Αθλητισμός|24.10.2023 22:11

Ξεπέρασε το εμπόδιο του Τιμ ο Τσιτσιπάς - Έκλεισε θέση στο WTA Finals η Σάκκαρη λόγω απόσυρσης της Μούχοβα

Newsroom

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς εμφανίστηκε βελτιωμένος και με αυτοπεποίθηση και λύγισε στα δύο σετ τον Ντόμινικ Τιμ με αποτέλεσμα να προκριθεί στη φάση των «16» του Erste Bank Open (ATP 500).

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας (No.7) επικράτησε του 30χρονου Αυστριακού (Νο.99) με 7-6(5), 6-4 σε 1 ώρα και 58 λεπτά και πέρασε στον δεύτερο γύρο της Βιέννης. Εκεί θα συναντήσει την Πέμπτη (26/10) τον Τσέχο qualifier Τόμας Μάχατς (Νο.74), που απέκλεισε τον Αλεξάνταρ Βούκιτς με 6-3, 6-2.

Χωρίς να έχει βρει 100% τον καλό του εαυτό, ο Τσιτσιπάς άφησε ενθαρρυντικά μηνύματα κόντρα σε έναν άκρως επικίνδυνο αντίπαλο και έκανε ένα ακόμα βήμα προς το ATP Finals (12-19/11). Αν καταφέρει να φτάσει μακριά στη διοργάνωση, θα... ξεμπερδέψει με την υπόθεση-πρόκριση και θα έχει τη δυνατότητα να πάει με λιγότερο άγχος στο Μπερσί για το τελευταίο Masters της σεζόν.

Στο WTA Finals η Σάκκαρη

Στο μεταξύ, η Καρολίνα Μούχοβα απέσυρε τη συμμετοχή της από το WTA Finals και τη θέση της στη διοργάνωση θα πάρει η Μαρία Σάκκαρη. Η 27χρονη Τσέχα είχε καταφέρει να εξασφαλίσει την πρώτη της συμμετοχή στο σπουδαίο event, αφήνοντας εκτός την Ελληνίδα πρωταθλήτρια, όμως δεν μπόρεσε να ξεπεράσει τον τραυματισμό στον καρπό που την είχε αφήσει εκτός τον τελευταίο καιρό.

Κατά συνέπεια, δεν θα ταξιδέψει στο Κανκούν (29/10-5/11) και μπαίνει στο τουρνουά η Σάκκαρη, που ως Νο.9 του Race ήταν η πρώτη αναπληρωματική. Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια, μάλιστα, θα αγωνιστεί στη διοργάνωση (στην οποία μετέχουν οι οκτώ καλύτερες παίκτριες της σεζόν) για τρίτη συνεχόμενη χρονιά.

ΤένιςΝτομινίκ ΤιμATP ΒιέννηςΣτέφανος Τσιτσιπάςειδήσεις τώρα