Αθλητισμός|25.09.2023 20:41

Παναθηναϊκός - ΑΕΚ: Πανό για τους Bad Blue Boys στη Θύρα 13 - Έντονη αντίδραση της Ένωσης, που έφυγε προσωρινά απ' το γήπεδο

Newsroom

Δεν άρχισε με καλούς οιωνούς το ντέρμπι του Παναθηναϊκού με την ΑΕΚ στη Λεωφόρο. Από νωρίς στη Θύρα 13, εκεί όπου βρίσκονται οι σκληροπυρηνικοί οπαδοί του Τριφυλλιού, εμφανίστηκε ένα πανό (όχι ανοιγμένο) με αναφορά στους Bad Blue Boys, τους οπαδούς της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, που οργάνωσαν τη φονική επίθεση στη Νέα Φιλαδέλφεια που στοίχισε τη ζωή στον φίλο της ΑΕΚ Μιχάλη Κατσούρη.

Μόλις έγινε αντιληπτό το πανό από τους ανθρώπους της ΑΕΚ, οι οποίοι είχαν προειδοποιήσει από νωρίς τις αρχές, ξεκαθάρισαν ότι δεν θα αγωνιστούν αν ανοίξει το εν λόγω πανό. Το πανό που ήταν κρεμασμένο στο πέταλο, δεν είχε απλωθεί μέχρι την είσοδο των ομάδων. «Free the boys» έγραφε το πανό έχοντας το σήμα της Θύρας 13 και των Bad Blue Boys.

Η ΑΕΚ είχε ενημερώσει τους γηπεδούχους, τους επικεφαλής της αστυνομικής δύναμης, τη Super League και τον εισαγγελέα ότι θα αποχωρήσει σε περίπτωση που άνοιγε. «Με αυτό το πανό ανοιγμένο η ΑΕΚ δεν αγωνίζεται. Το θεωρούμε προκλητικό, προσβλητικό και χυδαίο», ανέφεραν χαρακτηριστικά από την Ένωση.

Με την είσοδο των ομάδων στον αγωνιστικό χώρο, οι οπαδοί του Παναθηναϊκού άνοιξαν το πανό μαζί με πράσινα και μπλε καπνογόνα και λίγο μετά οι άνθρωποι της ΑΕΚ έδωσαν εντολή στην ομάδα να αποχωρήσει. Οι παίκτες της Ένωσης και ο Αλμέιδα συγκεντρώθηκαν στον πάγκο της ομάδας, σχημάτισαν ένα πηγαδάκι και μίλησαν για μερικά λεπτά και αμέσως μετά αποχώρησαν για τα αποδυτήρια.

Οι οπαδοί του Παναθηναϊκού στη συνέχεια απέσυραν το πανό και οι παίκτες της ΑΕΚ επέστρεψαν στο γήπεδο για τη σέντρα του ντέρμπι.

Μιχάλης Κατσουρήςειδήσεις τώραΠαναθηναϊκόςΝτινάμο ΖάγκρεμπSuperLeagueοπαδοίΑΕΚ