Αθλητισμός|17.10.2023 21:12

Μειώθηκε η ποινή του Φατζόλι στους 7 μήνες λόγω συνεργασίας με τις αρχές - «Είναι εθισμένος στο στοίχημα» παραδέχθηκε ο μάνατζερ του Τονάλι

Newsroom

Χάρη στη συνεργασία του με την Ομοσπονδιακή Εισαγγελία ο Νικολό Φατζόλι έπεσε στα... μαλακά για την υπόθεση παράνομου στοιχηματισμού. Μετά από τον συμβιβασμό του σχετικά με την παραβίαση του άρθρου 24 του κώδικα αθλητικής δικαιοσύνης, οι 36 μήνες αποκλεισμού της αρχικής ποινής του, μειώθηκαν στους 12 μήνες (συν ένα πρόστιμο 12.500 ευρώ), εκ των οποίων οι πέντε θα είναι μια θεραπευτική περίοδος αποκατάστασης. Επί της ουσίας, ο νεαρός άσος της Γιουβέντους θα αποκλειστεί απ' την ενεργό δράση για επτά μήνες.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία, η συνεργασία με τις αρχές επιτρέπει τη μείωση μιας ποινής. «Τα παιδιά μας πρέπει να τιμωρούνται αλλά όχι να εγκαταλειφθούν», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ιταλικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου Γκαμπριέλε Γκραβίνα.

Παράλληλα, ο ατζέντης του Σάντρο Τονάλι, ενός ακόμα νεαρού παίκτη που βρίσκεται στο επίκεντρο του σκανδάλου με τον παράνομο στοιχηματισμό, παραδέχθηκε ότι ο διεθνής Ιταλός μέσος της Νιούκαστλ είναι εθισμένος στον τζόγο.

«Ελπίζω αυτό το θέμα με τον εθισμό στο στοίχημα να βοηθήσει τον Τονάλι για να σώσει τη ζωή του, όπως και άλλων ανθρώπων που αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα. Ο Σάντρο κατάλαβε ότι πρέπει να εστιάσει στο ζήτημα και να αντιμετωπίσει τον εθισμό με το στοίχημα με μια δυνατή, αποφασισμένη προσέγγιση» τόνισε ο Ιταλός ατζέντης Τζουζέπε Ρίσο.

Και πρόσθεσε: «Υποφέρει από εθισμό με το στοίχημα. Παλεύει για να το ξεπεράσει και είμαι σίγουρος ότι θα βγει νικητής. Είναι λυπημένος, ακόμα σε σοκ. Θα ήθελα πάντως να ευχαριστήσω την Νιούκαστλ για την υποστήριξη στον Τονάλι. Προπονείται κανονικά και θα μπορούσε να παίξει το Σάββατο».

παράνομο στοίχημαΙταλίαειδήσεις τώραSerie A