Αθλητισμός|05.11.2018 18:41

Οριστικό: Στο Παγκρήτιο η Εθνική ποδοσφαίρου

Γιάννης Σκόκας

Τα εντός έδρας παιχνίδια με τη Φινλανδία και την Εσθονία για το Nations League στις 15 και 18 Νοεμβρίου, αντιστοίχως, θα είναι και τα τελευταία της Εθνικής ποδοσφαίρου στο Ολυμπιακό Στάδιο. Η απόφαση της διοίκησης της ΕΠΟ για αποχώρηση από το ΟΑΚΑ είναι οριστική και αμετάκλητη καθώς η επιστροφή στο μεγαλύτερο γήπεδο της χώρας -μετά τη φυγή από το γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης»- δεν βοήθησε καθόλου το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα.

Και ήδη η διοίκηση Γραμμένου έχει κατασταλάξει πως το Παγκρήτιο Στάδιο αποτελεί την ενδεδειγμένη λύση δεδομένων και των υπόλοιπων διαθέσιμων ελληνικών γηπέδων, που πληρούν τις προϋποθέσεις που θέτει η UEFA. Στην ΕΠΟ εκτιμούν ότι από τη στιγμή που οι αγώνες της Εθνικής θα μετακομίσουν στο Ηράκλειο της Κρήτης, τα sold out θα είναι δεδομένα διότι το κοινό της επαρχίας παραδοσιακά αποδεικνύει ότι διψά για αθλητισμό και δη για αγώνες των εθνικών ομάδων.

Η απόφαση για το Παγκρήτιο έχει ήδη ληφθεί από την ΕΠΟ και απομένει η επισημοποίηση όταν θα ολοκληρωθούν οι απαιτούμενες βελτιωτικές εργασίες σε διάφορους χώρους του γηπέδου (χλοοτάπητας, σκέπαστρο, αποδυτήρια και περιμετρικά). Πάντως είναι δεδομένο πως στα προκριματικά του Euro 2020 που θα αρχίσουν τον Μάρτιο του 2019 (η κλήρωση είναι προγραμματισμένη για τις 2 Δεκεμβρίου), η Εθνική θα παίξει στο Ηράκλειο.

εθνική Ελλάδας