Αθλητισμός|28.09.2023 22:45

Έβγαλε αντίδραση ο Παναθηναϊκός και πέρασε με 4άρα απ' την Τρίπολη

Newsroom

Ο Παναθηναϊκός έβγαλε αντίδραση μετά την ήττα απ' την ΑΕΚ και πέρασε απ' την Τρίπολη με ένα εντυπωσιακό αλλά συνάμα δύσκολα 1-4 επί του Αστέρα. Δύο γκολ του Ιωαννίδη, ένα του Αράο κι ένα του Βέρμπιτς, οδήγησαν τους Πράσινους σε μια πολύτιμη νίκη ενόψει του επόμενου ντέρμπι που ακολουθεί με τον ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο.

Ο Παναθηναϊκός, όπως και στο ματς με την ΑΕΚ, σκόραρε νωρίς. Μόλις στο 6' ο Μλαντένοβιτς εκτέλεσε φάουλ και ο Αράο έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με το σώμα του. Η απάντηση του Αστέρα ήταν άμεση και γρήγορη καθώς μόλις στο 8' έφτασε στην ισοφάριση. Ο Άλβαρες εκτέλεσε φάουλ και ο Καλτσάς πήρε την κεφαλιά απ' τον Μλαντένοβιτς γράφοντας το 1-1.

Οι Πράσινοι διατήρησαν τον απόλυτο έλεγχο στο ματς και έφτασαν στην επίτευξη ενός δεύτερου γκολ στο 31' με ωραίο τελείωμα του Βέρμπιτς από σέντρα-ασίστ του Παλάσιος. Η ομάδα του Γιοβάνοβιτς θα μπορούσε να έχει πετύχει και τρίτο γκολ στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου αλλά ο Σπόραρ αρχικά νικήθηκε σε εκτέλεση πέναλτι απ' τον εντυπωσιακό Παπαδόπουλο, ο οποίος στη συνέχεια έκανε νέα τρομερή επέμβαση στην απέναντι πλευρά σε ανάποδο ψαλίδι του Σλοβένου. Η μπάλα προσέκρουσε και στο δοκάρι προτού απομακρυνθεί...

Στο 69' ο Καλτσάς έστειλε την μπάλα στα δίχτυα σε αμυντική αδράνεια των Πρασίνων αλλά το γκολ ακυρώθηκε για χέρι του ίδιου προτού σουτάρει. To Tριφύλλι τελικά κατάφερε και βρήκε το γκολ που θα του έδιωχνε την ανασφάλεια στο 79, όταν ο Τζούρισιτς απέφυγε με υπέροχη ενέργεια τον Καρμόνα και ανατράπηκε απ’ αυτόν. Την εσχάτη των ποινών εκτέλεσε ο Ιωαννίδης που άφησε άγαλμα τον Παπαδόπουλο και διαμόρφωσε το 3-1 (80’).

Στο 87’, μάλιστα, ο Ιωαννίδης έβαλε το κερασάκι στην πράσινη τούρτα μ’ ένα καταπληκτικό πλασέ 40 μέτρα έξω από την περιοχή και πλάγια δεξιά, βλέποντας τον Παπαδόπουλο έξω από την εστία του. Ιδανικό φινάλε για το Τριφύλλι σε μια έδρα που αγνοούσε τη νίκη στις τελευταίες επτά επισκέψεις του...

Αστέρας Τρίπολης: Παπαδόπουλος, Καρμόνα, Καστάνο, Αλβαρεζ, Χριστόπουλος, Μουνάφο (76’ Ντιαρά), Γκρόζντανιτς (61’ Σουρλής), Καλτσάς, Μπαρτόλο (77’ Ζουγλής), Ρεγκίς, Μιριτέλο (62’ Μάντζης).

Παναθηναϊκός: Λοντίγκιν, Κώτσιρας, Γέντβαϊ (84’ Πέρεθ), Πάλμερ-Μπράουν (46’ Σένκεφελντ), Μλαντένοβιτς, Τζούρισιτς, Αράο, Τσέριν, Παλάσιος (74’ Βιλένα), Σπόραρ (73’ Ιωαννίδης), Βέρμπιτς (66’ Μαντσίνι).

Παναθηναϊκόςειδήσεις τώραΑστέρας ΤρίποληςSuperLeague