Αθλητισμός|24.10.2023 12:25

Champions League: Δυνατά παιχνίδια για την 3η αγωνιστική - Το πρόγραμμα της ημέρας

Newsroom

Mε ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις αρχίζει η 3η αγωνιστική των ομίλων του Champions League. Υπάρχουν αουτσάιντερ που έγιναν φαβορί, ομάδες που θέλουν να κάνουν το τρία στα τρία και άλλες που θα... κυνηγήσουν τη νίκη ώστε να μείνουν ζωντανές στην προσπάθειά τους για πρόκριση...

Γαλατασαράι-Μπάγερν

Τέσσερις βαθμούς στις δύο πρώτες αγωνιστικές έχουν οι Τούρκοι, που θα φιλοξενήσουν τους Βαυαρούς έχοντας και τον... αέρα της νίκης με 2-1 στο ντέρμπι πρωταθλήματος κόντρα στην Μπενφίκα. Στην Ευρώπη φέτος η Γαλατασαράι παραμένει αήττητη και στόχος της είναι η δεύτερη θέση του ομίλου θεωρώντας σχεδόν βέβαιο πως η Μπάγερν θα πάρει την πρωτιά. Τραυματίας είναι ο Μάουρο Ικάρντι και θεωρείται εξαιρετικά απίθανη η συμμετοχή του. Στην αποστολή βρίσκεται ο Χακίμ Ζίγιες, αν και δεν θα βρεθεί στο αρχικό σχήμα. Ο Τόμας Τούχελ και οι παίκτες του θέλουν να κάνουν το 6/6 σε αυτή τη φάση των ομίλων και να «καθαρίσουν» την πρόκριση όσο πιο νωρίς γίνεται. Η Μπάγερν ταξίδεψε στην Κωνσταντινούπολη με αποστολή 18 παικτών, καθώς εκτός έμειναν οι τραυματίες Λέον Γκορέτσκα, Ράφαελ Γκερέιρο, Ντανότ Ουπαμεκανό και Σερζ Γκνάμπρι, ενώ επέστρεψε ο Νουσαΐρ Μαζραουί.

Ίντερ-Σάλτσμπουργκ

Η Ίντερ άρχισε την φετινή πορεία της στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ με 1-1 στην Ισπανία κόντρα στη Σοσιεδάδ και συνέχισε με τη νίκη με 1-0 στο Μιλάνο επί της Μπενφίκα. Προέρχεται από την εξαιρετική εμφάνιση και τη νίκη με 3-0 επί της Τορίνο στο καμπιονάτο, ο Φίλιπο Ιντζάγκι θα διατηρήσει το 3-5-2 και δεν αναμένονται ιδιαίτερες αλλαγές στο αρχικό σχήμα. Δεν αποκλείεται ο ο Κάρλος Αουγκούστο να είναι βασικός αντί του Φεντερίκο Ντιμάρκο και ο Ντάβιντε Φρατέζι αντί του Νικολό Μπαρέλα. Από την άλλη, οι Αυστριακοί δεν είναι σε καλό... φεγγάρι καθώς έφτασε τα τρία συνεχόμενα παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις χωρίς νίκη. Νίκησαν στην πρεμιέρα την Μπενφίκα και ηττήθηκαν την 2η αγωνιστική από τη Σοσιεδάδ. Νοκ άουτ είναι και ο αμυντικός Αλέξα Τέρζιτς, ωστόσο υπολογίζεται ξανά ο Στραχίνια Πάβλοβιτς, ο οποίος ήταν εκτός λόγω τιμωρίας στο παιχνίδι πρωταθλήματος με τη Λίντσερ.

