Αθλητισμός|19.10.2023 19:37

Από τις 30 Αυγούστου η μελέτη για τη στατική ανεπάρκεια στο Δημοτικό γήπεδο Σερρών! Δύο αγώνες έδωσε ο Πανσερραϊκός σ' αυτό το διάστημα

Newsroom

Το Δημοτικό γήπεδο Σερρών έκλεισε επ' αόριστον λόγω στατικής ανεπάρκειας και συνεπακόλουθα επικινδυνότητας για τους χρήστες του αλλά και τις γειτονικές υποδομές. Η απόφαση ελήφθη κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Καταλληλότητας καθώς όπως έκανε γνωστό ο πρόεδρος Χαράλαμπος Χορταράς «το γήπεδο κρίθηκε ακατάλληλο. Δεν μπορεί να συνεxίσει τη λειτουργία του. Γι' αυτό κι εμείς θα ανακαλέσουμε την άδεια λειτουργίας. Χθες μας προσκομίστηκε έγγραφο από την Υπηρεσία Δόμησης που βγάζει ακατάλληλες τις κερκίδες»...

Το γεγονός ότι το γήπεδο κρίθηκε ακατάλληλο αφότου παίχθηκαν εκεί δύο αγώνες του Πανσερραϊκού κατά τη διάρκεια του Σεπτεμβρίου (με Λαμία και ΠΑΣ Γιάννινα) έχει προκαλέσει εύλογα ερωτήματα αλλά και έντονο προβληματισμό καθώς στις εξέδρες φιλοξενήθηκαν εκατοντάδες φίλαθλοι. Ακόμα μεγαλύτερη ανησυχία προκάλεσαν οι δηλώσεις του αντιπροέδρου της ομάδας Αλέξανδρου Χατζηδημητρίου, ο οποίος τόνισε ότι «είναι επικίνδυνα για τα παιδάκια που είναι στο σχολείο δίπλα»...

Μάλιστα σύμφωνα με όσα αναφέρουν τα τοπικά ΜΜΕ η πολεοδομία έλαβε την επίμαχη μελέτη για τη στατική ανεπάρκεια στις 30 Αυγούστου, αλλά το πόρισμα για το κλείσιμο του γηπέδου βγήκε στις 18 Οκτωβρίου! Ρεπορτάζ της ιστοσελίδας infonews24 αναφέρει ότι ο «ασκός του Αιόλου» όσον αφορά στις αποκαλύψεις για την κατάσταση του δημοτικού γηπέδου Σερρών, άνοιξε μετά την αποκαλυπτική συνέντευξη του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων Δήμου Σερρών, Γιώργου Νυχτοπάτη, στη δημοσιογράφο Βαΐα Βαΐδου.

Όπως σημειώνουν τα σχετικά ρεπορτάζ αλλά και η Νομαρχιακή Επιτροπή Σερρών του ΠΑΣΟΚ ο κ. Νυχτοπάτης, κατήγγειλε δημόσια πως το Δημοτικό Γήπεδο Σερρών έχει σοβαρά προβλήματα μιας και η μελέτη στατικής επάρκειας της κερκίδας που γειτνιάζει με το σχολικό κτήριο όπως και του στεγάστρου στην κερκίδα των επισήμων, δείχνει πως δεν έχουν στατική επάρκεια. Όπως επισήμανε μάλιστα, όλα αυτά ήταν γνωστά στον Δήμαρχο, στον ΟΠΑΚΠΑ και τους Αντιδημάρχους πριν από τις εκλογές...

1.000 σελίδες η μελέτη

Ο Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας Δήμου Σερρών Δημήτρης Μερετούδης ανέφερε πως η πολεοδομία πήρε στα «χέρια» της την επίμαχη μελέτη στις 30 Αυγούστου, ωστόσο το πόρισμα «βγήκε» μόλις χθες, με τον ίδιο να προσπαθεί να δικαιολογήσει την καθυστέρηση στην απόφαση λέγοντας πως η μελέτη είναι 1.000 σελίδες και πως έπρεπε να μελετηθεί προσεκτικά.

Σύμφωνα με τον κ. Μερετούδη, το πόρισμα της πολεοδομίας αναφέρει ότι οι κερκίδες -δυτική και ανατολική- δεν έχουν στατική επάρκεια και κρίνονται ως επικίνδυνες και δεν πρέπει να χρησιμοποιηθούν. Παράλληλα, αναφερθείς στις δηλώσεις του κ. Χατζηδημητρίου πως κινδυνεύουν τα παιδιά του σχολείου, ο κ. Μερετούδης τόνισε πως αυτό είναι δική του εκτίμηση και υποστήριξε πως η κερκίδα κρίνεται επικίνδυνη μόνο σε περίπτωση εκδήλωσης έκτακτων φαινομένων.

«Χωρίς φορτίο δεν μπορεί να πέσει από τη μία μέρα στην άλλη, μόνο σε περίπτωση έκτακτων φαινομένων. Οριακά είναι η στατική επάρκεια της ανατολικής κερκίδας σύμφωνα με τους μελετητές» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας.

