Αθλητισμός|01.10.2023 07:30

Ασκήσεις με ένα τουβλάκι

Μάντη Περσάκη

ΑΣΚΗΣΗ 1

Ισορροπώ στα ισχία μου και μεταφέρω το τουβλάκι εναλλάξ κάτω από το κάθε πόδι δημιουργώντας «οχταράκια» . Με κάθε εκπνοή τεντώνω το ένα πόδι και ταυτόχρονα και αλλάζω χέρι.

ΑΣΚΗΣΗ 2

Κρατάω το τουβλάκι με τα πέλματά μου, έχοντας τα γόνατα ανοικτά και τα χέρια πίσω από το κεφάλι ώστε να προστατευτεί ο αυχένας. Με την εκπνοή σηκώνω κορμό και ταυτόχρονα τεντώνω τα πόδια προς το ταβάνι. Επαναλαμβάνω για 1’.

ΑΣΚΗΣΗ 3

Ξαπλώνω ανάσκελα και με τα πόδια λυγισμένα πατάω πάνω στο τουβλάκι. Με την εκπνοή σηκώνω τη λεκάνη μου και αργά επαναφέρω κατεβάζοντας σπόνδυλο- σπόνδυλο. Επαναλαμβάνω για 1’.

ΑΣΚΗΣΗ 4

Ξαπλώνω στο στρώμα κρατώντας το τουβλάκι με τα χέρια πίσω και έχοντας λυγισμένα το πόδια. Εκπνέοντας σηκώνω ψηλά τον κορμό με τεντωμένα τα χέρια κρατώντας ψηλά το τουβλάκι, διατηρώντας ίσια την πλάτη. Επανέρχομαι αργά στην αρχική θέση σφίγγοντας καλά την κοιλιά και επαναλαμβάνω για 1’.

ΑΣΚΗΣΗ 5

Σε τετραποδική θέση, τοποθετώ το τουβλάκι κάτω από το γόνατο, με τα δάκτυλα του ποδιού να είναι στον αέρα. Με την εκπνοή κάνω άρσεις του ποδιού στο πλάι, για 1’ εναλλάξ σε κάθε πλευρά.

ειδήσεις τώραασκήσεις