Αθλητισμός|12.10.2023 23:45

Euroleague: Επιβλητική η Ρεάλ Μαδρίτης στην Τουρκία, διέλυσε την Εφές - Νίκες για Παρτιζάν και Μπασκόνια

Newsroom

Η Ρεάλ Μαδρίτης ήταν επιβλητική στην Τουρκία και επικράτησε 103-80 της Εφές, ενώ νίκησαν η Παρτιζάν επί της Βιλερμπάν και η Μπασκόνια επί της Άλμπα για τη 2η αγωνιστική της Euroleague.

Αναντολού Εφές - Ρεάλ Μαδρίτης 80-103

Η Ρεάλ Μαδρίτης έκανε επίδειξη δύναμης μέσα στην Τουρκία κόντρα στην Αναντόλου Εφές την οποία κέρδισε με 103-80, διπλασιάζοντας έτσι τις νίκες της στην διοργάνωση. Εκπληκτική εμφάνιση από τους Κοζέρ και Γιαμπουσέλε. Η Ρεάλ Μαδρίτης απέδειξε μέσα στην Κωνσταντινούπολη γιατί αποτελεί ένα από τα ακλόνητα φαβορί για την κατάκτηση της Euroleague και την φετινή αγωνιστική περίοδο.

Η ομάδα του Τσους Ματέο παίζοντας εκπληκτικό μπάσκετ για παραπάνω από τρία δεκάλεπτα- εκτός από τα τελευταία δυο λεπτά της 1ης περιόδου- δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στην Εφές, η οποία υποτάχθηκε πλήρως στην ανωτερότητα της.

Η «Βασίλισσά» είχε πλουραλισμό στην επίθεση, μοιράζοντας 22 ασίστ κερδίζοντας και την μάχη των ριμπάουντ (31-38 ). Για τους νικητές εκπληκτική εμφάνιση πραγματοποίησαν οι Κοζέρ (18π. 4/7τρ.), Γιαμπουσέλε (22π. 8ρ. 4ασ.) , Καμπάτσο (15π. 6ρ. 10ασ.) και Χεζόνια (14π. 8ρ.). Από την άλλη η Εφές που απογοήτευσε για δεύτερο διαδοχικό παιχνίδι, ξεχώρισαν οι Τόμπσον με 20 πόντους, 6 ριμπάουντ και 5 ασίστ και ο Μπομπουά με 19 πόντους και 3/5 τρίποντα.

Βιλερμπάν - Παρτιζάν 62-88

Δίχως να συναντήσει προβλήματα και ανεβάζοντας σταδιακά την απόδοσή της, η Παρτιζάν κέρδισε με 88-62 στο Αστρομπάλ τη Βιλερμπάν, πετυχαίνοντας έτσι την πρώτη της νίκη στη φετινή Ευρωλίγκα.

Μετά την ήττα στην πρεμιέρα στο Τελ Αβίβ, το σύνολο του Ζέλικο Ομπράντοβιτς ήταν αποφασισμένο να μη δώσει δικαιώματα στο αουτσάιντερ της αναμέτρησης. Και κυριαρχώντας από τη δεύτερη περίοδο κι έπειτα έφτασε στο άνετο διπλό και περιμένει στην επόμενη αγωνιστική την Μπαρτσελόνα. Στο 0-2 η Βιλερμπάν που πάει στην έδρα της Εφές.

Πρώτος σκόρερ των νικητών ο Τζέιμς Νάναλι με 17 πόντους, έχοντας ακόμα 6 ασίστ και 5 ριμπάουντ. Ακολούθησαν ο Ζακ ΛεΝτέι με 13 πόντους και 7 ριμπάουντ, ο Άλεν Σμάιλαγκιτς με 12 πόντους και Κέβιν Πάντερ με 11 πόντους. Από την άλλη πλευρά ξεχώρισε ο Φρανκ Τζάκσον με 16 πόντους.

Άλμπα – Μπασκόνια: 86-91

Με εξαιρετική εμφάνιση στην τρίτη περίοδο η Μπασκόνια πήρε διαφορά 15 πόντων, οι Γερμανοί όμως απάντησαν και στο τέλος κέρδισαν οι Βάσκοι. Ένα ξέσπασμα στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου φάνηκε πως ήταν αρκετό για την Μπασκόνια να «καθαρίσει» το ματς μέσα στο Βερολίνο. Αλλά τα πράγματα δεν ήταν ακριβώς έτσι. Οι Γερμανοί δεν το έβαλαν κάτω, δεν τα παράτησαν και με επιμέρους σκορ 25-51 στην τέταρτη περίοδο επέστρεψαν στο ματς, αλλά στο τέλος δεν κέρδισαν.

Οι Βάσκοι επικράτησαν με 91-86 έχοντας για κορυφαίους τους ΜακΙντάιρ και Μονεκέ που είχε 17 και 15 πόντους αντίστοιχα. Από την πλευρά των ηττημένων ξεχώρισαν οι Σνάιντερ και Τίμαν με 17 και 13 πόντους.

ειδήσεις τώραΠαρτιζάνΒιλερμπάνΑναντολού ΕφεςΜπασκόνιαΡεαλ ΜαδρίτηςEuroleague