Αθλητισμός|16.10.2023 23:21

Βρυξέλλες: Διακοπή στον αγώνα Βέλγιο - Σουηδία μετά την τρομοκρατική επίθεση με τους δύο νεκρούς

Newsroom

Σε κόκκινο συναγερμό έχουν τεθεί οι Βρυξέλλες μετά την τρομοκρατική επίθεση που έλαβε χώρα στο κέντρο της πόλης το βράδυ της Δευτέρας και είχε ως αποτέλεσμα δύο άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους.

Μάλιστα, η ποδοσφαιρική αναμέτρηση Βέλγιο - Σουηδία για τα προκριματικά του Euro 2024 διεκόπη οριστικά, ενώ ο δράστης της επίθεσης δεν έχει ακόμα συλληφθεί.

Σημειώνεται ότι τα δύο θύματα του μακελάρη ήταν οπαδοί της Σουηδίας και κατά πάσα πιθανότητα σκόπευαν να παρευρεθούν στον ποδοσφαιρικό αγώνα, όμως ο δράστης τους εκτέλεσε σε κτίριο κοντά στο γήπεδο.

Ο δράστης παραδέχθηκε την διπλή εκτέλεση «στο όνομα του Αλλάχ»

Την ίδια στιγμή, συγκλονίζουν τα βίντεο από την τρομοκρατική επίθεση που έγινε στις Βρυξέλλες το βράδυ της Δευτέρας, όταν άνδρας άνοιξε πυρ αδιακρίτως σκοτώνοντας τουλάχιστον δύο άτομα, ενώ στη συνέχεια ομολόγησε την πράξη του σε βίντεο που ανήρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Στο βίντεο αυτό ο δράστης δηλώνει μέλος του Ισλαμικού Κράτους και παράλληλα καυχιέται ότι σκότωσε άπιστους «στο όνομα του Θεού».

Φορούσαν φανέλες της Σουηδίας τα θύματα

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι τα δύο θύματα φορούσαν φανέλες της Σουηδίας και πήγαιναν να παρακολουθήσουν τον αγώνα της Εθνικής Ομάδας τους με το Βέλγιο.

Οι πυροβολισμοί έλαβαν χώρα γύρω τις 19:15 κοντά στο κέντρο των Βρυξελλών και αμέσως μετά παραδέχθηκε την δράση του και τράπηκε σε φυγή. Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ακόμα δεν έχει συλληφθεί, παρόλο που οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης έφτασαν άμεσα στο σημείο.

Η εφημερίδα Soir αναφέρει ότι σε φωτογραφίες που τράβηξε ένας κάτοικος της περιοχής, φαίνεται ένας άνδρας με φωσφορίζον πορτοκαλί μπουφάν και λευκό κράνος, ένα όπλο στο χέρι, να επιβιβάζεται σε ένα σκούτερ και να τρέπεται σε φυγή. Φέρεται ότι προηγουμένως πυροβόλησε κάποιον στην είσοδο προτού πυροβολήσει δύο επιβαίνοντες σε ταξί.

Τα σοκαριστικά βίντεο

Σύμφωνα με την ολλανδόφωνη  Het Laatste, που εδρεύει στην Αμβέρσα, οι πυροβολισμοί έλαβαν χώρα κοντά στο Saincteletteplein, δηλαδή αρκετά κοντά στο γήπεδο, όπου διεξάγεται ο αγώνας.  Σύμφωαν με το ίδιο μέσο, κανένας ύποπτος δεν έχει ακόμη συλληφθεί, ενώ η αστυνομία έχει αποκλείσει το σημείο.

Σε βίντεο που διακινείται μέσω Twitter, ακούγονται πολλαπλοί πυροβολισμοί, ενώ αναφέρεται ότι ο δράστης φώναξε «Αλλαχού Ακμπάρ», δηλαδή ο «Θεός είναι Μεγάλος». Σε άλλο ακόμα πιο σκληρό βίντεο, ο δράστης φαίνεται να εκτελεί από απόσταση αναπνοής ένα θύμα και στη συνέχεια του ρίχνει και την χαριστική βολή.

Βρυξέλλεςθάνατοςνεκροίτρομοκρατική επίθεσηΒέλγιοΣουηδία