Αθλητισμός|29.09.2023 08:55

Super Cup: Τζάμπολ για τον πρώτο τίτλο της σεζόν με τους ημιτελικούς στη Ρόδο - Το πρόγραμμα της ημέρας

Newsroom

Η επίσημη έναρξη της σεζόν στο ελληνικό μπάσκετ βρίσκεται προ των πυλών, καθώς το απόγευμα της Παρασκευής (29/9) διεξάγονται οι δύο ημιτελικοί του Super Cup στη Ρόδο. Το Κλειστό της Καλλιθέας φοράει τα… γιορτινά του για να υποδεχθεί τις τέσσερις καλύτερες ομάδες -Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, Περιστέρι, ΠΑΟΚ- του περσινού πρωταθλήματος βάσει κατάταξης, που θα διεκδικήσουν τον πρώτο τίτλο της χρονιάς. Και ήδη, εφόσον βεβαίως υπερισχύσουν τα φαβορί, είναι πιθανό με το «καλημέρα» στη σεζόν να γίνει και ο πρώτος μεγάλος τελικός μεταξύ των «αιωνίων». Όλοι οι αγώνες θα μεταδοθούν τηλεοπτικά απ' την ΕΡΤ 3.

Η αρχή γίνεται στις 17.00 με το παιχνίδι του Ολυμπιακού κόντρα στο Περιστέρι. Τα προβλήματα δεν απουσιάζουν για τον Ολυμπιακό, καθώς οι Σακίλ ΜακΚίσικ και Ίγκνας Μπραζντέικις είναι ανέτοιμοι, με τους Ερυθρόλευκους να στοχεύουν στην υπεράσπιση του τροπαίου, που κατέκτησαν την περσινή χρονιά. Από την άλλη πλευρά η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη θα παρουσιαστεί πλήρης κι έχοντας παρουσιάσει καλή εικόνα από τα τελευταία του φιλικά απέναντι στη Ντινάμο Σάσαρι, ελπίζει στην έκπληξη.

Αργότερα, στις 20.30 ο Παναθηναϊκός κοντράρεται με τον ΠΑΟΚ, με κάθε ομάδα να έχει τα δικά της προβλήματα. Οι Πράσινοι δεν θα έχουν σίγουρα στη σύνθεσή τους τον Ντίνο Μήτογλου, ο οποίος υπέστη θλάση και μένει εκτός για πάνω από τρεις εβδομάδες, ενώ εκτός θα βρίσκεται και ο Ιωάννης Παπαπέτρου λόγω ενοχλήσεων στο γόνατο. Παράλληλα, από τραυματισμό προέρχεται και ο Λούκα Βιλντόζα. Για τον ΠΑΟΚ θα απουσιάσει ο Σταύρος Σχίζας λόγω τραυματισμού στη γάμπα, ενώ ο Τζαμάνι ΜακΝίς έχασε τα τελευταία φιλικά εξαιτίας ενός χτυπήματος στο αριστερό του πόδι. Το επίσημο ντεμπούτο του με τη φανέλα του Παναθηναϊκού θα κάνει ο Κώστας Σλούκας, που είναι πιθανό πολύ νωρίς να βρεθεί απέναντι στην παλιά του ομάδα...

Οι διαιτητές που θα διευθύνουν τους αγώνες του Super Cup είναι οι Πέτρος Παπαπέτρου, Βάσω Τσαρούχα, Μάνος Τσολάκος, Στέλιος Συμεωνίδης, Νίκος Τζιοπάνος, Ηλίας Καρπάνος, Γιάννης Τσιμπούρης και Νώντας Χριστινάκης και η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Παρασκευή (29/9), στις 10.00.

Το πρόγραμμα του Super Cup

Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου

  • 17:00 Περιστέρι - Ολυμπιακός (ΕΡΤ3)
  • 20:30 ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός (ΕΡΤ3)

Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου

  • 17:00 Μικρός Τελικός (ΕΡΤ3)
  • 20:30 Μεγάλος Τελικός (ΕΡΤ3)
ΠαναθηναϊκόςΟλυμπιακόςSuper Cupειδήσεις τώραΠΑΟΚΠεριστέρι ΚΑΕΣούπερ Καπ μπάσκετ