Αθλητισμός|22.03.2019 14:55

ΑΕΚ: Μεταγραφικές επαφές του Λυμπερόπουλου στη Βαρκελώνη

Σταύρος Καζαντζόγλου

Από Μάρτη…καλοκαίρι για την ΑΕΚ. Αν και ο στόχος της κατάκτησης του κυπέλλου και της ευπρόσωπης παρουσίας στο φινάλε του πρωταθλήματος παραμένουν «ζωντανοί», στην ΑΕΚ κινούνται κυρίως με προοπτική της νέας σεζόν. Στο πλαίσιο αυτό, ο Νίκος Λυμπερόπουλος βρέθηκε στη Βαρκελώνη, εκπροσωπώντας τους «κιτρινόμαυρους» στην παρουσίαση της πλατφόρμας transferroom.

Πρόκειται για ένα δίκτυο μεταγραφικού ενδιαφέροντος, όπου περίπου 500 ομάδες παγκοσμίως ανταλλάσσουν πληροφορίες και ενδιαφέρον για ποδοσφαιριστές. Την παρουσίαση έκανε ο τεχνικός διευθυντής της Λιντς, Βίκτορ Ορτα και συμμετείχαν περίπου 60 ευρωπαϊκές ομάδες μέσω των τεχνικών τους διευθυντών. Η ΑΕΚ δεν είναι μέλος της πλατφόρμας, αλλά υπάρχει πιθανότητα να ενταχθεί.

Πέραν της ΑΕΚ, υπήρξε εκπροσώπηση από τους τεχνικούς διευθυντές των Εβερτον, Θέλτα, Νάπολι, Μίντιλαντ, Μπρέντφορντ, Αντερλεχτ και άλλες ομάδες. Ελληνική παρουσία υπήρξε και από τον Ολυμπιακό.

Την ερχόμενη εβδομάδα, οι Νίκος Λυμπερόπουλος και Βασίλης Δημητριάδης θα ταξιδέψουν στην Ολλανδία και θα επισκεφτούν τις εγκαταστάσεις της Almere City Fc προκειμένου να συζητήσουν την καλοκαιρινή προετοιμασία της ΑΕΚ. Εάν η «Ενωση» κατακτήσει το «καλό» ευρωπαϊκό εισιτήριο για τους ομίλους του Europa League, πιθανή μέρα έναρξης της προετοιμασίας για τη νέα σεζόν είναι η 27η Ιουνίου σε μία πρώτη συζήτηση μεταξύ Λυμπερόπουλου, Χιμένεθ.

ΑΕΚΝίκος ΛυμπερόπουλοςΒασίλης ΔημητριάδηςΜανόλο Χιμένεθ