Αθλητισμός|30.09.2023 23:10

Συμβαίνουν και στην Premier League: Το VAR έβαλε λάθος τις γραμμές του οφσάιντ και ακυρώθηκε καθαρό γκολ της Λίβερπουλ!

Newsroom

Προ ημερών συνέβη στην Ελλάδα και γινόταν λόγος για «απίστευτο κι όμως ελληνικό περιστατικό» όταν η ΚΕΔ παραδέχθηκε πως οι γραμμές του οφσάιντ στο VAR τοποθετήθηκαν λανθασμένα σε φάση που ακυρώθηκε γκολ του Ατρομήτου επί της ΑΕΚ. Λίγες ημέρες μετά ωστόσο, μπορούμε να πούμε ότι συμβαίνει και στις... καλύτερες οικογένειες καθώς κάτι ανάλογο έγινε και στην Premier League!

Η Λίβερπουλ έπαιξε με δέκα παίκτες από το 26’ και με εννέα από το 69’, είδε την εστία της να παραβιάζεται με αυτογκόλ στο 96’, κι όμως, η ατυχία της ήταν ακόμα μεγαλύτερη. Πώς; Διότι υπήρξε μια απόφαση εις βάρος της, σε μια φάση που θα μπορούσε να έχει γράψει διαφορετικά την ιστορία ενός ντέρμπι που έληξε 2-1 υπέρ της Τότεναμ.

Στο 34’ - και με το σκορ στο 0-0 - ο Σαλάχ βρήκε τον Λουίς Ντίας στον κενό χώρο και ο Κολομβιανός σκόραρε. Ωστόσο το γκολ ακυρώθηκε με συνοπτικές διαδικασίες ως οφσάιντ καθώς στους τηλεοπτικούς δέκτες εμφανίστηκε η γραμμή του VAR που έδειχνε τον άσο των Κόκκινων εκτεθειμένο.

Όπως όμως παραδέχθηκε η PGMOL, η επιτροπή διαιτησίας στην Αγγλία, οι γραμμές τοποθετήθηκαν λάθος με αποτέλεσμα να ακυρωθεί λανθασμένα το γκολ!

γραμμή οφσάιντΛίβερπουλειδήσεις τώραδιαιτησίαPremier LeagueVAR