«Η κερκίδα είναι επικίνδυνη να καταρρεύσει»

«Είναι μια δύσκολη μέρα για εμάς, μια σκληρή μέρα. Είμαστε πολύ στεναχωρημένοι. Πάνω απ’ όλα προέχει η ασφάλεια των πολιτών, των φιλάθλων, των Σερραίων. Όσο κι αν μας στεναχωρεί αυτό που καταλαβαίνουμε ότι πρόκειται να γίνει χαιρόμαστε τουλάχιστον που έστω και αργά μπήκαμε σε μια διαδικασία καθαρότητας, νομιμότητας και ξεκαθαρίσματος του τι συμβαίνει στο γήπεδό μας» ανέφερε ο αντιπρόεδρος του Πανσερραϊκού Αλέξανδρος Χατζηδημητρίου, ο οποίος πρόσθεσε πως η ομάδα είναι στην καλύτερή της φάση αγωνιστικά και στη χειρότερη σε ό,τι άλλο συμβαίνει γύρω από την ομάδα και πως ο Πανσερραϊκός είναι «πληγωμένος, αλλά αυτό που αντιλαμβάνεται η ΠΑΕ είναι ότι το γήπεδο έχει σοβαρά προβλήματα στατικής επάρκειας.

«Δεν μιλάμε για στατική επάρκεια 50, 100, 200 φιλάθλων. Μιλάμε για 2 κερκίδες που δεν μπορούν να έχουν φορτίο καθόλου. Αυτή τη στιγμή που μιλάμε είναι επικίνδυνα για τα παιδάκια που είναι στο σχολείο δίπλα. Είναι δυνατόν να παίζουμε ποδόσφαιρο, να πηγαίνουμε σε μια γιορτή και να ακούμε μέσα εμείς ότι αυτή η κερκίδα είναι επικίνδυνη να καταρρεύσει οποιαδήποτε στιγμή χωρίς κόσμο κι από πίσω να έχει ένα σχολείο; Δεν με ενδιαφέρει τι θα γίνει με το παιχνίδι, δεν με ενδιαφέρει το αν θα παίξουμε ή όχι. Εμείς ως Πανσερραϊκός θα προσπαθήσουμε να διορθώσουμε τα κακώς κείμενα, θα προσπαθήσουμε να το φτιάξουμε από την αρχή. Ότι χωρίς φορτίο κινδυνεύει να πέσει η θύρα όχι δεν το γνωρίζαμε. Ως άνθρωπος θα σας πω ότι πρέπει να κλείσει η θύρα, να κλείσει το σχολείο, να κλείσει και η Ραιδεστού, αν θέλουμε να είμαστε ασφαλείς και να λέμε ότι ακολουθήσαμε ακριβώς τους κανόνες» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Αλέξανδρος Χατζηδημητρίου.

Καζίας: «Όποιος έπαιξε μαζί μας, θα μας βρει απέναντί του»

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΠΑΕ Πανσερραϊκός Τάσος Καζίας αναφέρθηκε στο ζήτημα τονίζοντας το γεγονός πως η μελέτη υπήρχε απ' τον Αύγουστο αλλά το πόρισμα εκδόθηκε μετά από ενάμιση μήνα. Παράλληλα έκανε λόγο για πολιτικά παιχνίδια σε βάρος του Πανσερραϊκού σημειώνοντας ότι «όποιος έπαιξε μαζί μας, θα μας βρει απέναντί του».

Στην ανακοίνωσή του ο κ. Καζίας αναφέρει τα εξής: «Κατά την δημόσια τοποθέτηση μου, προς όλους, το καλοκαίρι, σχετικά με τις σημαντικές καθυστερήσεις στα έργα του γηπέδου, εμείς με βάση το μοναδικό επίσημο έγγραφο της πολεοδομίας Σερρών, που είχαμε στα χέρια μας για το γήπεδο, από τον Νοέμβριο του 2022, προχωρήσαμε, μαζί με τον ιδιοκτήτη του γηπέδου, την δημοτική αρχή, σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου οι δημότες των Σερρών και οι φίλαθλοι του Πανσερραϊκού, να απολαμβάνουν ένα ασφαλές και λειτουργικό γήπεδο, παρά τις φθορές ετών.

Τον Απρίλιο δόθηκε η εντολή, σε ιδιωτική εταιρεία, από την δημοτική αρχή, για την μελέτη στατικότητας, τα αποτελέσματα της οποίας τα πληροφορηθήκαμε μόλις χθες και αναφέρουν για την στατική ανεπάρκεια, της ανατολικής κερκίδας και του στεγάστρου, που υπάρχει η εξέδρα των επισήμων. Μια μελέτη, που υπήρχε από τον Αύγουστο, στα χέρια των αρμόδιων υπηρεσιών και χθες (18/10), βγήκε το πόρισμα από την πολεοδομία Σερρών.

Με βάση τα νέα δεδομένα και το προσωρινό κλείσιμο του γηπέδου, είμαστε στην διάθεση όλων των φορέων, για να κάνουμε ότι χρειάζεται, ώστε το γήπεδο να είναι και πάλι ασφαλές, το συντομότερο δυνατόν. Τα πολιτικά παιχνίδια σε βάρος του Πανσερραϊκού τα γνωρίζαμε, λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές, όπως καταλαβαίνουμε, ότι συνεχίζονται και μετά τις εκλογές. Όποιος έπαιξε μαζί μας, θα μας βρει απέναντι, διότι το δικό μας κόμμα, είναι μόνο ο Πανσερραϊκός!

Ο κόσμος της ομάδας μας να μην ανησυχεί, διότι ο Πανσερραϊκός για άλλη μια φορά θα είναι εδώ και θα φροντίσει όπως έκανε έως τώρα, να ελέγχει, να επιβλέπει και να καταγγείλει, εάν χρειαστεί, όλες τις απαιτούμενες ενέργειες, προς την ομαλή αποκατάσταση του γηπέδου. Υπόσχομαι προσωπικά, ότι ο Πανσερραϊκός, θα είναι πιο ισχυρός από ποτέ, ως σήμα κατατεθέν για τον τόπο του και την ιστορία του».

Πληροφορίες από infonews24.gr

Σέρρεςπολεοδομίαειδήσεις τώραΠανσερραϊκόςSuperLeague