Αθλητισμός|08.10.2023 21:30

Καθάρισε η άμυνα για την ΑΕΚ - Άνετο απόγευμα στην OPAP Arena με Βίντα, Ρότα και Μουκουντί - Τα γκολ

Newsroom

Με δύο αστραπιαία χτυπήματα σε διάστημα δύο λεπτών η ΑΕΚ επικράτησε 3-0 του Παναιτωλικού στην OPAP Arena και έκλεισε με θετικό πρόσημο την εκκρεμότητα που είχε μείνει από την πρεμιέρα της Super League. Η Ένωση πήρε μια άνετη νίκη και μείωσε τη διαφορά απ' τον προπορευόμενο Ολυμπιακού στους πέντε βαθμούς. Ο Βίντα, ο Ρότα και ο Μουκουντί ήταν οι τρεις σκόρερ που διαμόρφωσαν το τελικό αποτέλεσμα και την εύκολη επικράτηση των Κιτρινόμαυρων.

Η ΑΕΚ... έπνιξε τον Παναιτωλικό απ' την έναρξη του αγώνα. Πίεσε ασφυκτικά, έφτασε να έχει κατοχή μπάλας σε ποσοστό 82% και αφού έχασε 2-3 σημαντικές ευκαιρίες, βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα με τον Βίντα. Στο 34' ο Ελίασον εκτέλεσε κόρνερ και ο Κροάτης στόπερ κυριάρχησε στον αέρα και με κεφαλιά άνοιξε το σκορ (1-0).

Με τη φόρα που είχε η ΑΕΚ σκόραρε για δεύτερη φορά με τη συμπλήρωσε δύο λεπτών. Στο 36' ο Ελίασον κινήθηκε ωραία, πάτησε περιοχή, γύρισε παράλληλα στο δεύτερο δοκάρι προς τον Ρότα, ο οποίος πλάσαρε από κοντά για το 2-0.

Το τελικό 3-0 διαμορφώθηκε στο 88' με τον Μουκουντί να πλασάρει από κοντά έπειτα από εκτέλεση κόρνερ. Μάλιστα ο Καμερουνέζος στόπερ λίγο έλειψε να σκοράρει και στο 95' αλλά η κεφαλιά του κατέληξε στο δοκάρι, όπως δοκάρι είχε και ο Ζίνι στη συνέχεια!

ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Ρότα, Βίντα, Κάλενς (58' Μουκουντί), Χατζισαφί (78' Γκατσίνοβιτς), Γιόνσον, Πινέδα, Πισάρο (77' Ζίνι), Ελίασον (77' Άμραμπατ), Μάνταλος, Αραούχο.

Παναιτωλικός: Καπίνο, Μαλής, Μλάντεν, Μπρ. Ντουάρτε (73' Στάιτς), Τορεχόν, Πέρεζ, Ξενιτίδης (57' Φρ. Ντουάρτε), Μπουζούκης (46' Λιάβας), Σενγκέλια, Χατζηθεοδωρίδης (73' Μπαλτασάρα), Πέντρο.

SuperLeagueειδήσεις τώραΑΕΚΠαναιτωλικός