Αθλητισμός|22.03.2019 16:11

Basket League: Αφαίρεση έξι βαθμών από τον Ολυμπιακό

Μενέλαος Σεβαστιάδης

Επίσημες είναι εδώ και λίγη ώρα οι προβλεπόμενες ποινές για τον Ολυμπιακό μετά την αποχή του από το προγραμματισμένο ντέρμπι της 19ης αγωνιστικής της Basket League με τον Παναθηναϊκό.

Πρόκειται για το ματς του οποίου το φύλλο αγώνα έκλεισε στα γραφεία του ΕΣΑΚΕ και στη συνέχεια μεταβιβάστηκε στον αθλητικό δικαστή, ο οποίος μηδένισε τον Ολυμπιακό, δηλαδή δεν παίρνει ούτε τον βαθμό της ήττας και του αφαίρεσε και έξι βαθμούς, εκτός από το πρόστιμο.

Πλέον το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στο ΑΣΕΑΔ όπου έχουν προσφύγει οι «ερυθρόλευκοι»για την πρώτη αφαίρεση έξι βαθμών, λόγω της αποχώρησής τους από τον ημιτελικό κυπέλλου. Ζητούν να τιμωρηθούν με το πειθαρχικό δίκαιο της ΕΟΚ αφού ήταν αγώνας κυπέλλου και κυρίως, να μην έχουν τιμωρηθεί δύο φορές με το άρθρο του ΕΣΑΚΕ που σε επέκταση αναφέρει ότι σε δύο απουσίες από αγώνα αποβάλλεται η ομάδα από το πρωτάθλημα και μηδενίζεται σε όσους αγώνες έχει δώσει.

Αναλυτικά η σημερινή απόφαση:

93/22-3-2019

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 

Επιβάλλεται στην ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. ΚΑΕ: 
α) Μηδενισμός της ομάδας λόγω του ό,τι από υπαιτιότητά της δεν διεξήχθη προγραμματισμένος αγώνας και χρηματικό πρόστιμο τριών χιλιάδων (3.000,00) ΕΥΡΩ ενώ ο αγώνας κατακυρώνεται 20 – 0 υπέρ της αντιπάλου, και 
β) για μη συμμετοχή της εγκαλουμένης ΚΑΕ απο υπαιτιότητα της  συνεπεία λόγου μη αναγομένου σε γεγονός ανωτέρας βίας, την ποινή της στέρησης έξι (6) βαθμών και χρηματικού προστίμου οχτώ χιλιάδων (8.000,00) ΕΥΡΩ κατά τον αγώνα Πρωταθλήματος με την ομάδα της KAE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΟΠΑΠ της 17-3-2019.

Basket LeagueΟλυμπιακός