Αθλητισμός|01.10.2023 22:45

Με σούπερ σταρ τον Ποντένσε ο Ολυμπιακός πέρασε απ' τα Γιάννενα και βρέθηκε στο +5

Newsroom

Ο Ολυμπιακός κυριάρχησε στους «Ζωσιμάδες» και με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ποντένσε νίκησε με 3-0 τον ΠΑΣ Γιάννινα και παρέμεινε αήττητος και στην κορυφή της βαθμολογίας της Super League και στο +5 απ' τον δεύτερο ΠΑΟΚ. Οι Ερυθρόλευκοι μετέτρεψαν σε... περίπατο την επίσκεψή τους στα Ιωάννινα για την 7η αγωνιστική πανηγυρίζοντας το πρώτο «τρίποντο» τους εκεί μετά από δύο χρόνια.

Οι Πειραιώτες εξαργύρωσαν το εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο τους και τον ορεξάτο Ποντένσε, ο οποίος με δύο τέρματα στο 17' και στο 23' τελείωσε το ματς προτού καν αρχίσει. Το... κερασάκι στην τούρτα έβαλε ο Ροντινέι στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων για το τελικό 0-3.

Η αναμέτρηση άρχισε με 18 λεπτά καθυστέρηση, εξαιτίας ενός πανό που είχαν αναρτήσει οι οπαδοί των γηπεδούχων και το οποίο ζητήθηκε από τον διαιτητή να κατέβει. Τελικά μετά από διαβουλεύσεις το πανό καλύφθηκε και δόθηκε η πρώτη σέντρα. Οι Ερυθρόλευκοι κυριάρχησαν με το... καλησπέρα στον αγωνιστικό χώρο και προσπάθησαν να βρουν γρήγορα το δρόμο προς τα δίχτυα. Και με ηγέτη και εκτελεστή τον Ποντένσε τα κατάφεραν. Ο Πορτογάλος έγινε αποδέκτης της μπάλας από τον Ορτέγκα και με σουτ εκτός περιοχής έγραψε το 0-1 στο 17΄. Πέντε λεπτά αργότερα ο Ποντένσε εκτέλεσε εκτός περιοχής με το αριστερό πετυχαίνοντας το 0-2.

Η ομάδα του Ντιέγκο Μαρτίνεθ μπήκε δυναμικά και στην επανάληψη, απείλησε, αλλά δεν κατάφερε να βρει το τρίτο της γκολ. Αρχικά στο 47΄ ο Αλεξανδρόπουλος τροφοδότησε τον Μπιελ, αλλά ο Κλέιμαν έδιωξε σε κόρνερ. Επτά λεπτά αργότερα, ο Ελ Κααμπί με ανάποδο ψαλίδι προσπάθησε να σημειώσει ένα εντυπωσιακό γκολ, χωρίς όμως αποτέλεσμα, ενώ στη συνέχεια ο Ολυμπιακός κατέβασε ταχύτητα... Στο 61΄ ο ΠΑΣ είχε καλή ευκαιρία να μειώσει με τον Μπάλαν, αλλά η κεφαλιά του ήταν εκτός εστίας.

Ο Ολυμπιακός εμφάνισε και πάλι απειλητικές διαθέσεις με αντεπιθέσεις, ο Κλέιμαν κατέβασε... ρολά, αλλά στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ροντινέι με διπλή προσπάθεια κατάφερε να παραβιάσει τα δίχτυα του...

ΠΑΣ Γιάννινα: Κλέιμαν, Σόρια, Τσαούσης, Μπακαδήμας, Παντελάκης, Λιάσος (62΄ Μπεγκαλα), Μπιλμπάο, Τζίμας (75΄ Γκάρο), Ροσέρο (61΄ Έφορντ), Παμλίδης, Μπάλαν (75΄ Κόντε).

Ολυμπιακός: Πασχαλάκης, Ροντινέι, Ντόη, Φρέιρε (46΄ Παρόσο), Ορτέγκα, Καμαρά, Αλεξανδρόπουλος, Φορτούνης (46΄ Γιόβετιτς), Ποντένσε (66΄ Καρβάλιο), Μπιέλ (84΄ Ελ Αραμπί), Ελ Κααμπί (66΄ Μασούρας).

ειδήσεις τώραΟλυμπιακόςΠΑΣ ΓιάννιναSuperLeague