Αθλητισμός|30.09.2023 12:49

Super Cup: Πρώτο ντέρμπι «αιωνίων» στη Ρόδο με φόντο την πρώτη κούπα της σεζόν

Newsroom

Προτού καλά καλά αρχίσει η νέα σεζόν ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός θα τεθούν αντιμέτωποι στον τελικό του Super Cup με φόντο τον πρώτο τίτλο της χρονιάς. Οι Ερυθρόλευκοι, ως τυπικά γηπεδούχοι, και οι Πράσινοι θα αναμετρηθούν το βράδυ του Σαββάτου (30/9, 20.30, ΕΡΤ3) στο κλειστό της Καλλιθέας στη Ρόδο για την πρώτη κούπα, έχοντας αποκλείσει στα ημιτελικά το Περιστέρι και τον ΠΑΟΚ αντίστοιχα.

Δεδομένου ότι και οι δυο ομάδες έχουν σημαντικές αλλαγές στο ρόστερ τους, ο τελικός αναμένεται με περισσότερο ενδιαφέρον. Οι Πράσινοι έχουν νέο προπονητή τον Εργκιν Αταμάν και πολλά καινούργια πρόσωπα, μεταξύ των οποίων και τον Κώστα Σλούκα που θα τεθεί αντιμέτωπος για πρώτη φορά με την παλιά του ομάδα, και οι Ερυθρόλευκοι έχοντας τον Γιώργο Μπαρτζώκα στον πάγκο αλλά δίχως Σλούκα και Βεζένκοφ δύο κομβικούς παίκτες τα προηγούμενα χρόνια.

Από πλευράς Ολυμπιακού, εκτός μάχης τέθηκε ο Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος, ο οποίος δεν θα βρίσκεται στην δωδεκάδα για τον τελικό διότι η γυναίκα του αναμένεται να φέρει στον κόσμο το δεύτερο παιδί τους. Στους 12 του Γιώργου Μπαρτζώκα θα βρίσκεται ο Σακίλ ΜακΚίσικ. Οι έξι ξένοι που θα αγωνιστούν απόψε για τον Ολυμπιακό είναι οι: ΜακΚίσικ, Κάναν, Πίτερς, Σίκμα, Φαλ, Μιλουτίνοφ.

Για τον Παναθηναϊκό, εκτός μάχης έμεινε ο Γκριγκόνις. Συνεπώς η εξάδα των ξένων αποτελείται από τους: Βιλντόσα, Γκάι, Γκραντ, Μπαλτσερόφσκι, Ερνανγκόμεθ, Λεσόρ.

Όπως προέκυψε από την κλήρωση, τον αγώνα του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό θα διευθύνουν οι Παπαπέτρου, Τσαρούχα και Καρπάνος.

Νωρίτερα, στις 17:00 αναμετρώνται ο ΠΑΟΚ με το Περιστέρι για την τρίτη θέση του Super Cup, ενώ αναμένεται να γίνουν γνωστοί και οι διαιτητές για τις δύο αναμετρήσεις.

Το πρόγραμμα του Super Cup

Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου

  • Περιστέρι - Ολυμπιακός 64-84
  • ΠΑΟΚ– Παναθηναϊκός 64-77

Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου

  • 17:00: ΠΑΟΚ - Περιστέρι (ΕΡΤ3)
  • 20:30: Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός (ΕΡΤ3)
Ολυμπιακόςειδήσεις τώραΣούπερ Καπ μπάσκετΠαναθηναϊκόςSuper Cup