Αθλητισμός|05.10.2023 21:50

ΑΕΚ - Άγιαξ 1-1: Είχε ψυχή, έβγαλε αντίδραση, πήρε ισοπαλία με τον Άγιαξ κι έμεινε στην κορυφή η Ένωση

Newsroom

Σε ένα συναρπαστικό παιχνίδι η ΑΕΚ απέσπασε ισοπαλία (1-1) απ' τον Άγιαξ και παραμένει το... αφεντικό για την πρόκριση στον 2ο όμιλο του Europa League. Η Ένωση τα βρήκε σκούρα απέναντι στον Αίαντα που είχε ευκαιρίες και προηγήθηκε στο σκορ, αλλά έβγαλε αντίδραση, έπαιξε με ψυχή και σχέδιο, έφτασε στην ισοφάριση και λίγο έλειψε να κάνει μια ακόμα επική ανατροπή. Έδειξε όμως ότι διαθέτει τα φόντα για να πάρει την πρόκριση σε έναν όμιλο-φωτιά. 

Η βαθμολογία του ομίλου

  1. ΑΕΚ 4
  2. Μαρσέιγ 2
  3. Άγιαξ 2
  4. Μπράιτον 1

Το παιχνίδι είχε γρήγορο ρυθμό απ' το ξεκίνημα. Ο Άγιαξ είχε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο 12' με τον Φορμπς αλλά ο Στάνκοβιτς απέκρουσε, όπως συνέβη σε άλλες δύο περιπτώσεις στο α' ημίχρονο: στο 20' σε τετ α τετ με τον Μπρόμπεϊ και στο 43' σε σουτ του Μπέρχαους. Τελικά ο γκολκίπερ της Ένωσης νικήθηκε απ' το σημείο του πέναλτι σε ανατροπή του Μπέρχβαϊν απ' τον Πινέδα. Ο Μπερχβάιν ήταν εύστοχος γράφοντας το 0-1 στο 30'.

Η ΑΕΚ θα μπορούσε πάντως να έχει σκοράρει στις μεγάλες φάσεις που δημιούργησε: αρχικά στο 35' με διπλή ευκαιρία του Πινέδα και του Σιντιμπέ, στη συνέχεια στο 39' με τον Πόνσε και στο 45' σε απειλή διαρκείας με Πόνσε και Βίντα.

Η ΑΕΚ στη διάρκεια του β' ημιχρόνου προσπάθησε με υπομονή να βρει το γκολ της ισοφάρισης. Πήρε την κατοχή, έχτισε τις επιθέσεις της με ηρεμία και βρήκε το γκολ που έψαχνε στο 75'. Ο Άμραμπατ σέντραρε από τα δεξιά με το αριστερό και ο Βίντα εκτέλεσε με το κεφάλι ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Η ΑΕΚ θα μπορούσε να κάνει την ολική ανατροπή στις καθυστερήσεις με τεράστια ευκαιρία του Γιόνσον, ο οποίος νικήθηκε στο τετ α τετ απ' τον Γκόρτερ.

ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Χατζισαφί, Μουκουντί, Βίντα, Σιντιμπέ (67' Ρότα), Σιμάνσκι, Πινέδα (67' Γιόνσον), Άμραμπατ (74' Ελίασον), Γκατσίνοβιτς (79' Μοχαμάντι), Αραούχο, Πόνσε (67' Μάνταλος).

Άγιαξ: Γκόρτερ, Χάτο, Άβιλα, Σούταλο, Ρενς, Ταχίροβιτς (84' Φαν ντεν Μπούμεν), Τέιλορ, Μπάργκχαους, Μπέργκβαϊν, Φορμπς (84' Φαν Άξελ Ντόνχεν), Μπρόμπεϊ (73' Άκπομ)

ΑγιαξEuropa LeagueΑΕΚειδήσεις τώρα