Αθλητισμός|12.10.2023 22:52

Νέο σκάνδαλο στο ιταλικό ποδόσφαιρο: Τονάλι και Τζανιόλο υπό διερεύνηση για παράνομο στοιχηματισμό - Κόπηκαν απ' την Εθνική Ιταλίας

Newsroom

Σάλος έχει ξεσπάσει στο ιταλικό ποδόσφαιρο καθώς οι διεθνείς ποδοσφαιριστές Νικολό Τζανιόλο και Σάντρο Τονάλι ερευνώνται από τις αρχές για παράνομο στοιχηματισμό.

Το κουβάρι των εξελίξεων άρχισε να ξετυλίγεται απ' τη στιγμή που ένα δημοσίευμα στην Ιταλία αποκάλυψε πως ο 22χρονος Νικολά Φατζιόλι της Γιουβέντους δεν ήταν ο μόνος που ενεπλάκη σε δραστηριότητες παράνομου στοιχισματισμού. Το όνομα του Νικολό Τζανιόλο της Άστον Βίλα και του Σάντρο Τονάλι της Νιούκαστλ (πρώην παίκτες της Ρόμα και της Μίλαν αντιστοίχως) ήρθε στην επιφάνεια από τον δημοσιογράφο Φαμπρίτσιο Κορόνα, ο οποίος αποκάλυψε ότι επίσης εμπλέκονται σε υπόθεση στοιχημάτων αναφέροντας ότι «την επόμενη εβδομάδα όλα τα στοιχεία και τα έγγραφα με ήχο και ονόματα». Η ανάρτησή του στο Instagram στη συνέχεια διαγράφηκε, ωστόσο οι εξελίξεις τον... δικαίωσαν.

Οι ιταλικές αρχές που ήδη έχουν στο μικροσκόπιό τους τον Φατζιόλι, άνοιξαν επίσημη έρευνα και για τους Τονάλι και Τζανιόλο. Μάλιστα όπως έγινε γνωστό κλιμάκιο της Αστυνομίας ανέκρινε για πρώτη φορά τους δυο παίκτες κατά την παρουσία τους στην εθνική Ιταλίας ενόψει των προκριματικών του Euro.

Λίγο αργότερα, οι δυο παίκτες «κόπηκαν» απ' την αποστολή της Εθνικής ομάδας για τα ματς με τη Μάλτα και την Αγγλία. Η ιταλική Ομοσπονδία τόνισε πως θέλησε να προστατεύσει τους δύο παίκτες, ωστόσο είναι σαφές ότι με αυτές τις κατηγορίες να επικρέμονται από πάνω τους κάθε άλλο παρά συνετό θα ήταν να παραμείνουν στην εθνική ομάδα.

Η ανακοίνωση της ιταλικής ομοσπονδίας

Η ιταλική ομοσπονδία ανέφερε τα εξής: «Η Ομοσπονδία ανακοινώνει ότι, αργά το απόγευμα σήμερα, η Εισαγγελία του Τορίνο γνωστοποίησε ότι διεξάγεται ανακριτική διαδικασία για τους Νικολό Τζανιόλο και Σάντρο Τονάλι, που βρίσκονται αυτή τη στιγμή με την εθνική ομάδα στο προπονητικό κέντρο του Coverciano. Ανεξάρτητα από τη φύση των πράξεων, καθώς θεωρούμε ότι υπό αυτές τις συνθήκες οι δύο παίκτες δεν είναι στην απαραίτητη κατάσταση για να αντιμετωπίσουν τις δεσμεύσεις που έχουν προγραμματιστεί τις επόμενες ημέρες, η Ομοσπονδία αποφάσισε να τους προστατεύσει και να τους επιτρέψει να επιστρέψουν στις ομάδες τους».

Στοιχημάτιζε σε αγώνες της ομάδας του ο Τζανιόλο

Σύμφωνα με ιταλικά ΜΜΕ ο Τζανιόλο φέρεται να στοιχημάτιζε σε αγώνες της Ρόμα στο Κύπελλο Ιταλίας, ακόμα και όταν βρισκόταν στον πάγκο της ομάδας! Σημειωτέον ότι, εφόσον κριθούν ένοχοι, οι παίκτες κινδυνεύουν με αποκλεισμό απ' τα γήπεδα μέχρι και τρία έτη...

Serie Aειδήσεις τώραΕθνική Ιταλίαςπαράνομο στοίχημαστοίχημα