Αθλητισμός|23.03.2019 22:22

Basket League: «Αφεντικό» στο Αλεξάνδρειο ο ΠΑΟΚ

Θοδωρής Φελάνης

Ο Δικέφαλος πέταξε ψηλά πανηγυρίζοντας την 2η φετινή νίκη του επί του Άρη αυτή την φορά στο κατάμεστο από 5.000 φιλάθλους του Άρη Αλεξάνδρειο με 62-58  στο ντέρμπι της 20ης αγωνιστικής της Basket League.

Αυτή ήταν η 13η επιτυχία του ΠΑΟΚ (και 45η σε επίπεδο αναμετρήσεων με τον Άρη)που παραμένει σε τροχιά 4άδας.  Το παιχνίδι (που δεν διεκδικεί σε καμία περίπτωση δάφνες ποιότητας) είχε δραματική εξέλιξη και κρίθηκε στο τέλος, με τον Μποχωρίδη να κάνει λάθος (μόλις 7΄΄ πριν την λήξη κι ενώ το σκορ ήταν 57-59). Ακολούθως ο Γκος ευστόχησε σε βολές ενώ στην τελευταία φάση του αγώνα ο Κόνιαρης σταμάτησε το σουτ του Τολιόπουλου.

Η ανωτερότητα του ΠΑΟΚ και η αντεπίθεση του Άρη

Η άμυνα του ΠΑΟΚ κατάφερε στο πρώτο ημίχρονο να εξουδετερώσει την περιφερειακή γραμμή του Άρη. Οι Μποχωρίδης, Μπελ, Τζόουνς κινήθηκαν σε «ρηχά νερά»  ενώ ο Δικέφαλος σταδιακά άρχισε να ελέγχει τον ρυθμό και το σκορ. Οι φιλοξενούμενοι πήγαν στα αποδυτήρια έχοντας διαφορά 9 πόντων (31-40), καλύτερα ποσοστά ευστοχίας και καλύτερη δημιουργία από τον αντίπαλο τους.

Ο Άρης αντέδρασε στο τρίτο δεκάλεπτο, ανέβασε την ένταση της προσπάθειας του στην άμυνα, γεγονός που οδήγησε τον ΠΑΟΚ σε 10 λάθη στην 3η  περίοδο. Οι παίκτες του Ηλία Παπαθεοδώρου σε αυτό το σημείο έδειξαν έλλειψη συγκέντρωσης και είναι χαρακτηριστικό ότι πέτυχαν μόλις 6 πόντους στο δεκάλεπτο με τον Άρη να περνάει για πρώτη φορά στο σκορ με 45-44  στο 29΄ χάρις τα συνεχόμενα τρίποντα του Τολιόπουλου και του Χάρις.

Το τελευταίο δεκάλεπτο ξεκίνησε με δύο εύστοχα τρίποντα για τον ΠΑΟΚ(από Χάτσερ και Τέπιτς) με τους ασπρόμαυρους να δείχνουν αποφασισμένοι να πάρουν ξανά την κατάσταση στα χέρια τους. Η ομάδα του Γιάννη Καστρίτη προσπάθησε να απαντήσει σπασμωδικά με ατομικές προσπάθειες που κατέληγαν συνήθως με σουτ έξω από τα 6.75μ.  Ο ΠΑΟΚ βρέθηκε ξανά στο +9(45-56) με εύστοχο σουτ του Χάτσερ και στο τέλος άντεξε την πίεση του αντιπάλου του για να φτάσει έτσι σε μια σημαντική εκτός έδρας νίκη.

Πρώτος σκόρερ του ΠΑΟΚ με 11 πόντους ήταν ο Χάτσερ ενώ καθοριστικοί στο τέλος ήταν οι Τέπιτς, Γκος, Μαργαρίτης και Κόνιαρης. Από τον Άρη που είχε συνολικά 20 λάθη, διψήφιο αριθμό πόντων είχαν οι Μποχωρίδης(12π.) και Τολιόπουλος(13π.)

ΠΑΟΚΑρης