Αθλητισμός|16.10.2023 19:16

Βαρύ πρόστιμο στην ΑΕΚ για το ματς με τον Άγιαξ - Κίνδυνος ακόμα και για κλείσιμο θυρών!

Newsroom

Συναγερμός έχει σημάνει στην ΑΕΚ καθώς η UEFA επέβαλε νέο βαρύ πρόστιμο για όσα συνέβησαν στην αναμέτρηση με τον Άγιαξ. Σε ένα παιχνίδι κατά το οποίο ο ρέφερι απείλησε ακόμα και με διακοπή λόγω της χρήσης λέιζερ, η UEFA επέβαλε πρόστιμο 82.000 ευρώ.

Μάλιστα αυτή η ποινή έρχεται σε συνέχεια αντίστοιχων απ' τα προηγούμενα ευρωπαϊκά ματς της Ένωσης. Το συνολικό ποσό πλέον ανέρχεται στα 116.500 ευρώ, με δεδομένο πως είχαν προηγηθεί τα πρόστιμα των 34.500 ευρώ για τα ματς με Αντβέρπ και Ντινάμο.

Το μεγαλύτερο μέρος -και- του νέου προστίμου, αφορά τα laser και τους διαδρόμους που καταλαμβάνονται από κόσμο. Τα πρόστιμα γι΄αυτές τις παραβάσεις ακριβώς επειδή είναι επαναλαμβανόμενες διπλασιάζονται επί του παρόντος. Επειδή όμως και στις εκθέσεις των παρατηρητών ορίζεται ως πηγή των παραβάσεων κυρίως το «πέταλο» προς την πλευρά του Άλσους, από την ΑΕΚ έχουν σημάνει συναγερμό με δεδομένο πως ελλοχεύει ο κίδυνος κλεισίματος συγκεκριμένων θυρών.

Από την ΑΕΚ έλεγαν πως δεν πρόκειται για αστεία υπόθεση και επισήμαναν πως στο ημίχρονο του αγώνα με τον Άγιαξ υπήρχε ένα «θρίλερ» με τα laser, αφού οι παρατηρητές απείλησαν ανοικτά με διακοπή του αγώνα, καθώς αυτό είχε ζητήσει ο διαιτητής. Θα πρέπει επίσης να επισημανθεί πως στο ματς με τον Άγιαξ υπάρχει σοβαρό πρόστιμο και για τα αντικείμενα που έπεσαν στη διάρκεια των πανηγυρισμών του γκολ των φιλοξενούμενων, αλλά και για κάποια επεισόδια μικρής έκτασης έξω από το γήπεδο κατά την διάρκεια της άφιξης των φιλοξενούμενων οπαδών.

ειδήσεις τώραΑγιαξΑγια Σοφιά ΑΕΚUEFAΑΕΚ