Ουνιόν Βερολίνου-Νάπολι

Σε καθόλου καλή κατάσταση δεν είναι η γερμανική ομάδα που συμπλήρωσε οκτώ συνεχόμενες ήττες σε επίσημα παιχνίδια, αρνητική επίδοση που είχε να σημειώσει εδώ και σχεδόν είκοσι χρόνια. Η εικόνα της είναι προβληματική, αλλά ελπίζει ότι με την ώθηση του κόσμου της που θα γεμίσει το «Ολυμπιακό Στάδιο» του Βερολίνου θα καταφέρει να πετύχει την πρώτη νίκη της ιστορίας της στο Τσάμπιονς Λιγκ. H Nάπολι ανεβαίνει στο καμπιονάτο και ο Ρούντι Γκαρσιά, ο οποίος αμφισβητήθηκε έντονα, αρχίζει να ηρεμεί. Οι «παρτενοπέι» επικράτησαν της Μπράγκα στην πρεμιέρα των φετινών ομίλων και ηττήθηκαν από τη Ρεάλ Μαδρίτης κατόπιν. «Κυνηγούν» τη «βασίλισσα» για να πάρουν μια από τις δύο θέσεις που οδηγούν στα νοκ άουτ.

Σεβίλλη-'Αρσεναλ

Η ομάδα της Ανδαλουσίας μετράει μέχρι στιγμής δύο ισοπαλίες στον όμιλο, ενώ η ομάδα του Μικέλ Αρτέτα μία νίκη στην πρεμιέρα με 4-0 επί της Αϊντχόφεν στο Λονδίνο και μία μάλλον σοκαριστική ήττα με 2-1 στη Γαλλία από τη Λανς. Έτσι, το σημερινό παιχνίδι είναι κρίσιμο και για τις δύο ομάδες, αφού κινδυνεύουν να χάσουν το «τρένο» της πρόκρισης από τα αουτσάιντερ του ομίλου. Η Σεβίλλη έχει νέο προπονητή, τον Ντιέγκο Αλόνσο, ο οποίος θα κάνει ντεμπούτο στο Τσάμπιονς Λιγκ, και θα παρατάξει την ομάδα του χωρίς απουσίες. Προβλήματα δεν αντιμετωπίζει ούτε ο Αρτέτα για τους «Κανονιέρηδες», αλλά δεν αποκλείονται αλλαγές στο αρχικό σχήμα σε σχέση με το παιχνίδι του περασμένου Σαββάτου κόντρα στην Τσέλσι. Η Άρσεναλ΄βρέθηκε πίσω στο σκορ με 2-0, αλλά αντέδρασε και έφυγε από το «Στάμφορντ Μπριτζ» με ισοπαλία 2-2.

Μπράγκα-Ρεάλ Μαδρίτης

Οι Πορτογάλοι κατάφεραν να πάρουν μια σπουδαία νίκη με 3-2 επί της Ουνιόν στο Βερολίνο την προηγούμενη αγωνιστική και με αυτό το αποτέλεσμα έχουν μπει στο... παιχνίδι για την πρόκριση στους «16». «Θα προσπαθήσουμε να εμφανιστούμε ανταγωνιστικοί στο γήπεδο» δήλωσε στη συνέντευξη τύπου ο προπονητής Αρτούρ Ζορζ μιλώντας για την πρόκληση του να αντιμετωπίζει τους Μαδριλένους. Σαάτσι και Φόντε διεκδικούν μια θέση στο κέντρο της άμυνας και πιθανότατα ο Σαλασάρ θα ξεκινήσει αντί του Καρβάλιο στη μεσαία γραμμή. Η «βασίλισσα» μετά το διπλό στη Νάπολη (3-2) έχει το απόλυτο στον όμιλο και θέλει άλλο ένα τρίποντο για να φτάσει ακόμα πιο κοντά στην εξασφάλιση της πρώτης θέσης του ομίλου.

«Η Μπράγκα είναι μία ομάδα που παίζει καλά, της αρέσει να έχει τον έλεγχο και να παίζει επιθετικά... οπότε η άμυνά μας αναμένεται να έχει σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη του αγώνα» είπε ο Κάρλο Αντσελότι, ο οποίος δεν θα κάνει αλλαγές σε σχέση με τολ 1-1 του πρωταθλήματος κόντρα στη Σεβίλλη.

