λίγες εβδομάδες μετά την ψυχολογική κατάρρευση στο US Open όπου λύγισε λόγω του πρόωρου αποκλεισμού της, η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια ανέκαμψε και πανηγύρισε τον δεύτερο τίτλο στην καριέρα της. Ήταν εξαιρετική απέναντι στην Αμερικανίδα Καρολάιν Ντόλχαϊντ, την οποία νίκησε με 2-0 σετ (7-5, 6-3), και ανέβηκε στο νούμερο 6 της παγκόσμιας κατάταξης.

Στον ένατο τελικό της καριέρας της η Σάκκαρη ήταν αλάνθαστη και κυριαρχική και έφτασε σε έναν τίτλο που χρειαζόταν από κάθε άποψη. Αφενός διότι πρόκειται για ένα 1000άρι τουρνουά, αφετέρου διότι αυτός ο τίτλος ήρθε σε μια περίοδο που αισθανόταν μεγάλη εσωτερική πίεση. Μόλις προ εβδομάδων δήλωνε ότι ίσως χρειαζόταν ένα διάλειμμα.

Τέσσερα χρόνι μετά τον πρώτο της τίτλο στο 250άρι του Ραμπάτ, η Σάκκαρη έφτασε στον δεύτερο και πιο σημαντικό τίτλο της. Και το έκανε σε ένα τουρνουά το οποίο της ταιριάζει καθώς και πέρυσι έφτασε μέχρι τον τελικό. Η 28χρονη Ελληνίδα τενίστρια (που σήμερα βρίσκεται στο νούμερο 9 αλλά ανεβαίνει τρεις θέσεις) επικράτησε σε 1 και 43 λεπτά με 2-0 σετ της Ντόλχαϊντ (Νο111), στην πρώτη μεταξύ τους αναμέτρηση.

Μόλις ολοκληρώθηκε ο αγώνας ήταν φανερά συγκινημένη. Πήρε τον τελευταίο πόντο και ξέσπασε σε πανηγυρισμούς με δάκρυα στα μάτια. Μια πολύ σημαντική στιγμή για την Σάκκαρη που είναι βέβαιο πως θα την γεμίση ξανά αυτοπεποίθηση...

«Επιτέλους μπορώ να τους βουλώσω το στόμα»

Μετά τον θρίαμβο στη Γουαδαλαχάρα η Σάκκαρη δήλωσε: «Ήταν πολύ δύσκολο όλα αυτά τα χρόνια, ειδικά τα δύο τελευταία που είμαι παίκτρια του Top 10. Όλοι έλεγαν "είναι Top 10, Top 5, Top 3 και έχει κερδίσει μόνο ένα 250άρι. Επιτέλους μπορώ να τους βουλώσω το στόμα (γέλια). Ο δρόμος είναι μακρύς ακόμα. Δεν θέλω να σταματήσω στους δύο τίτλους. Είμαι απλά χαρούμενη για τον εαυτό μου που μπόρεσα να το ξεπεράσω αυτό και να αποδείξω στον εαυτό μου ότι μπορώ να πετύχω μεγάλα πράγματα».

Σε ό,τι αφορά τις δυσκολίες που ανέφερε στην τελετή απονομής τόνισε: «Ήταν δύσκολο, δεν θα το αρνηθώ. Δεν θα αρχίσω να λέω πόσο δύσκολο ήταν τους τελευταίους μήνες, έχω μιλήσει αρκετά. Αποτελεί παρελθόν. Είναι σημαντικό που κατάφερα να επιστρέψω και να βρω τρόπο να είμαι χαρούμενη στο court ξανά. Aυτός ήταν ο μεγαλύτερος στόχος μου αυτή την εβδομάδα και η μεγαλύτερη επιτυχία μου. Είμαι χαρούμενη που βρήκα τον δρόμο αυτή την εβδομάδα και που συνέβη στη Γουαδαλαχάρα».

Ρωτήθηκε αν είναι η μεγαλύτερη στιγμή στην καριέρα της: «Σίγουρα ήταν η μεγαλύτερη νίκη στην καριέρα μου. Είναι δύσκολο να μιλήσω τώρα, διότι δεν είχα χρόνο να συνειδητοποιήσω και απλά να χαλαρώσω και να το απολαύσω. Σίγουρα αύριο και μεθαύριο θα είναι δύο πολύ χαρούμενες μέρες. Είμαι ευγνώμων που έγινε εδώ. Το έχω πει πολλές φορές αυτή την εβδομάδα ότι απολαμβάνω τον χρόνο μου εδώ. Σας ευχαριστώ που ήσασταν εδώ, ήταν εκπληκτικό».

Μαρία Σάκκαρηειδήσεις τώραΤένιςΓουαδαλαχάρα