Αθλητισμός|24.09.2023 09:55

Formula 1: Επέστρεψε στις νίκες ο Φερστάπεν και πρωταθλήτρια η Red Bull! Σπουδαία εμφάνιση απ' τις McLaren στη Σουζούκα

Newsroom

Και ξανά προς τη δόξα τραβά ο Μαξ Φερστάπεν. Μετά την αποτυχία της Σιγκαπούρης ο δις παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1 κυριάρχησε ολοκληρωτικά στην πίστα της Σουζούκα και πανηγύρισε τη 13η νίκη της σεζόν σε 16 αγώνες και την 47η της καριέρας του και πλησίασε ακόμα πιο κοντά στον τίτλο, που είναι θέμα... εβδομάδων για να κατακτηθεί και μαθηματικά.

Παράλληλα, η Red Bull που έφτασε τις 15 νίκες εφέτος, κατέκτησε τον τίτλο στους κατασκευαστές για δεύτερη σερί σεζόν (2022, 2023) και έκτη συνολικά στην ιστορία του αθλήματος (2010, 2011, 2012, 2013). Είναι πέμπτη πιο επιτυχημένη ομάδα στη Formula 1 μαζί με τη Lotus. Μπροστά της βρίσκονται η Ferrari με 15, η McLaren με 12, η Mercedes με 9 και η Williams με 7.

Ως προς τον αγώνα ο Φερστάπεν έκανε περίπατο. Κράτησε πίσω του τις McLaren στην εκκίνηση και έκανε έναν μοναχικό και άνετο αγώνα μέχρι τέλους. Εξαιρετική ήταν παρουσία των McLaren για ακόμα ένα γκραν πρι καθώς ο Νόρις τερμάτισε δεύτερος για δεύτερο σερί αγώνα, ενώ ο Πιάστρι ήταν τρίτος και ανέβηκε στο πόντιουμ για πρώτη φορά στην καριέρα του.

Η βαθμολούμενη δεκάδα: Φερστάπεν, Νόρις, Πιάστρι, Λεκλέρκ, Χάμιλτον, Σάινθ, Ράσελ, Αλόνσο, Οκόν, Γκασλί.

Formula 1Όσκαρ ΠιαστρίΜαξ ΦερστάπενRed BullGP ΙαπωνίαςMcLarenΛάντο Νόριςειδήσεις τώρα