Αθλητισμός|13.10.2023 23:46

Ιρλανδία - Ελλάδα 0-2: Μεγάλη νίκη στο Δουβλίνο και τελικός στην OPAP Arena με Ολλανδία

Newsroom

Παίζοντας καταπληκτικά και με δύο θαυμάσια γκολ η Εθνική ομάδα πέρασε νικηφόρα απ' το Δουβλίνο και παρέμεινε ολοζώντανη για την απευθείας πρόκριση στα τελικά του Euro 2024. Η Ελλάδα επικράτησε 2-0 της Ιρλανδίας εκτός έδρας χάρη στα τέρματα του Γιακουμάκη στο 20' και του Μασούρα στο 45+4' και σε συνδυασμό με τη νίκη της Γαλλίας απέναντι στην Ολλανδία με 1-2 στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, η πρόκριση μοιάζει πιο εφικτή για τη Γαλανόλευκη.

Η ομάδα του Γκουστάβο Πογέτ θα τα παίξει όλα για όλα στο πιο κρίσιμο παιχνίδι της σεζόν την ερχόμενη Δευτέρα (16/10, 21.45) στην OPAP Arena με αντίπαλο την Ολλανδία. Η ελληνική ομάδα βρίσκεται στο +3 απ' τους Οράνιε έχοντας ένα ματς περισσότερο αλλά έχει ηττηθεί με 3-0 στην Ολλανδία. Ως εκ τούτου, η νίκη είναι ο μεγάλος στόχος σε ένα ματς που έχει χαρακτήρα τελικού... 

Βαθμολογία

  1. Γαλλία 18 (13-1) - 6 ματς
  2. Ελλάδα 12 (12-5) - 6 ματς
  3. Ολλανδία 9 (9-7) - 5 ματς
  4. Ιρλανδία 3 (5-9) - 6 ματς
  5. Γιβραλτάρ 0 (0-17) - 5 ματς

Η Ιρλανδία μπήκε δυναμικά στο ματς και απείλησε νωρίς-νωρίς την Ελλάδα με σουτ του Σμόλμποουν στο 4' που απέκρυσε ο Βλαχοδήμος και δοκάρι του Φέργκιουσον στο 5'. Η Εθνική ισορρόπησε το παιχνίδι και μετά το 15' άρχισε να γίνεται πιο επικίνδυνη. Κι αφού στο 17' ο Μπακασέντας άγγιξε το γκολ με δυνατό σουτ, στο 20' η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα. Ο Τσιμίκας σέντραρε εξαιρετικά απ' τα αριστερά και ο Γιακουμάκης με τρομερή κεφαλιά κάρφωσε την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1.

Η Ελλάδα διατήρησε τον έλεγχο στο ματς και βρήκε ένα δεύτερο γκολ στο φινάλε του ημιχρόνου. Στο 45+3' οι Έλληνες διεθνείς είχαν μια καταπληκτική συνεργασία. Ο Μάνταλος άνοιξε θαυμάσια για τον Γιακουμάκη που έκανε ωραία ωραία κούρσα σεντράροντας στην περιοχή, εκεί ο Πέλκας έστρωσε για τον Μασούρα, ο οποίος με σουτ στην κίνηση έγραψε το 0-2.

Στο β' ημίχρονο η ελληνική ομάδα διατήρησε τα ηνία στο ματς επιλέγοντας ωστόσο περισσότερο να διαχειριστεί το προβάδισμα προκειμένου να μην ρισκάρει τους επερχόμενους τρεις βαθμούς. Οι παίκτες του Πογέτ κράτησαν μέχρι τέλους το πολύτιμο 0-2, πανηγύρισαν τη δεύτερη νίκη επί της Ιρλανδίας και συνολικά την τέταρτη στα προκριματικά και πάνε σε ματς-τελικό απέναντι στην Ολλανδία σε τρεις ημέρες στη Νέα Φιλαδέλφεια...

Η Εθνική πάντως έχει και την... ασφάλεια του Nations League καθώς, αν δεν τα καταφέρει μέσω των προκριματικών θα έχει δεύτερη ευκαιρία σε μπαράζ απέναντι σε ομάδες της League C που δεν θα έχουν καταφέρει να προκριθούν επίσης. Θα χρειαστεί να νικήσει δύο παιχνίδια, έναν ημιτελικό κι έναν τελικό, για να βρεθεί στη Γερμανία...

Ιρλανδία: Μπαζούνου, Ντόχερτι, Ντάφι, Κούλεν, Μπράουν (70' Τζόνστον), Φέργκιουσον, Σμόλμποουν (71' Ρόμπινσον), Σκέιλς, Νάιτ, Ογκμπένε (85' Άιντα), Κόλινς (46' Μάνινγκ).

Ελλάδα: Βλαχοδήμος, Ρέτσος, Μαυροπάνος, Ρότα, Τσιμίκας, Κουρμπέλης (64' Μπουχαλάκης), Μάνταλος, Πέλκας (64' Χατζηγιοβάνης), Μπακασέτας (87' Σιώπης), Μασούρας (87' Κουλιεράκης), Γιακουμάκης (70' Ιωαννίδης).

Εθνική ομάδαεθνική Ελλάδαςπροκριματικά EuroΕθνική Ιρλανδίαςειδήσεις τώρα