Αθλητισμός|16.10.2023 10:22

Η πιο μεγάλη ώρα για την Εθνική ομάδα: «Τελικός» με την Ολλανδία στην OPAP Arena

Newsroom

Η πιο μεγάλη ώρα των προκριματικών έφτασε για την Εθνική ομάδα που υποδέχεται το βράδυ της Δευτέρας (16/10, 21.45, Alpha) την Ολλανδία στην OPAP Arena. Η ελληνική ομάδα έχει τη δυνατότητα να κάνει άλμα πρόκρισης στο Euro 2024 αλλά χρειάζεται μόνο τη νίκη απέναντι στους Οράνιε (έχουν το πλεονέκτημα στην ισοβαθμία κι έχουν ένα ματς λιγότερο) για να πλησιάσει σε μεγάλη διοργάνωση για πρώτη φορά μετά το Μουντιάλ του 2014.

Μέχρι τώρα, η Ελλάδα έκανε αυτό που έπρεπε στα παιχνίδια με Γιβραλτάρ και Ιρλανδία, παίρνοντας τέσσερις νίκες, αλλά καλείται να κάνει την υπέρβαση στα ματς με την Ολλανδία και με τη Γαλλία την τελευταία αγωνιστική. Αν η ομάδα του Γκουστάβο Πογέτ επικρατήσει των Ολλανδών τότε αποκτά προβάδισμα έξι βαθμών και θα χρειαστεί έναν βαθμό κόντρα στη βαθμολογικά αδιάφορη Γαλλία τον Νοέμβριο καθώς ήδη οι Τρικολόρ έχουν προκριθεί στο Euro.

Προφανώς πρόκειται για μια εξαιρετικά δύσκολη αποστολή απέναντι σε μια ομάδα που νίκησε κατά κράτος την ομάδα του Γκουστάβο Πογιέτ στην Ολλανδία με 3-0. Ωστόσο η εμφάνιση της Ελλάδας στο Δουβλίνο, όπου έκανε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια, δίνει ελπίδες για την… υπέρβαση. Σημαντικό ρόλο θα παίξει βεβαίως η δύναμη της έδρας καθώς η Γαλανόλευκη θα έχει σημαντική βοήθεια απ' τους φιλάθλους που αναμένεται να γεμίσουν την OPAP Arena.

Στα αγωνιστικά, ο Πογιέτ αναμένεται να προσεγγίσει διαφορετικά το παιχνίδι με την Ολλανδία σε σχέση με αυτό στην Ιρλανδία. Είναι πιθανό να κάνει αλλαγές στην ενδεκάδα με τον Σιώπη να διεκδικεί θέση δίπλα στον Κουρμπέλη στον κεντρικό άξονα, ενώ και ο Παυλίδης ίσως προτιμηθεί αντί του Γιακουμάκη στην κορυφή της επίθεσης.

Από την άλλη πλευρά, με την πλάτη στον τοίχο θα παραταχθεί η Ολλανδία στη Νέα Φιλαδέλφεια, καθώς θέλει το θετικό αποτέλεσμα για να κρατά την τύχη της πρόκρισης στα χέρια της. Στη διάθεση του Ρόναλντ Κούμαν τέθηκε ο Βάουτ Βέγκχορστ, ο οποίος δεν είχε κάτι σοβαρό, ενώ τα προβλήματα των Ολλανδών είναι αρκετά, καθώς έχουν μείνει εκτός αποστολής οι Χάκπο, Ντε Γιονγκ, Ντε Λιχτ, Ντεπάι, Κουπμάινερς, Μπεργκχάους, Φλέκεν, Τίμπερ, Μπάιλοου και Χράφενμπεργχ.

Οι πιθανές ενδεκάδες

Ελλάδα: Βλαχοδήμος, Ρότα, Μαυροπάνος, Ρέτσος, Τσιμίκας, Κουρμπέλης, Σιώπης, Μπακασέτας, Μασούρας, Παυλίδης, Πέλκας ή Μάνταλος.

Ολλανδία: Φερμπρούχεν, Χερτρούιντα, Φαν Ντάικ, Άκε, Ντάμφρις, Φίρμαν, Βίφερ, Ράιντερς, Μπλιντ, Μπεργκβάιν, Βέγκχορστ.

Η βαθμολογία

  1. Γαλλία 18 βαθμ. (6 αγ.)
  2. Ελλάδα 12 (6 αγ.)
  3. Ολλανδία 9 (5 αγ.)
  4. Ιρλανδία 3 (6 αγ.)
  5. Γιβραλτάρ 0 (5 αγ.)
Εθνική ομάδαεθνική Ελλάδαςπροκριματικά Euroειδήσεις τώραΕθνική Ολλανδίας