Αθλητισμός|23.03.2019 17:50

Basket League: Σούπερ ΑΕΚ στην Λήμνο, μεγάλη νίκη για Κύμη

Μενέλαος Σεβαστιάδης

Η ΑΕΚ έκανε επίδειξη δύναμης στην δυνατή έδρα της Λήμνου και με το 87-74 επί του Ηφαιστου επιβεβαίωσε ότι είναι το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση της δεύτερης θέσης της κανονικής περιόδου, μετά από τις αφαιρέσεις βαθμών από τον Ολυμπιακό.

Η ομάδα του Λούκα Μπάνκι στηρίχτηκε στην εκπληκτική τριπλέτα που συνέθεσαν οι Χάντερ (21π.), Σάκοτα (19π.) και Ματσιούλις (18π.).

Μεγάλο ντέρμπι έγινε στην Χαλκίδα, όπου η Κύμη πανηγύρισε μεγάλη νίκη με 86-82 επί του Προμηθέα και έκανε ίσως το πιο αποφασιστικό βήμα για την παραμονή της στην κατηγορία. Οι Πατρινοί προηγήθηκαν με 73-64, όμως, οι γηπεδούχοι έκαναν μεγάλη αντεπίθεση με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Χόρτον (19π. και 15ρ.). Πήγε... στράφι η εκπληκτική εμφάνιση του Ελις του Προμηθέα ο οποίος σκόραρε 35 πόντους και πήρε 13 ριμπάουντ!

Στον Χολαργό η τοπική ομάδα επέστρεψε στις νίκες μετά από τέσσερις συνεχόμενες ήττες. Το 66-61 επί του Ρεθύμνου έφερε τους φιλοξενούμενους πιο κοντά στην Α2. Ο Βλάντο Γιάνκοβιτς με 17 πόντους ήταν ο κορυφαίος των νικητών.

Στο Λαύριο η τοπική ομάδα ουσιαστικά εξασφάλισε την παραμονή της, με το εντυπωσιακό 83-55 επί του Περιστερίου. Οι γηπεδούχοι εξαργύρωσαν με αυτό το αποτέλεσμα την μεγάλη νικη της περασμένης αγωνιστικής στην Ρόδο και έφτασαν τις έξι νίκες, ενώ το Περιστέρι έχασε έδαφος στην διεκδίκηση της πρώτης τετράδας.

Basket LeagueΡέθυμνοΚύμηΠρομηθέαςΧολαργόςΠεριστέριΑΕΚΉφαιστοςΛαύριο