Αθλητισμός|06.10.2023 00:00

ΠΑΟΚ - Άιντραχτ Φρανκφούρτης 2-1: Μέγας Δικέφαλος λύγισε την Άιντραχτ με τρομερό Κουλιεράκη στο 92' - Τα γκολ

Newsroom

O τρομερός ΠΑΟΚ του Ραζβάν Λουτσέσκου έκανε το θαύμα του και λύγισε την Άιντραχτ Φρανκφούρτης με εκτελεστή τον Κουλιεράκη! Ο Δικέφαλος με γκολ του νεαρού στόπερ στις καθυστερήσεις επικράτησε 2-1 της γερμανικής ομάδας στην Τούμπα και έκανε άλμα πρόκρισης με μια μεγάλη ευρωπαϊκή νίκη...

Ο Δικέφαλος είχε τρομερή ψυχή, είχε σχέδιο και είχε και τρόπο για να φτάσει στη νίκη. Προηγήθηκε με τον Ζίβκοβιτς, είχε «κέρβερο» στο τέρμα τον Κοτάρσκι όποτε χρειάστηκε και μολονότι δέχθηκε ένα γκολ από σφάλμα του Κουλιεράκη, ο μικρός επανόρθωσε με τον καλύτερο τρόπο. Έγινε ο λυτρωτής και πορθητής μαζί εκτελώντας την Άιντραχτ στο 92'.

Η Τούμπα πήρε φωτιά και ο Ευρωπαϊος ΠΑΟΚ έδειξε τα δόντια του. Βρίσκεται πλέον στο +3 απ' την Άιντραχτ και στο +5 απ' την Ελσίνκι και την Αμπερντίν.

Η βαθμολογία του ομίλου

  1. ΠΑΟΚ 6
  2. Άιντραχτ Φρανκ. 3
  3. Ελσίνκι 1
  4. Αμπερντίν 1

Ο ΠΑΟΚ άρχισε καλά το ματς και βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα στο 15' με τον Σαμάτα. Το γκολ όμως ακυρώθηκε για οφσάιντ. Οι Θεσσαλονικείς δεν πτοήθηκαν και συνέχισαν να ψάχνουν το γκολ. Και δικαιώθηκαν στο 27'. Ο Ζίβκοβιτς με απευθείας εκτέλεση φάουλ, δοκίμασε κάτι σαν σέντρα - σουτ, η μπάλα πέρασε ξυστά απ' το κεφάλι του Σαμάτα, ξεγέλασε τον γκολκίπερ της Άιντραχτ και κατέληξε στα δίχτυα για το 1-0. Μέχρι το φινάλε του ημιχρόνου οι παίκτες του Λουτσέσκου περιόρισαν την Άιντραχτ που προσπάθησε να απειλήσει μόνο με μακρινά σουτ.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ είχε κατορθώσει να ελέγξει το ματς δίχως να απειληθεί ιδιαίτερα απ' την Άιντραχτ που όμως βρήκε ένα ανέλπιστο γκολ. Στο 68' ο Κουλιεράκης έχασε την μπάλα και ο Μαρμούς βγήκε απέναντι στον Κοτάρσκι και ισοφάρισε σε 1-1. Ο Κοτάρσκι είχε μια τρομερή επέμβαση στο 82' σε φάουλ του Τσαΐμπι, ενώ η μπάλα βρήκε και στο δοκάρι!

Στο 92' όμως ήταν η στιγμή της λύτρωσης με τον Κουλιεράκη να... σβήνει το λάθος που έκανε προηγουμένως και να εκτελεί από κοντά με ψυχραιμία για το τελικό 2-1. Ένα πολύ μεγάλο γκολ σε μια καθοριστική στιγμή...

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Βιεϊρίνια, Έκονγκ, Κουλιεράκη, Μπάμπα, Οζντόεφ (67' Σβαμπ), Μεϊτέ (77' Τσιγγάρας), Ζίβκοβιτς, Μουργκ (67' Κωνσταντέλιας), Τάισον (77' Ντεσπόντοφ), Σαμάτα (85' Μπράντον).

Αϊντραχτ: Τραπ, Πάτσο, Κοχ, Μαρμούς, Τσαΐμπι, Σκίρι, Λάρσον, Χάουγκε (61' Εμπιμπέ), Ενκουνκού (46' Μπούτα), Τούτα, Κνάουφ.

ειδήσεις τώραΑϊντραχτ ΦρανκφούρτηςEuropa Conference LeagueΠΑΟΚ