Αθλητισμός|21.10.2023 17:56

Premier League: «Για όνομα του Θεού, σώστε τους» - Πανό υπέρ της Γάζας ανήρτησαν οι οπαδοί της Λίβερπουλ

Newsroom

Πανό αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό που πλήττεται για εβδομάδες από τον πόλεμο Ισραήλ - Χαμάς και υποφέρει από τους συνεχείς ισραηλινούς βομβαρδισμούς ανήρτησαν οι οπαδοί της Λίβερπουλ στον σημερινό αγώνα της Premier League κόντρα στην Έβερτον.

Ειδικότερα, οι οπαδοί των Reds ξεδίπλωσαν ένα πανό που έγραφε «Για όνομα του Θεού, σώστε τη Γάζα». 

Επιπλέον, τόσο οι οπαδοί όσο και οι παίκτες τήρησαν ενός λεπτού σιγή πριν από τη σέντρα σε ένδειξη αλληλεγγύης προς όσους πλήττονται από τον πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς. Οι παίκτες, οι μάνατζερ και οι αξιωματούχοι του αγώνα στο Άνφιλντ φορούσαν επίσης όλοι μαύρα περιβραχιόνια.

Με Σαλάχ στην κορυφή η Λίβερπουλ

«Κόκκινο» βάφτηκε το ντέρμπι του Μέρσεϊσαϊντ, με το οποίο «άνοιξε η αυλαία» της 9ης αγωνιστικής στην Premier League.

Χάρη σε δύο γκολ του Μοχάμεντ Σαλάχ, η Λίβερπουλ νίκησε 2-0 τη «συμπολίτισσα» Έβερτον στο «Άνφιλντ» και «έπιασε» -έστω και προσωρινά- τις Τότεναμ και Άρσεναλ στην κορυφή της βαθμολογίας.

Η Έβερτον έμεινε με παίκτη λιγότερο στο 37ο λεπτό, όταν αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Άσλεϊ Γιανγκ, και η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ πίεσε για να εκμεταλλευθεί το αριθμητικό πλεονέκτημά της.

Τελικά οι «reds» ευτύχησαν να κερδίσουν πέναλτι σε χέρι του Μάικλ Κιν στην περιοχή της Έβερτον στο 72΄ και, αφού η φάση εξετάστηκε στο VAR, ο Σαλάχ ευστόχησε από την άσπρη βούλα για το 1-0.

Οι γηπεδούχοι «κλείδωσαν» τους τρεις βαθμούς στο 7ο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν ο Σαλάχ βρέθηκε σε θέση... βολής από την ασίστ του Ντάργουιν Νούνιες και «έγραψε» το 2-0.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Κώστας Τσιμίκας συμπεριλήφθηκε στο αρχικό σχήμα της Λίβερπουλ, ωστόσο, με δεδομένο το αριθμητικό πλεονέκτημα των γηπεδούχων, ο Κλοπ τον αντικατέστησε στο 62΄, βάζοντας στη θέση του τον Νούνιες, σε μια προσπάθεια να πιέσουν οι «κόκκινοι» που «έψαχναν» τότε το δρόμο προς την εστία της Έβερτον.

ΠαλαιστίνηΙσραήλΠαλαιστίνιοιΛίβερπουλPremier LeagueΛωρίδα της Γάζαςειδήσεις τώραΕβερτον