Λανς-Αϊντχόφεν

Η γαλλική ομάδα είναι ένα αουτσάιντερ που εξελίσσεται σε φαβορί στον όμιλό της καθώς έχει ανατρέψει τα προγνωστικά και διεκδικεί την πρόκριση στην επόμενη φάση. Είναι στην πρώτη θέση του ομίλου μετά την ισοπαλία 1-1 με τη Σεβίλλη και τη νίκη με 2-1 επί της Άρσεναλ. Ο προπονητής Φρανκ Εζ δεν αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα και θέλει να δει τους παίκτες του να παίρνουν άλλο ένα θετικό αποτέλεσμα στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογικη΄διοργάνωση. Οι Ολλανδοί συνεχίζουν ασταμάτητοι στο πρωτάθλημά τους, αφού νίκησαν με 3-1 εντός έδρας τη Φορτούνα Σίταρντ και έκαναν το 9/9! Έχουν έναν βαθμό τις δύο πρώτες αγωνιστικές στο Τσάμπιονς Λιγκ, αυτόν που πήραν χάρη στην ισοπαλία 2-2 εντός έδρας με τη Σεβίλλη. Εκτός αποστολής έμειναν οι τραυματίες Λάνγκ, Ομπίσπο, Μάουρο Ζούνιορ και Μπέλα-Κοτσάπ.

Μπενφίκα-Ρεάλ Σοσιεδάδ

Με δύο ήττες άρχισε την πορεία της στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ η Μπενφίκα, καθώς έχασε τόσο από τη Σάλτσμπουργκ όσο και από την Ίντερ, κάτι που κάνει πια πολύ δύσκολο το έργο της για πρόκριση στην επόμενη φάση. Αυτό σημαίνει ότι οι Πορτογάλοι θέλουν πάση θυσία τη νίκη απόψε, καθώς αν ηττηθούν ξανά οι ελπίδες τους για τη φάση των «16» σχεδόν θα... εξανεμιστούν. «Είναι στο χέρι μας να παραμείνουμε ζωντανοί στο κυνήγι της πρόκρισης» τόνισε ο προπονητής Ρόγκερ Σμιντ, ο οποίος θα αποφασίσει την τελευταία στιγμή για τη συμμετοχή των Μπα και Ντι Μαρία. Από την άλλη, οι Ισπανοί έχουν ήδη τέσσερις βαθμούς στις δύο πρώτες αγωνιστικές, χάρη στο εντός έδρας 1-1 απέναντι στην Ίντερ και τη νίκη με 2-0 στην Αυστρία επί της Σάλτσμπουργκ. Οντριοθόλα και Τίρνεϊ δεν ξεπέρασαν τα προβλήματα τραυματισμών τους και έμειναν εκτός αποστολής.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Κοπεγχάγη

Δύο ήττες σε δύο αγωνιστικές έχουν οι «κόκκινοι διάβολοι» και πια τα περιθώρια έχουν στενέψει σε σχέση με την πρόκριση στην επόμενη φάση. Ο Έρικ Τεν Χαγκ ξέρει ότι η ομάδα του είναι ικανή για το καλύτερο, αλλά και για το χειρότερο και θέλει απόψε τη νίκη για να μείνει «ζωντανή» για την πρόκριση. Ερωτηματικό παραμένει η συμμετοχή του Ρεγκιλόν με τον Ολλανδό τεχνικό να λέει πως «το Σάββατο ήταν άρρωστος. Επομένως, πρέπει να δούμε εάν είναι σε θέση να παίξει. Προπονήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα». Εκτός είναι ο τιμωρημένος Κασεμίρο, ενώ ο Βαράν δεν είναι 100% έτοιμος. Η Κοπεγχάγη στάθηκε αρκετά καλά απέναντι στην Μπάγερν αν και ηττήθηκε με 2-1 εντός έδρας. Ρεαλιστικός στόχος για τους Δανούς είμαι μάλλον η τρίτη θέση στους ομίλους ώστε να συνεχίσουν στην Ευρώπη. Δεν υπολογίζεται ο αμυντικός Μπίργκερ Μέλινγκ, ενώ εκτός αποστολής έμεινε ο επιθετικός Αντρέας Κορνέλιους.

Champions LeagueΜπάγερν Μονάχουειδήσεις τώραΡεαλ Μαδρίτης