Αθλητισμός|19.10.2023 17:59

Η UEFA ανέβαλε το Βιγιαρεάλ - Μακάμπι Χάιφα για τον όμιλο του Παναθηναϊκού - Εκτός Ισραήλ τα παιχνίδια των ισραηλινών ομάδων

Newsroom

Η UEFA αποφάσισε τη μετάθεση του αγώνα της Βιγιαρεάλ με τη Μακάμπι Χάιφα (στην έδρα της ισπανικής ομάδας) για την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου αντί για τις 26 Οκτωβρίου που ήταν αρχικά προγραμματισμένο να διεξαχθεί. Παράλληλα, ελήφθη η απόφαση να μην γίνει κανένα παιχνίδι εντός του Ισραήλ μέχρι τη λήξη της εμπόλεμης κατάστασης.

Πρόκειται ουσιαστικά για μια απόφαση που αλλάζει τα δεδομένα στον όμιλο του Παναθηναϊκού καθώς ήδη το Τριφύλλι έπαιξε στη Χάιφα παρουσία οπαδών και σε ένα κατάμεστο γήπεδο (0-0 το σκορ), ενώ το πιθανότερο είναι πως τα δύο επόμενα  εντός έδρας ματς της ισραηλινής ομάδας με Βιγιαρεάλ και Ρεν θα γίνουν σε ουδέτερη έδρα με ελάχιστους θεατές.

Επίσης, η UEFA ανακοίνωσε τη μετάθεση του αγώνα της Μακάμπι Τελ Αβίβ με τη Ζόρια για το Conference League για τις 25 Νοεμβρίου (ήταν προγραμματισμένο για τις 26 Οκτωβρίου), όπως επίσης και την απόσυρση της Μακάμπι Χάιφα απ' το Youth League.

«Μετά από ενδελεχή αξιολόγηση της τρέχουσας κατάστασης ασφαλείας σε ολόκληρη την επικράτεια του Ισραήλ, η εκτελεστική Επιτροπή της UEFA αποφάσισε ότι δεν θα διεξαχθούν αγώνες της UEFA στο Ισραήλ μέχρι νεωτέρας» ανέφερε μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της UEFA.

Ακόμα η UEFA αποφάσισε ότι το παιχνίδι του Βελγίου με τη Σουηδία που διεκόπη στο ημίχρονο λόγω της τρομοκρατικής επίθεσης στις Βρυξέλλες, θεωρείται λήξαν με σκορ 1-1.

ΠαναθηναϊκόςΒιγιαρεάλειδήσεις τώραΜακάμπιUEFAΠόλεμος στο ΙσραήλEuropa LeagueΙσραήλ