Αθλητισμός|15.10.2023 20:32

Basket League: Ζορίστηκε απέναντι στην ΑΕΚ αλλά νίκησε στο ΣΕΦ ο Ολυμπιακός - Παράπονα για τη διαιτησία απ' την Ένωση

Newsroom

Η ΑΕΚ δυσκόλεψε αρκετά τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ, πέταξε όμως στα σκουπίδια διαδοχικές ευκαιρίες στο τελευταίο τετράλεπτο για να κερδίσει. Και οι έμπειροι Ερυθρόλευκοι εκμεταλλεύτηκαν το κενό και με δύο τρίποντα από Λαρεντζάκη και Γουόκαπ κατόρθωσαν να πανηγυρίσουν τη νίκη με 79-71 για τη 2η αγωνιστική της Basket League.

Ο Ολυμπιακός δυσκολεύτηκε αρκετά να κάμψει την αντίσταση της αξιόμαχης ΑΕΚ, επικρατώντας στο φινάλε.Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι στην μεγαλύτερη διάρκεια του με την Ενωση να μένει κοντά στο σκορ διεκδικώντας τις πιθανότητες της για την νίκη. Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα, που αγωνίστηκε και πάλι χωρίς τους Γκος, Μακκίσικ και Σίκμα φανέρωσε σε έναν ακόμα αγώνα επιθετικό πρόβλημα και σίγουρα είναι ένα γεγονός που πρέπει να τεθεί υπό εξέταση από τον Έλληνα τεχνικό. Η ΑΕΚ που προβλημάτισε την 1η αγωνιστική με το Λαύριο ήταν πολύ καλή κράτησε χαμηλά το σκορ του αγώνα, αλλά στο τέλος κάποιες λάθος επιλογές στην επίθεση της στοίχισαν την νίκη.

Για τον Ολυμπιακό πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε για μια ακόμα φορά ο Πίτερς με 16 πόντους και 8 ριμπάουντ, ενώ πολύ κομβικός ήταν ο Λαρεντζάκης με 14 πόντους και κρίσιμά καλάθια στο φινάλε. Για την ΑΕΚ ο Κουζμίνσκας έκανε ότι μπορούσε μετρώντας 23 πόντους με 6 ριμπάουντ και ΜακΡεϊ πρόσθεσε 11 πόντους με 8 ριμπάουντ.

Διαμαρτυρία της ΑΕΚ για τη διαιτησία

H AEK με post στο twitter αντέδρασε για τη διαιτησία του αγώνα ρίχνοντας ευθείες βολές στην ΚΕΔ για το παιχνίδι στο ΣΕΦ. Οι ιθύνοντες της ΑΕΚ έχουν έντονα παράπονα από το διαιτητικό τρίο των Τσαρούχα-Κατραχούρα-Τεφτίκη και λίγη ώρα μετά το τέλος του αγώνα, έστειλαν το μήνυμά τους. Η ΚΑΕ ΑΕΚ με ανακοίνωση της στα social medιa ανάφερε χαρακτηριστικά: «Όλη η Ελλάδα απόψε είδε... Συγχαρητήρια στην ΚΕΔ. «Και εις ανώτερα»!

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Γουόκαπ 12 (2), Κάναν 8 (2), Φαλ 4, Παπανικολάου 11, Πίτερς 16 (2), Λούντζης 3, Λαρεντζάκης 14 (2), Πάπας, Μπραζντέικις 2, Μιλουτίνοβ 9.

ΑΕΚ (Πλάθα): Τίλμαν 10, Χολ 3 (1), Νετζήπογλου 3 (1), ΜάκΛεμορ 5, Κουζέλογλου 2, Φλιώνης 7 (1), Κουζμίνσκας 23 (4), Καμπενγκέλε 7, ΜακΡέι 11.

ΟλυμπιακόςΑΕΚειδήσεις τώραBasket League