Αθλητισμός|08.10.2023 20:55

Premier League: Η Άρσεναλ ξόρκισε την κατάρα και πάτησε κορυφή γκρεμίζοντας τη Μάντσεστερ Σίτι

Newsroom

Ο μαθητής Μικέλ Αρτέτα... δίδαξε τον δάσκαλο Πεπ Γκουαρδιόλα. Με γκολ του Μαρτινέλι στο 86' η Άρσεναλ έκαμψε την αντίσταση της Μάντσεστερ Σίτι και πανηγύρισε σπουδαία νίκη στο μεγάλο ντέρμπι της Premier League. Οι Κανονιέρηδες επικράτησαν 1-0 και έβαλαν τέλος στο σερί των 12 νικών που μετρούσαν οι Πολίτες στα μεταξύ τους παιχνίδια. Κυρίως όμως γκρέμισαν την ομάδα του Γκουαρδιόλα απ' την κορυφή, όπου πλέον συγκατοικούν με την Τότεναμ του Άγγελου Ποστέκογλου στους 20 βαθμούς.

Το νικητήριο γκολ της Άρσεναλ που έβαλε... φωτιά στο Εμιρεϊτς ήταν έργο του Μαρτινέλι ο οποίος έπιασε ένα δυνατό σουτ από το ύψος της περιοχής. Η μπάλα βρήκε και στο κεφάλι του Ακέ αλλάζοντας πορεία με αποτέλεσμα να μην μπορεί να αντιδράσει ο Έντερσον.

Προηγουμένως, Μπράιτον και Γουέστ Χαμ κατάφεραν να μείνουν όρθιες και να πάρουν την ισοπαλία κόντρα σε Λίβερπουλ και Νιούκαστλ αντίστοιχα με το ίδιο σκορ (2-2) για την 8η αγωνιστική της Premier League. Στο Μπράιτον η αντίπαλος της ΑΕΚ στους ομίλους του Europa League προηγήθηκε με τον Αντίγκρα (20'), αλλά στη συνέχεια η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ κατάφερε ν' ανατρέψει το σκορ με δύο γκολ του Μο Σαλάχ (40', 45' πεν.).

Τελικά ο Ντανκ στο 78ο λεπτό κατάφερε να ισοφαρίσει για τους γηπεδούχους. Η ομάδα του Ρομπέρτο Ντε Τσέρμπι αγωνίστηκε με τους: Βερμπρούγκεν, Φέλτμαν, Ντανκ, Ιγκόρ (63' Φαν Χίκι), Μαρτς, Γκρος, Μπαλέμπα, Αντίγκρα, πέδρο (89' Φάτι), Μιτόμα, Φέργκιουσον (60' Γουέλμπεκ).

Στο Λονδίνο η Γουέστ Χαμ, αντίπαλος του Ολυμπιακού στους ομίλους του Europa League, στο ματς κόντρα στη Νιούκαστλ μπήκε δυνατά και προηγήθηκε με τον Σούτσεκ μόλις στο 8ο λεπτό. Η ομάδα της βόρειας Αγγλίας αντέδρασε και με δύο γκολ του Ισάκ (57', 62') κατάφερε να προηγηθεί με 2-1, αλλά στο 89' ο Κούντους κατάφερε να χαρίσει το βαθμό της ισοπαλίας στα Σφυριά.

ΛίβερπουλPremier LeagueΜπράιτονΑρσεναλΜάντσεστερ Σίτι