Αθλητισμός|05.10.2023 21:42

Μπάτσκα Τοπόλα - Ολυμπιακός 2-2: Αυτοκτόνησε στη Σερβία χάνοντας νίκη μέσα απ' τα χέρια του

Newsroom

Ο Ολυμπιακός... αυτοκτόνησε στη Σέρβια καθώς μολονότι κρατούσε τη νίκη στα χέρια του μέχρι το 70' έχοντας προβάδισμα δύο τερμάτων (0-2), κατόρθωσε να δεχτεί δύο γκολ στο τελευταίο 20λεπτο και έφυγε με μια ισοπαλία (2-2) που μοιάζει με ήττα απέναντι στην Μπάτσκα Τοπόλα.

Οι Πειραιώτες ήταν ανώτεροι για 70 λεπτά, κυριάρχησαν στο γήπεδο, είχαν δύο γκολ και ευκαιρίες για περισσότερα αλλά έπαθαν μπλακ άουτ και έμειναν μακριά απ' τη νίκη για δεύτερη σερί αγωνιστική στη φάση των ομίλων του Europa League.

Η βαθμολογία του ομίλου

  1. Γουέστ Χαμ 6
  2. Φράιμπουργκ 3
  3. Ολυμπιακός 1
  4. Μπάτσκα Τοπόλα 1

Ο Ολυμπιακός μπήκε με αποφασιστικότητα στο γήπεδο θέλοντας να επιβάλλει το παιχνίδι του. Και το πέτυχε δίνοντας τον ρυθμό. Απείλησε για πρώτη φορά στο 10' με τον Φορτούνη και βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα στο 16' με τον Μασούρα. Ο Φορτούνης άνοιξε καταπληκτικά για τον Ποντένσε, ο οποίος σέντραρε εξίσου θαυμάσια για τον Μασούρα που εκτέλεσε άψογα με το κεφάλι σε μια υποδειγματική αντεπίθεση των Ερυθρόλευκων.

Ο Ολυμπιακός άρχισε εξαιρετικά και το δεύτερο ημίχρονο βρίσκοντας γρήγορα ένα δεύτερο γκολ. Στο 57', κι ενώ προηγουμένως ο Ελ Κααμπί έχασε μεγάλη ευκαιρία, ο Ποντένσε ελίχθηκε ωραία μέσα στην περιοχή και με συρτό σουτ στην κλειστή γωνία έγραψε το 0-2.

Οι Πειραιώτες φάνηκε να χαλαρώνουν και το πλήρωσαν διότι άμεσα δέχθηκαν γκολ με την Μπάτσκα να ανακτά τις ελπίδες της. Στο 63' ο Ντιάκοβατς βρέθηκε στην περιοχή και πλάσαρε εύστοχα για το 1-2.

Ο Ολυμπιακός έκανε τα εύκολα δύσκολα καθώς λίγο μετά (71') ο Ντόη αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη! Μολονότι στα εναπομείναντα λεπτά οι Πειραιώτες περιόρισαν τους Σέρβους που έδειξαν να μην μπορούν να γίνουν απειλητικοί, τελικά κατάφεραν να σοκάρουν την ομάδα του Μαρτίνεθ.

Στο 90' ο Πάντοβιτς βρέθηκε απέναντι στον Πασχαλάκη και δεν έχασε την ευκαιρία για να διαμορφώσει το τελικό 2-2 που στέρησε απ' τους Ερυθρόλευκους μια πολύτιμη νίκη.

Μπάτσκα Τόπολα: Ίλιτς, Πέτροβιτς, Άντονιτς (78' Βούλιτς), Κάλουσιτς, Τσβέτκοβιτς, Ράντιν, Στόιτς, Ντιάκοβατς, Στάνιτς (79' Πάντοβιτς), Ράκονιατς (93' Βλαλούκιν), Γιοβάνοβιτς (88' Σος).

Ολυμπιακός: Πασχαλάκης, Κίνι, Ντόι, Ρέτσος, Ροντινέι, Εσε, Μαντί Καμαρά, Φορτούνης, Ποντένσε (63' Γιόβετιτς), Μασούρας (63' Σολμπάκεν), Ελ Κααμπί.

ΟλυμπιακόςEuropa Leagueειδήσεις τώρα