Αθλητισμός|01.10.2023 09:44

Σοκαριστικός τραυματισμός και στιγμές αγωνίας στο παιχνίδι της Βάαλβαϊκ με τον Άγιαξ - Έγινε χρήση απινιδωτή στον γκολκίπερ των γηπεδούχων

Newsroom

Σοκ, αγωνία και στιγμές πανικού προκάλεσε ο σοβαρός τραυματισμός του τερματοφύλακα της Βάαλβαϊκ Ετιέν Φάεσεν κατά του διάρκεια του αγώνα με τον Άγιαξ για το ολλανδικό πρωτάθλημα.

Η αναμέτρηση για την 7η αγωνιστική της Eredivisie όδευε προς το φινάλε με τον Άγιαξ να προηγείται με 3-2. Ωστόσο στο 84' επικράτησε παγωμάρα στο γήπεδο και ακολούθησαν στιγμές αγωνίας. Ο άσος του Άγιαξ Μπράιαν Μπρόμπεϊ είχε μια σοκαριστική σύγκρουση με τον 28χρονο τερματοφύλακα της Βάαλβαϊκ, Ετιέν Φάεσεν, σε μία διεκδίκηση της μπάλας. Ο Φάεσεν έμεινε στο έδαφος έχοντας χάσει τις αισθήσεις του γεγονός που προκάλεσε αναταραχή. Το ιατρικό επιτελείο της ομάδας έσπευσε στον αγωνιστικό χώρο για να παράσχει ιατρική βοήθεια, ενώ χρειάστηκε να γίνει και χρήση απινιδωτή.

Λίγο αργότερα, ο Φάεσεν τοποθετήθηκε στο φορείο και ακολούθησε η διακομιδή του σε νοσοκομείο. Οι άνθρωποι της ομάδας κάλυψαν την περιοχή που βρισκόταν ο γκολκίπερ με σεντόνια για να μην υπάρχει εικόνα, γεγονός που προκάλεσε μεγάλη ανησυχία. Συμπαίκτες και αντίπαλοι ήταν σοκαρισμένοι, ενώ ο αρχηγός της Βάαλβαικ ξεκαθάρισε ότι δεν επρόκειτο ο ίδιος και οι συμπαίκτες του να παίξουν τα εναπομείναντα λεπτά. Ο διαιτητής αποφάσισε άμεσα την οριστική αναβολή της αναμέτρησης.

«Αυτό είναι πάνω από το ποδόσφαιρο. Προσευχόμαστε να είσαι καλά Ετιέν», ήταν το σχόλιο του Άγιαξ μέσω Twitter, ενώ οι παίκτες και των δύο ομάδων βγήκαν ξανά μαζί στον αγωνιστικό χώρο έπειτα από το σοκαριστικό σκηνικό εισπράττοντας το ζεστό χειροκρότημα των οπαδών που βρίσκονταν ακόμη στις εξέδρες.

Μετά από λίγα λεπτά έγινε γνωστό από τα ολλανδικά ΜΜΕ πως ο τερματοφύλακας της Βάαλβαϊκ μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο έχοντας τις αισθήσεις του, κάτι που επιβεβαίωσε και ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας. Τα ολλανδικά ΜΜΕ ανέφεραν πως οι πρώτες βοήθειες κράτησαν έξι λεπτά, με τους ποδοσφαιριστές της ομάδας τους να δημιουργούν ένα τείχος προστασίας γύρω του.

Ο τεχνικός διευθυντής της Βάαλβαϊκ, Φρανκ φαν Μόσελφελντ επιβεβαίωσε ότι ο γκολκίπερ της ομάδας του δεν διατρέχει κίνδυνο και ευχαρίστησε παράλληλα τους γιατρούς. «Μπορούσε να επικοινωνήσει, αλλά δεν θυμόταν τι έγινε. Όμως αποκρίθηκε ξανά. Θέλω να ευχαριστήσω το ιατρικό τιμ. Τού έκαναν ανάνηψη αμέσως ακολουθώντας το ιατρικό πρωτόκολλο» ανέφερε στο ESPN.

απινιδωτήςEredivisieειδήσεις τώραΑγιαξτραυματισμός