Αθλητισμός|23.03.2019 01:10

Βαθμολογία Euroleague: Αλμα πρόκρισης ο ΠΑΟ, κινδυνεύει ο Ολυμπιακός

Newsroom

Η εκπληκτική εμφάνιση και η νίκη του Παναθηναϊκού επί της Αρμάνι φέρνει τους «πράσινους» πιο κοντά στην οχτάδα της Euroleague. Η ομάδα του Ρικ Πιτίνο που βρίσκεται πλέον στην έβδομη θέση με ρεκόρ 15-13 εξαρτάται αποκλειστικά και μόνο από τη δική της απόδοση.

Το «τριφύλλι» πλέον θέλει μια νίκη στα εναπομείναντα δύο ματς στο ΟΑΚΑ, αρχικά με τη Ρεάλ Μαδρίτης κι εν συνεχεία με την Μπουντούτσνοστ, για να σφραγίσει την πρόκριση στην επόμενη φάση δίχως να περιμένει τα υπόλοιπα αποτελέσματα των έτερων διεκδικητών. Μάλιστα, υπό προϋποθέσεις και με συνδυασμό αποτελεσμάτων, ο ΠΑΟ κάνοντας το δύο στα δύο έχει ελπίδες να τερματίσει ακόμη και πέμπτος!

Αντιθέτως, ο Ολυμπιακός που βρίσκεται στην ένατη θέση με 14-14 εισέρχεται σε περιπέτειες, αφού ακόμη κι αν νικήσει τα δύο επόμενα ματς με Ζαλγκίρις και Νταρουσάφακα στο ΣΕΦ, υπάρχει ένα τρελό σενάριο που τον αφήνει εκτός διοργάνωσης.

Θα πρέπει ο Παναθηναϊκός να νικήσει Ρεάλ Μαδρίτης και Μπουντούτσνοστ, η Μπασκόνια επίσης να κερδίσει τα ματς με την Αναντολού Εφές (εντός) και την ΤΣΣΚΑ Μόσχας (εκτός) και η Αρμάνι Μιλάνο να νικήσει εντός τη Φενέρμπαχτσε και εκτός Αναντολού Εφές. Εφόσον συμβούν αυτά, η Μπασκόνια θα τερματίσει έκτη, ο Παναθηναϊκός έβδομος, η Αρμάνι Μιλάνο όγδοη και ο Ολυμπιακός ένατος.

Πάντως για τον Ολυμπιακό το επόμενο παιχνίδι με τη Ζαλγκίρις, που έχει ακόμη έστω και ελάχιστες ελπίδες πρόκρισης, θεωρείται καθοριστικό, καθώς σε περίπτωση ήττας οι «ερυθρόλευκοι» θα βρεθούν σε εξαιρετικά δεινή θέση.

Οι επόμενες δύο αγωνιστικές

Τα παιχνίδια του Ολυμπιακού:

29η: Ολυμπιακός - Ζαλγκίρις Κάουνας (29/3)

30η: Ολυμπιακός - Νταρουσάφακα (5/4)

Τα παιχνίδια του Παναθηναϊκού:

29η: Παναθηναϊκός - Ρεάλ Μαδρίτης (28/3)

30η: Παναθηναϊκός - Μπουντούτσνοστ (4/4)

Η βαθμολογία της Euroleague

ΟλυμπιακόςΠαναθηναϊκόςEuroleague