Αθλητισμός|17.10.2023 18:15

Ένας Ironman αγωνίζεται για 108 νεογέννητα που έχουν ανάγκη

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά

Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για τον διεθνή αγώνα τριάθλου IRONMAN® 70.3® Vouliagmeni, Greece 2023 που θα πραγματοποιηθεί από την ΕΥ ΖΗΝ Greece το ερχόμενο τριήμερο, 20-22 Οκτωβρίου, στον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης. Αθλητές από όλο τον κόσμο δίνουν ραντεβού στην Αθηναϊκή Ριβιέρα για να ζήσουν μια συναρπαστική εμπειρία, σε έναν αγώνα που έχει ψηφιστεί ως ένας από τους τρεις κορυφαίους αγώνες IRONMAN® 70.3® παγκοσμίως. Μαζί τους θα βρίσκεται και ο τριαθλητής Λευτέρης Δήμος που συμμετέχει στον αγώνα για έναν πολύ ιδιαίτερο σκοπό, καθώς αγωνίζεται για τις ανάγκες 108 νεογέννητων παιδιών, οι οποίες θα καλυφθούν από το Κέντρο Ημέρας των Γιατρών Χωρίς Σύνορα στην Αθήνα.

Η ιστορία του ίδιου του Λευτέρη είναι συγκλονιστική. Μετά από ένα ατύχημα με μηχανή, σε ηλικία 19 ετών, βρέθηκε σε αναπηρικό αμαξίδιο και σε πείσμα των γιατρών που υποστήριζαν έλεγαν ότι δεν θα κατάφερνε να περπατήσει ξανά, όχι μόνο κατάφερε να περπατήσει, αλλά να εξελιχθεί σε αθλητή τριάθλου. «Στις 22 Οκτωβρίου, θα αγωνιστώ στο IRONMAN® 70.3® Vouliagmeni, Greece 2023 για τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα και για όλους τους ανθρώπους που χρειάζονται τη βοήθειά μας. Γιατί, όταν ενώνουμε τις δυνάμεις μας, τίποτα δεν είναι αδύνατο», λέει ο ίδιος. Σκοπός του είναι να συγκεντρώσει το ποσό των 7.000 ευρώ, που θα καλύψει τις ανάγκες 108 νεογέννητων για 2,5 μήνες.

«Γνωρίζω τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα από μικρή ηλικία, μέσα από τις δράσεις και την προσφορά τους. Η συνεργασία μας προέκυψε μέσω ενός καλού μου φίλου, που τους μίλησε για την εμπειρία μου, ήρθαμε σε επικοινωνία και ταιριάξαμε.» εξιστορεί ο Λευτέρης Δήμος.

Ο Τίμος Χαλιαμάλιας, Πρόεδρος Δ.Σ. του Ελληνικού Τμήματος των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, μας λέει περισσότερα για το Κέντρο Ημέρας: «Από τον Σεπτέμβριο του 2016, οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα λειτουργούν αδιαλείπτως το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας (Κέντρο Ημέρας) στην Αθήνα. Το Κέντρο Ημέρας παρέχει ιατρικές υπηρεσίες σεξουαλικής και αναπαραγωγικής υγείας, χρόνιων νοσημάτων και ψυχικής υγείας σε ευάλωτους αιτούντες άσυλο, μετανάστες και πρόσφυγες. Απασχολεί κοινωνικούς λειτουργούς και δικηγόρο, υποστηρίζοντας τους ωφελούμενους σε κοινωνικό-προνοιακά θέματα, με απώτερο σκοπό να παράσχει ολοκληρωμένη υποστήριξη στις πλέον ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Παράλληλα, μία κινητή μονάδα παρέχει υπηρεσίες σεξουαλικής και αναπαραγωγικής υγείας σε δομές προσωρινής φιλοξενίας (camp) αιτούντων άσυλο στην Αττική και διαφορετικές γειτονιές στην Αθήνα.» Στηρίξτε και εσείς την προσπάθεια του Λευτέρη και των Γιατρών Χωρίς Σύνορα. Πατήστε εδώ και κάντε και εσείς τη συνεισφορά σας, γιατί όταν ενώνουμε τις δυνάμεις μας τίποτα δεν είναι αδύνατο!

Anything is possible

Anything is possible είναι το μότο και του φετινού IRONMAN® 70.3® Vouliagmeni, Greece 2023 που αναμένεται να φιλοξενήσει περισσότερους από 5.000 αθλητές, θεατές και εθελοντές από 60 χώρες του κόσμου. Πέρα από τον κλασικό αγώνα τριάθλου που θα διεξαχθεί την Κυριακή 22/10, θα πραγματοποιηθούν και δύο παράλληλες εκδηλώσεις για όλη την οικογένεια: το Night Run Vouliagmeni, την Παρασκευή 20/10, ένας αγώνας δρόμου 5 χλμ στα χρώματα του ηλιοβασιλέματος και το Σάββατο 21/10, το ΕΕΑΑ IRONKIDS® Vouliagmeni για παιδιά ηλικίας 6-12 ετών, με πολλές εκπλήξεις και παιχνίδια για τους μικρούς μας ήρωες. Μάθετε περισσότερα εδώ. 

Γιατροί Χωρίς ΣύνοραΒουλιαγμένηειδήσεις τώρααγώναςIron Man