Αθλητισμός|24.09.2023 22:34

ΠΑΣ Γιάννινα - ΠΑΟΚ 1-3: Μεγάλη νίκη στους Ζωσιμάδες με γκολάρες Κωνσταντέλια και Ζίβκοβιτς

Newsroom

Ο ΠΑΟΚ πέρασε νικηφόρα απ' τους Ζωσιμάδες επικρατώντας 3-1 του ΠΑΣ Γιάννινα για την 5η αγωνιστική της Super League. Ο Δικέφαλος επέστρεψε στις νίκες μετά την ισοπαλία στο ντέρμπι με τον Άρη, και ανέβηκε στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας έχοντας απόσταση τριών βαθμών απ' τον Ολυμπιακό και περιμένοντας την έκβαση του ντέρμπι της Δευτέρας (25/9) μεταξύ Παναθηναϊκού και ΑΕΚ.

Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου είχε σε μεγάλη μέρα τον Γιάννη Κωνσταντέλια, ο οποίος πέτυχε δύο γκολ για πρώτη φορά στην καριέρα του κι έδειξε για άλλη μια φορά πως αποτελεί το next best thing του ελληνικού ποδοσφαίρου. Το ένα απ' τα δύο γκολ του «μικρού μάγου» ήταν με ένα φανταστικό τελείωμα, ενώ πανέμορφο ήταν και το 1-3 του «καυτού» Αντρίγια Ζίβκοβιτς, ο οποίος σκόραρε ξανά, σφράγισε το τρίποντο για την ομάδα της Θεσσαλονίκης, που αγχώθηκε μόνο για μερικά λεπτά στους Ζωσιμάδες, καθώς είχε τον έλεγχο στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης.

Μάλιστα η νίκη αυτή ήρθε με τον Λουτσέσκου να κάνει ευρύ ροτέισον καθώς άλλαξε σχεδόν όλη την ενδεκάδα που έπαιξε στο 2-3 επί της Ελσίνκι. Άλλωστε ακολουθεί ματς μεσοβδόμαδα εντός έδρας με τον Βόλο (27/9), ενώ η εβδομάδα κλείνει με ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο (1/10). Η διαχείριση του ρόστερ ήταν βασικό ζητούμενο σε μια ιδιαίτερα απαιτητική περίοδο με συνεχόμενους αγώνες...

Ο ΠΑΟΚ ευτύχησε να ανοίξει στο σκορ μόλις στο 4' με απρόσμενο τρόπο. Ο Κλέιμαν επιχείρησε να κάνει το βολέ βιαστικά, ο Μπράντον κινήθηκε προς το μέρος του, η μπάλα κόντραρε πάνω του και... στρώθηκε για τον Κωνσταντέλια, ο οποίος ήταν σε ετοιμότητα και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1.

Παρά το υπέρ του μομέντουμ, ο Δικέφαλος δεν το εκμεταλλεύτηκε και ο ΠΑΣ Γιάννινα έπειτα από ένα καλό διάστημα, κατόρθωσε να ισοφαρίσει με τον Παμλίδη στο 25'. Η ψυχολογία φάνηκε να γέρνει προς την πλευρά των γηπεδούχων που προσπάθησαν να πετύχουν κι ένα δεύτερο γκολ. Όμως στο 33' σε μια αντεπίθεση φωτιά, οι παίκτες του ΠΑΟΚ κινήθηκαν ταχύτατα, ο Μπράντον πάσαρε για τον Κωνσταντέλια και ο μικρός μάγος του Δικεφάλου με ένα καταπληκτικό πλασέ απ' το ύψος της μεγάλης περιοχής έγραψε το 1-2.

Ο ΠΑΟΚ έκλεισε το ημίχρονο έχοντας το προβάδισμα στο σκορ, το οποίο διατήρησε με άνεση στη διάρκεια του β' ημιχρόνου. Η ομάδα του Λουτσέσκου ήλεγξε τον ρυθμό του παιχνιδιού και περιόρισε τον ΠΑΣ Γιάννινα που δεν απείλησε καθόλου. Εν τέλει ο Δικέφαλος βρήκε και το γκολ που έψαχνε τελείωνοντας το ματς δίχως άγχος και με ασφάλεια. Στο 77' ο Σαμάτα έστρωσε για τον Ζίβκοβιτς, ο οποίος με ένα καταπληκτικό φαλτσαριστό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα διαμορφώνοντας το τελικό 1-3.

ΠΑΣ Γιάννινα: Κλέιμαν, Σόρια, Εραμούσπε, Παντελάκης, Κιάκος, Λιάσος, Τζίνο (Μπιλμπάο 82’), Γκάρο (Λώλης 74’), Ροσέρο, Παμλίδης, Μπάλαν (Κόντε 62’).

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Βιεϊρίνια (Σάστρε 75’), Κεντζιόρα (Κουλιεράκης 61’), Νάσμπεργκ, Ράφα Σοάρες, Οζντόεφ, Μεϊτέ (Σβαμπ 58’), Ντεσπόντοφ (Αντρίγια 58’), Τάισον, Κωνσταντέλιας, Μπράντον (Σαμάτα 75’)

ΠΑΣ ΓιάννιναΓιάννης ΚωνσταντέλιαςΠΑΟΚειδήσεις τώραSuperLeague